Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-12-2010, 11:02 AM
stevolution stevolution is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13
Default Digi CoreAudio says "Not connected (HW not found)" + Kontakt 4.0.5 problem

First of all, pt le8.0.3 works fine, however i just realised that whenever i open the digidesign coreaudio manager, it always says "unsupported device", "not connected etc etc". I'm just wondering why this is? My imac plays songs from my itunes through my mbox 2 fine, as i set this up in the Audio MIDI setup.

Also, i'm wondering if it has anything to do with Kontakt 4 not opening as a standalone? On my macbook, which doesn't have PT installed, it works fine. On my imac, with PT installed, it wont open as a standalone. It'll work fine as a plugin, however not standalone. It just crashes upon opening. I've heard that it could be to do with the coreaudio as when it first opened on my macbook i was greeted with the audio drivers box, but on my imac, like i say, just lots of crashes.

Any ideas? I really want kontakt to work as a standalone for gigs etc.

I'm running an iMac 2.8GHz, 4GB RAM, 320GB HDD, Snow Leopard 10.6.2

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 03-13-2010, 04:06 AM
heclak heclak is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 10
Default Re: Digi CoreAudio says "Not connected (HW not found)" + Kontakt 4.0.5 problem

I have this problem too but it is with guitar rig.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-13-2010, 07:13 AM
barry1 barry1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 249
Default Re: Digi CoreAudio says "Not connected (HW not found)" + Kontakt 4.0.5 problem

differnt authorization code is needed on differnt computers...the code they give u will not work if u install on another puter..u need tog et another code.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-13-2010, 08:25 AM
stevolution stevolution is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13
Default Re: Digi CoreAudio says "Not connected (HW not found)" + Kontakt 4.0.5 problem

kontakt works fine within logic though on both computers. So this cant be the issue. I just updated firmware to 1.38 however in the digi coreaudio manager it still says "not connected (HW not found) and that the hardware is an "unsupported device" which i can't figure out. I don't understand how in the system preferences-> mbox 2 - it says the mbox is connected, however coreaudio says something different.

I know this has something to do with why kontakt wont open as it can't find the coreaudio drivers i'm guessing, but i have no idea how to fix it.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-13-2010, 02:08 PM
stevolution stevolution is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13
Default Re: Digi CoreAudio says "Not connected (HW not found)" + Kontakt 4.0.5 problem

This is the error I get when opening kontakt

Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGBUS)
Exception Codes: KERN_PROTECTION_FAILURE at 0x0000000000000010
Crashed Thread: 0 Dispatch queue: com.apple.main-thread

Thread 0 Crashed: Dispatch queue: com.apple.main-thread
0 ...idesign.DigiCoreAudioPlugIn 0x15f2d5ff DigiCoreAudioDevice::SendConnectMessage() + 141
1 ...idesign.DigiCoreAudioPlugIn 0x15f2fcce DigiCoreAudioDevice::ConnectAndStart() + 110
2 ...idesign.DigiCoreAudioPlugIn 0x15f2fd29 DigiCoreAudioDevice::StartIOEngine() + 77
3 ...idesign.DigiCoreAudioPlugIn 0x15f36d62 HP_Device::ExecuteCommand(HP_Command*) + 110
4 ...idesign.DigiCoreAudioPlugIn 0x15f3fa5c HP_HardwarePlugIn_DeviceStart(AudioHardwarePlugInI nterface**, unsigned long, long (*)(unsigned long, AudioTimeStamp const*, AudioBufferList const*, AudioTimeStamp const*, AudioBufferList*, AudioTimeStamp const*, void*)) + 179
5 com.apple.audio.CoreAudio 0x95e6248a HALPlugIn:eviceStartIOProc(HALObject const&, long (*)(unsigned long, AudioTimeStamp const*, AudioBufferList const*, AudioTimeStamp const*, AudioBufferList*, AudioTimeStamp const*, void*)) + 52
6 com.apple.audio.CoreAudio 0x95e62453 HALDevice::StartIOProc(long (*)(unsigned long, AudioTimeStamp const*, AudioBufferList const*, AudioTimeStamp const*, AudioBufferList*, AudioTimeStamp const*, void*)) + 35
7 com.apple.audio.CoreAudio 0x95e623ef AudioDeviceStart + 206
8 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x00f1fbe4 NI::NSA::CoreAudioDevice::start() + 196
9 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x003befa1 NI::AB::InterfaceNSA::audioDeviceSelectByID(void*, bool) + 833
10 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x003aa6e9 NI::AB::ImpNSASoundCardForm::selectFirstDevice(std ::basic_string<unsigned short, std::char_traits<unsigned short>, std::allocator<unsigned short> > const&) + 121
11 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x003ab096 NI::AB::ImpNSASoundCardForm::init() + 726
12 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x0037323e NI::NGL::Form::create(unsigned int) + 126
13 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x0037ec95 NI::NGL::FormContainer::createAndAddForm(NI::NGL:: Form*, unsigned int, bool) + 53
14 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x003a82d6 NI::AB::MainSetupForm::init() + 310
15 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x0037323e NI::NGL::Form::create(unsigned int) + 126
16 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x0037ec95 NI::NGL::FormContainer::createAndAddForm(NI::NGL:: Form*, unsigned int, bool) + 53
17 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x003a7c4e NI::AB::ImpNSASetupDialog::ImpNSASetupDialog(NI::N GL::ResourceManager&, NI::AB::InterfaceNSA*, unsigned int) + 158
18 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x003b9800 NI::AB::InterfaceNSA:penDefaultConfigurationDial og(NI::UIA::WindowBase*, std::basic_string<unsigned short, std::char_traits<unsigned short>, std::allocator<unsigned short> > const&, unsigned int) + 112
19 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x00004d9f BApp::ShowConfigDialog() + 159
20 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x00005630 BApp::init() + 1344
21 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x002c9ec4 NI::UIA::AppModule::attachApplication(NI::UIA::App lication*) + 68
22 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x00009c3c BAppModule::init() + 1084
23 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x002ca9bb NI::UIA:ETAIL::AppModuleStartup::run() + 43
24 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x0000bbe3 main + 531
25 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x0000247b _start + 209
26 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x000023a9 start + 41

Thread 1: Dispatch queue: com.apple.libdispatch-manager
0 libSystem.B.dylib 0x990380ea kevent + 10
1 libSystem.B.dylib 0x99038804 _dispatch_mgr_invoke + 215
2 libSystem.B.dylib 0x99037cc3 _dispatch_queue_invoke + 163
3 libSystem.B.dylib 0x99037a68 _dispatch_worker_thread2 + 234
4 libSystem.B.dylib 0x990374f1 _pthread_wqthread + 390
5 libSystem.B.dylib 0x99037336 start_wqthread + 30

Thread 2:
0 libSystem.B.dylib 0x99037182 __workq_kernreturn + 10
1 libSystem.B.dylib 0x99037718 _pthread_wqthread + 941
2 libSystem.B.dylib 0x99037336 start_wqthread + 30

Thread 3:
0 libSystem.B.dylib 0x99011916 semaphore_wait_trap + 10
1 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x00c048ed SerialJobBGThread::run() + 1309
2 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x0027f208 NI::GP::Thread::execute(void*) + 72
3 libSystem.B.dylib 0x9903efbd _pthread_start + 345
4 libSystem.B.dylib 0x9903ee42 thread_start + 34

Thread 4:
0 libSystem.B.dylib 0x99011916 semaphore_wait_trap + 10
1 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x0087918b BEngine::AuxProcessThreadProc(int) + 75
2 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x007c0392 BEngine::AuxProcessThread::run() + 34
3 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x0027f208 NI::GP::Thread::execute(void*) + 72
4 libSystem.B.dylib 0x9903efbd _pthread_start + 345
5 libSystem.B.dylib 0x9903ee42 thread_start + 34

Thread 5:
0 libSystem.B.dylib 0x99011916 semaphore_wait_trap + 10
1 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x0082cd78 BEngine::SetEngineParThreadProc() + 56
2 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x0027f208 NI::GP::Thread::execute(void*) + 72
3 libSystem.B.dylib 0x9903efbd _pthread_start + 345
4 libSystem.B.dylib 0x9903ee42 thread_start + 34

Thread 6:
0 libSystem.B.dylib 0x99011916 semaphore_wait_trap + 10
1 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x00883c5d BEngine:FDThreadProc() + 29
2 ...ative-instruments.Kontakt 4 0x0027f208 NI::GP::Thread::execute(void*) + 72
3 libSystem.B.dylib 0x9903efbd _pthread_start + 345
4 libSystem.B.dylib 0x9903ee42 thread_start + 34

Thread 7:
0 libSystem.B.dylib 0x990118da mach_msg_trap + 10
1 libSystem.B.dylib 0x99012047 mach_msg + 68
2 com.apple.audio.midi.CoreMIDI 0x0181af31 XServerMachPort::ReceiveMessage(int&, void*, int&) + 155
3 com.apple.audio.midi.CoreMIDI 0x018398fe MIDIProcess::RunMIDIInThread() + 150
4 com.apple.audio.midi.CoreMIDI 0x0181c149 XThread::RunHelper(void*) + 17
5 com.apple.audio.midi.CoreMIDI 0x0181bb16 CAPThread::Entry(CAPThread*) + 96
6 libSystem.B.dylib 0x9903efbd _pthread_start + 345
7 libSystem.B.dylib 0x9903ee42 thread_start + 34

Thread 0 crashed with X86 Thread State (32-bit):
eax: 0x019dc920 ebx: 0x15f2d583 ecx: 0x00000000 edx: 0x00000000
edi: 0x00000000 esi: 0x021b4a00 ebp: 0xbfffea08 esp: 0xbfffe9c0
ss: 0x0000001f efl: 0x00010246 eip: 0x15f2d5ff cs: 0x00000017
ds: 0x0000001f es: 0x0000001f fs: 0x00000000 gs: 0x00000037
cr2: 0x00000010


Mean anything to anyone?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-14-2010, 04:38 AM
stevolution stevolution is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13
Default Re: Digi CoreAudio says "Not connected (HW not found)" + Kontakt 4.0.5 problem

Sorted this. Dragged the digidesigncoreaudio.plugin from mac HD->library->application support->audio->plugins->HAL to my desktop, trashed the kontakt 4 preference from mac HD->library->preferences, restarted, put the digidesigncoreaudio.plugin back and hey presto
Reply With Quote
  #7  
Old 05-04-2010, 10:48 PM
JDillz JDillz is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 1
Default Re: Digi CoreAudio says "Not connected (HW not found)" + Kontakt 4.0.5 problem

Hi, Hope I'm posting to the right place. Recently instaleed digidesign core audio version 8.0.3. Been working great so far with Logic. However, I'm having no luck with having at as my main source with my audio midi set up. It recognizes that it is there. However it does not allow me to use my device for input, output or "play alerts and sound fx through this device" Not sure why, but my old m-audio had no problem with this. Could someone please help me trouble shoot. It would save me some time instead of swapping around wires to accommodate everytime I wanna use iTunes through my monitors....

Thanks.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox mini installation problem - "Hardware Not Found" tinsoldierman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 12-18-2010 04:06 AM
Not Connected"(HW not found)" zbeats 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 21 09-26-2010 06:14 PM
"Digi Hardware not found" mesage boynigel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-09-2010 05:33 PM
AIR Plugin Problem -- "THE FACTORY CONTENT WAS NOT FOUND" Zoduati 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 01-27-2010 08:07 AM
CoreAudio Driver "Not Connected (HW in use)" Gomi No Sensei 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-09-2008 05:37 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com