Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-09-2020, 04:23 AM
EricRobinson EricRobinson is offline
Member
 
Join Date: Mar 1999
Location: Los Angeles, CA
Posts: 41
Default 003 console with Pro Tools Ultimate 2019 on Mac

Is anyone using a 003 console with Pro Tools Ultimate 2019 on a Mac? I am a longtime Command 8 user and while I love it for so many reasons, the lack of automation controls is a real bummer. I have tried all of the Eucon control surfaces (S1, S3, S6, Artist Mix, Dock) and the absence of Custom Plugin Mapping, Plugin Focus, Plugin Window, and dedicated A-J Inserts and Sends buttons, etc is pretty much a non-starter for me.

I really want to like the newer control surfaces, but they have lost so many deep Pro Tools features in favor of working with a number of DAWs. Is anyone really buying an S6 to use with Digital Performer or PYRAMIX? There is a reason (beyond $$) that lots of people are sticking with their ICONs, C24s and Command 8's - they provide super deep hardware integration of the software.

I realized recently the 003 console is really similar to the Command 8, but it actually has automation controls! My question is, does the 003 console work with Pro Tools Ultimate 2019? If so, how do you connect it? Do all the features work? Most importantly, Custom Plugin Mapping and Plugin Focus? I only want to use this as a control surface and not an audio interface.

Last edited by EricRobinson; 01-09-2020 at 12:22 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-11-2020, 04:11 PM
bartosz idzi bartosz idzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Posts: 65
Default Re: 003 console with Pro Tools Ultimate 2019 on Mac

I believe this may help:
https://www.pro-tools-expert.com/hom...e-show-you-why

Using Command 8, and loving it. Thinking about S1, but why it does not allow for plugin mappings?
__________________
Mac Pro 2 x 3.46Ghz - 64 Gb RAM - SSD 256 Gb - SSD 1TB - OS 10.14.6 - Metric Halo 2882 - Pro Tools 2019.12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS : Pro Tools Ultimate 2019.12 + Digilink I/O Gemylon Buy & Sell 3 01-19-2020 08:28 AM
Pro Tools Ultimate 2019.10 Mac, crashing, reproducable garnoil Pro Tools 2019 0 12-01-2019 09:04 AM
FS : Pro Tools Ultimate 2019.6 perpetual license Marc Hudson Buy & Sell 1 10-29-2019 10:56 AM
Pro Tools Ultimate 2019 Perpetual License + THEMAGICIAN Buy & Sell 0 07-20-2019 05:02 PM
Pro Tools Ultimate 2019.5 and HDX Avid Technical Alerts 0 05-09-2019 02:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com