Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-18-2011, 11:23 PM
oulablank oulablank is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Seattle
Posts: 300
Default Original mbox 2 pro light won't come on

I use mac / 003 mostly when at home but I have a pc that I edit on . I was using usb devices like the micro b/c I don't need ins and outs when editing but today I say an mbox 2 pro for sale for $100 so I bought it . But when I plug it into my pc the light doesn't come on . I plugged it into my mac and it works fine ( without power supply ) . I plugged it back into my pc and it seems that my pc won't run the device off of its power like the mac did . I didn't plug in the power supply b/c it did not come with one . So I guess my questions are
1 . Does anyone know of an issue where with pc you need power supply ? If so , I'll buy one tomorrow . But thats what it seems like . My laptop won't juice it.
2 . I'm running PT 9 and I installed the latest driver but is that wrong ? Do I need to uninstall PT 9 1st before I install new driver ?
Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-19-2011, 12:27 AM
oulablank oulablank is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Seattle
Posts: 300
Default Re: Original mbox 2 pro light won't come on

Actually , one more question . Could someone tell me if there are any difference with ports on a pc ? I'm not as familiar with pc . The only firewire port I have is that little weird one . I have a cable that goes from that to 400 but my drives only have 1 400 and 2 800 ports . I have a 400 to 800 converter . So should I go firewire port on pc to drive ( 400 ) then 400 to 800 converter to go 400 from my pc to my mbox 2 pro . Either way , if I just plug in the mbox ( with new driver ) it seems that I need a power supply . I know avid says I don't but my pc won't power it .
Any input would be great
Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2011, 01:26 AM
oulablank oulablank is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Seattle
Posts: 300
Default Re: Original mbox 2 pro light won't come on

Ok , due to my ignorance on the subject of 4 pin firewire ports ( which my pc has and i never really deal with b/c I'm a mac head ) I didn't realize that it doesn't supply power to external devices . That's what the extra pins are for in the 6 pins that I always use .
So my only question now is where should I put my 400-800 converter ?
All of my external drives have multiple 800 ports but only 1 400 port .
My pc laptop has 1 400 ( 4 pin ) port .
1 . 400 from cpu to HD - 400 to 800 converter to mbox 2 pro
or
2. 400 to 800 converter from cpu HD and keep the connection from mbox 2 pro to HD straight 400.
Thx
Reply With Quote
  #4  
Old 02-19-2011, 07:08 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,875
Default Re: Original mbox 2 pro light won't come on

Personally, I would install an approved firewire card in the PC and just run separate firewire400 cables.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 02-19-2011, 04:02 PM
oulablank oulablank is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Seattle
Posts: 300
Default Re: Original mbox 2 pro light won't come on

Why Albee ? Is there known issues with using for example a Sonnet 400 to 800 converter ? Since pc isn't my main gig / rig , I'd rather not get involved with add ons . But if that's the way then that's the way
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Second hand original Mbox vs new Mbox 2 Mini east 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 05-09-2012 05:31 PM
Just bought a Mbox 2 mini, usb light doesnt light up/installation stops progressing? DjRybe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 12-27-2009 06:55 PM
New Mbox 2 Pro 7.4 install - dead - 7.1 was fine with original Mbox - HELP! gbross 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-25-2008 07:18 PM
Mbox 2's Light Doesn't light up and protools shuts me off Adam Mason 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-17-2007 02:40 PM
MBOX PB : USB LIGHT OFF _ mbox freezes_ WinXP melen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 03-01-2005 12:20 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com