Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-16-2004, 03:15 PM
Mt.Everest Mt.Everest is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: New York
Posts: 1,154
Default Clicks at end of region after recording in 6.7-BUG

Hello,

I have a bug list a mile long and I have to restrain myself from posting them all in one post cuz then they get lost in the mix. Anyway, heres one of the more important ones:

In PT 6.4 ( and now, months later 6.7cs3), When I record a region, about 60% of the time a pop is introduced at the very end of the region. Im sure it is artificially introduced because its clearly a spike, un-correlated with any audio, leakage, etc. Its specifically and repeatedly about 60 samples before the end of the region, visually a zero to a -15dBfs amplitude instant, hence it coming thru very clearly as a spike, or popping sound.

It also is not a clocking issue because it does not happen during recording, or before, or at different places during playback/record. Sometimes it happens 15-20 times in a row and I have to constantly be cleaning up this mess. Sometimes I miss them and they end up in my mixes. Bummer.

Anyone else getting this?
thanks
MT
PT6.4(and now months later 6.7cs3), HD Accel 3, G5 Dual 2 Gig/Panther 10.3.4, 192 i/o, Sync I/o, standard plugins list.

P.S. I dont know if this is specific to 6.4, because I made the jump from OS9/PT 5 directly to OSX/PT6.4/G5. While the system runs overall very smooth, the bugs and issues with OSX in general are driving me crazy.
__________________
PT|HD4 Accel PCIx w Magma Chassis & 192 I/O
PT HD 9.0.5 - Mac Pro 8-Core 2.4Ghz Westmere 10.6.8
PT|HD 9.0.5 - MacMini Core-Duo, 10.6.8 - ProFire 2626
•••DON'T BELIEVE THE HYPE•••
•Use & Trust ø Cancellation!•
Reply With Quote
  #2  
Old 07-16-2004, 03:41 PM
InSights7 InSights7 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Loveland, CO, USA
Posts: 635
Default Re: Clicks at end of region after recording in 6.4

MT:

Same thing here.

G4, 1.25DP, 800 FW model, 1536 mb RAM, SuperDrive, Combo Drive, (4) Internal ATA Drives ({1}stock drive and {3} Western Digital 120 GB 8 mb cache) and I use no external drives.
Panter 10.3.2, ProTools 6.4cs4, HD3 Accel, 24 fader ProControl with EditPak, (4) 192 Interfaces; ({1} analog with additional DA Card, {1} analog with additional AD Card, {1} stock analog unit, {1} Digital unit). Aardsync II, Digidesign MIDI I/O, (Sony DRE-S777, Sony V77, CraneSong HEDD 192, Lexicon PCM 91, WAVES L2, Eventide Orville, TC Electronic Finalizer 96K, all attached to the Digital 192 via AES connection).
Plugins:

SonyOxfordEQ_OSX V2.22
Amp Farm V2.4
Aphex Aural Exciter V2.3
Aphex BigBottom Pro V2.3
Auto-Tune 4 TDM (OSX) V4.1.2
BF Essential Clip Remover V 4.1.1
BF Essential Correlation V4.1.1
BF Essential Meter Bridge V4.1.1
BF Essential Noise Meter V4.1.1
BF Essential Tuner V4.1.1
bombfactory BF76 V4.1.1
Broadband Noise Reduction TDM V3.9
Bruno V1.7
Chorus V6.4
Click V6.4
McDSP CompressorBank 3.3 (OS X)
D-Verb V 6.4
D-Verb-AS V6.4
DigiReWire V 6.4
Dither V 6.4
Drawmer Dynamics V2.5
Dynamics II V6.4
EQ II V6.4
McDSP FilterBank 3.3 (OS X)
Flanger V6.4
Focusrite d2 V2.1
Focusrite d3 V2.1
Funk Logic Mastererizer V4.1.1
Eventide H949 Harmonizer Promo V1.13
Impact V1.1
Invert-Duplicate V6.4
LoFi V2.0
McDSP MC2000 2.3 (OS X)
MDW EQ V1.1.2
Mod Delay II V6.4
Multi-Tap Delay V6.4
Sonic NoNoise V1.4
Normalize-Gain Change V6.4
Phoenix 2.02 V2.9.2
Ping-Pong Delay V6.4
Pitch V6.4
RectiFi V2.0
Reso V1.7
Reverb One V1.6
Reverse-DC Removal V6.4
ReVibe V1.0
SciFi V2.0
Signal Generator V6.4
SoundReplacer V1.7
PitchBlender|HD 1.5.3
PitchDoctor|HD 2.9.3
PurePitch|HD 2.9.3
Speed|HD 1.5.3
TimeBlender|HD 1.5.3
Stereo Dithered Mixer V6.4
Surround Dithered Mixer V6.4
SurroundScope V6.4
TC Chorus V3.7
TC Eqsat V3.7
TC MegaReverb V3.7
Time Comp-Exp-Pitch Shift V6.4
TimeAdjuster V6.4
Trim V6.4
UAD 1176LN X V1.2.0
UAD 1176SE X V1.2.0
UAD LA2A X V1.2.0
UAD Pultec X V1.2.0
VariFi V2.0
WaveShell-DAE 4.4_X Platinum Bundle
__________________
Dan Matthews
InSight Sound Recording
Loveland, CO
(970) 663-1650
InSight Sound Web Page
Reply With Quote
  #3  
Old 07-17-2004, 12:00 AM
khoop khoop is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Nashville, TN
Posts: 54
Default Re: Clicks at end of region after recording in 6.4

Me too.

Makes me feel better that this is a bonefide bug, and not some minor oversight on my part.

Here's what I experienced:

I was pretty consistently getting the pop at the end of recording. Here's where things got weird - the problem would go away when I turned off delay compensation. Also, if delay compensation was turned on and I passed no SIGNAL through the recording track, I would get no click. I don't understand that at all - I didn't think PT was 'aware' if signal was passed through. I called digi, but the tech was equally as befuddled.

Last night I did a complete reinstall, and today I didn't encounter the problem, but my sessions were not as big.

Would love to know other peoples experience with this.

- Kent


PT 6.4, OSX 10.3.4, Quicksilver Dual 1Ghz, HD core, HD Accel, HD Process, PCI-DC SCSI, Procontrol w/extra fader pack.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-17-2004, 09:48 AM
Mt.Everest Mt.Everest is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: New York
Posts: 1,154
Default Re: Clicks at end of region after recording in 6.4

Ah, good point! I think I am seeing the issue only with delay compensation too. When Im working off of a clients session that does not have delay compensation enabled by default, i dont see the issue. But when I work from scratch off of my template session with always has delay compensation enabled, i see the click consistently.

Quote:
I called digi, but the tech was equally as befuddled.
Can you elaborate on your call to Digi? Did they confirm this happening or were they just befuddled with what you were talking about?

thanks
MT
__________________
PT|HD4 Accel PCIx w Magma Chassis & 192 I/O
PT HD 9.0.5 - Mac Pro 8-Core 2.4Ghz Westmere 10.6.8
PT|HD 9.0.5 - MacMini Core-Duo, 10.6.8 - ProFire 2626
•••DON'T BELIEVE THE HYPE•••
•Use & Trust ø Cancellation!•
Reply With Quote
  #5  
Old 07-17-2004, 10:40 PM
Danny Caccavo Danny Caccavo is offline
Member
 
Join Date: Sep 1998
Location: San Francisco
Posts: 1,279
Default Re: Clicks at end of region after recording in 6.4

Mr. Everest <g>, it really would help if you'd put your email address in your profile....

Danny Caccavo
Digidesign
Reply With Quote
  #6  
Old 07-18-2004, 12:13 AM
Slideman Slideman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Santa Monica, CA
Posts: 100
Default Re: Clicks at end of region after recording in 6.4

I get the same thing. Usually have ADC on, so I don't know if it happens without it.

HD3 accel
G5 2.0 dual
PT 6.4
OSX 10.3.2
__________________
HD3 accel PT 6.9.2
OSX 10.4.1
G5 dual 2.0
3gig ram
Reply With Quote
  #7  
Old 07-18-2004, 01:46 AM
InSights7 InSights7 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Loveland, CO, USA
Posts: 635
Default Re: Clicks at end of region after recording in 6.4

Dnny:

I have talked to you several times over the years. Remember the Lexicon days and their NuBus board? My email address is here for everyone. Answer me!

This is a very annoying bug! BTW I am only using ADC at this time.
__________________
Dan Matthews
InSight Sound Recording
Loveland, CO
(970) 663-1650
InSight Sound Web Page
Reply With Quote
  #8  
Old 07-18-2004, 09:11 AM
Jeff D. Jeff D. is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Southern CA
Posts: 805
Default Re: Clicks at end of region after recording in 6.4

Same prob here. Showed up with 6.4 upgrade, pops only when ADC on during recording.

HD3 non-Accel, G4 dual 1G, 10.3.2, 192 & 1622.

Jeff D.
__________________
www.jephthastudios.com
Reply With Quote
  #9  
Old 07-19-2004, 06:23 PM
Mt.Everest Mt.Everest is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: New York
Posts: 1,154
Default Re: Clicks at end of region after recording in 6.4

Hey Danny,

Thanks for pointing that out! I haven't looked at my profile for the longest time and I didnt know my email address was not on there. Well now it is so feel free to flood my inbox!

Also, have you been able to reproduce this behavior?
Today I had a singer redo a vocal line 4 times cuz I thought she was making this annoying mouth noise at the beginning of the phrase each time. Turned out to be a few of these clicks staggered across a few tracks WAYY at the bottom of the session that I had missed. Bummer... I hope you guys can see/hear this one for yourselves.

thanks
MT
__________________
PT|HD4 Accel PCIx w Magma Chassis & 192 I/O
PT HD 9.0.5 - Mac Pro 8-Core 2.4Ghz Westmere 10.6.8
PT|HD 9.0.5 - MacMini Core-Duo, 10.6.8 - ProFire 2626
•••DON'T BELIEVE THE HYPE•••
•Use & Trust ø Cancellation!•
Reply With Quote
  #10  
Old 07-22-2004, 11:09 AM
Mt.Everest Mt.Everest is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: New York
Posts: 1,154
Default Re: Clicks at end of region after recording in 6.4

Any confirmation yet on this one Danny? Its really cumbersome to remember to have to chop off the end of every recorded region while tracking.

MT
__________________
PT|HD4 Accel PCIx w Magma Chassis & 192 I/O
PT HD 9.0.5 - Mac Pro 8-Core 2.4Ghz Westmere 10.6.8
PT|HD 9.0.5 - MacMini Core-Duo, 10.6.8 - ProFire 2626
•••DON'T BELIEVE THE HYPE•••
•Use & Trust ø Cancellation!•
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
clicks during recording using adat ericlees 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 09-28-2010 03:34 PM
Pops and clicks when recording in 7.3 bunderson Pro Tools M-Powered (Win) 13 02-29-2008 08:57 PM
clicks when recording mix jimlongo Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 09-02-2005 02:33 PM
Clicks at region start scardanelli 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-09-2004 09:08 PM
Clicks at the end of recording Bunting Ho 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 07-18-2001 05:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com