Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-03-2009, 02:37 AM
bugnut bugnut is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Vancouver, Canada
Posts: 145
Default MIDI Piano Roll "Greys Out"

Hi. I am trying to do some stuff with MIDI which I haven't done a lot of and I keep running into a problem where the piano roll "greys out" and doesn't trigger the VSTi. It almost looks as though the track has been de-activated but it has NOT. The controls on the left side of the track are NOT greyed out. Everything works fine then it doesn't. Any suggestions?
__________________
http://www.bugnutrecords.com
Reply With Quote
  #2  
Old 08-03-2009, 05:51 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: MIDI Piano Roll "Greys Out"

Is the MIDI Output Assignment valid? Corresponds with the Plug-in you are using? Also try re-inserting.





filosofem
Reply With Quote
  #3  
Old 08-03-2009, 07:51 PM
Fastermouse Fastermouse is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Between the desert and the mountains.
Posts: 439
Default Re: MIDI Piano Roll "Greys Out"

I have run into this too. If I delete the track and open another, the exact same method, it will be fine. HUH?
I will hit ctrl+shift+N Dialog opens start stereo or mono inst track and it will be greyed out. Try putting a VI on it and my controlers won't recognize it and it stays greyed. Then if I delete the track and start over it usually will be fine.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-03-2009, 09:15 PM
bugnut bugnut is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Vancouver, Canada
Posts: 145
Default Re: MIDI Piano Roll "Greys Out"

the assignments are pretty straight-forward. i'm just using xpand and hybrid. right now i can't even create a new instrument track without it being greyed out...also when i import a midi file all the midi tracks are greyed out. is this one of the reasons why everyone makes fun of pro tools' midi implementation?
__________________
http://www.bugnutrecords.com
Reply With Quote
  #5  
Old 08-03-2009, 09:35 PM
bugnut bugnut is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Vancouver, Canada
Posts: 145
Default Re: MIDI Piano Roll "Greys Out"

problem solved...use reason instead!
__________________
http://www.bugnutrecords.com
Reply With Quote
  #6  
Old 08-04-2009, 04:13 AM
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 4,013
Default Re: MIDI Piano Roll "Greys Out"

Quote:
Originally Posted by bugnut View Post
problem solved...use reason instead!
It may still happen.. I and a few others have had this issue. The workaround that we have used is to mve the VI from one insert slot to nother, and sometimes back again. MOST of the time that works, but not always. Sometimes I've had to create another track and movethe notes/VI to there for it to work.

Good luck
__________________
Here I am,
after time not long...
and thankful for the break,
What I found when I got there,
was that I couldn't stay away!

Hobo Shave!
Reply With Quote
  #7  
Old 08-04-2009, 05:43 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: MIDI Piano Roll "Greys Out"

Try trashing the DAE and Pro Tools Preferences.





filosofem
Reply With Quote
  #8  
Old 08-05-2009, 12:24 AM
Fastermouse Fastermouse is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Between the desert and the mountains.
Posts: 439
Default Re: MIDI Piano Roll "Greys Out"

Quote:
Originally Posted by filosofem View Post
Try trashing the DAE and Pro Tools Preferences.





filosofem
I literally did this at 1pm and had the problem at 2pm.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-05-2009, 08:10 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: MIDI Piano Roll "Greys Out"

What version of Pro Tools are you guys running? Third party plug-ins?





filosofem
Reply With Quote
  #10  
Old 08-05-2009, 08:40 PM
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 4,013
Default Re: MIDI Piano Roll "Greys Out"

Quote:
Originally Posted by filosofem View Post
What version of Pro Tools are you guys running? Third party plug-ins?

filosofem

PTLE 8.0 cs3
Waves mercury and studio classics v 6.1.(whatever the latest is)
dB112 Redline Reverb.. (problems happened before I installed this one)
MPTK2
Digi plugs, a couple, all current.
Massey a couple, all updated.

Dedicated PT quad pc
Digi 003r

and a three year old that likes to help me push buttons
__________________
Here I am,
after time not long...
and thankful for the break,
What I found when I got there,
was that I couldn't stay away!

Hobo Shave!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
002 rack "clicks" and Windows beeps when "Setting Up Midi" or sw0mgt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-03-2012 03:42 PM
Anyone ever heard of the "Simply Music" piano teaching method? Top Jimmy General Discussion 0 09-02-2011 08:37 PM
Help requested: Unwanted "Pre-Roll" video problem! DanButsu Pro Tools M-Powered (Mac) 1 04-15-2011 07:44 PM
hardware buttons for "preview", "capture" and "punch" evs Post - Surround - Video 1 12-06-2010 12:28 PM
I don't know how to use "Post-Roll"... can anyone teach me, please? Wnna 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-04-2002 02:48 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:56 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com