Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-15-2004, 02:22 PM
Imagine Imagine is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Toluca Lake, CA
Posts: 1,334
Default Will the \"End of Region\" click, ever be fixed?

I know I've posted this a few times, but after quite a few upgrades, nothing has been done about it.

Digi, do you plan on fixing this, or is it something you can't be bothered with?

Thanks
Dean
__________________
Dean
Reply With Quote
  #2  
Old 12-15-2004, 09:45 PM
InSights7 InSights7 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Loveland, CO, USA
Posts: 635
Default Re: Will the \"End of Region\" click, ever be fixed?

WILL IT EVER BE FIXED?
__________________
Dan Matthews
InSight Sound Recording
Loveland, CO
(970) 663-1650
InSight Sound Web Page
Reply With Quote
  #3  
Old 12-16-2004, 12:45 AM
PMoshay PMoshay is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Location: NY / CT
Posts: 622
Default Re: Will the \"End of Region\" click, ever be fixed?

in the pref's, set your region autofade to 3ms or more........presto! ...no more pops! (its always been there in the pref's)
__________________
www.PeterMoshay.com
www.LiveFromDarylsHouse.com
Check out new shows on the web each month on the 15th.
Always commercial free, watch on Mac/PC, mobile & tablets.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-16-2004, 01:22 PM
Imagine Imagine is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Toluca Lake, CA
Posts: 1,334
Default Re: Will the \"End of Region\" click, ever be fixed?

Quote:
in the pref's, set your region autofade to 3ms or more........presto! ...no more pops! (its always been there in the pref's)
But doesn't that just create a gazillion fade files, instead of fixing the root of the problem?
__________________
Dean
Reply With Quote
  #5  
Old 12-16-2004, 01:27 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,573
Default Re: Will the \"End of Region\" click, ever be fixed?

no, this is done in real-time. Be careful though as they are not included in consolidations so a track that plays back fine using the real-time fades will have ticks when flattened.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-16-2004, 02:09 PM
Imagine Imagine is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Toluca Lake, CA
Posts: 1,334
Default Re: Will the \"End of Region\" click, ever be fixed?

Quote:
no, this is done in real-time. Be careful though as they are not included in consolidations so a track that plays back fine using the real-time fades will have ticks when flattened.
Thanks for the tip. So it really doesn't fix the problem. Is this a permanent band-aid? I was hoping Digi would chime in on this issue. Obviously, they don't have an answer either.
__________________
Dean
Reply With Quote
  #7  
Old 12-16-2004, 03:16 PM
PMoshay PMoshay is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Location: NY / CT
Posts: 622
Default Re: Will the \"End of Region\" click, ever be fixed?

in "Preferences" - >"Operation"-> Auto Region Fade in / Out length
set it to 3ms-6ms (or longer)
This will stop any region begining or end from clicking..(it does not create fades, its just playback)

as mentioned before, this does not take effect when consolidating regions, there still will be pops, ....but you can bus the track to a new track and record it as a work around.
__________________
www.PeterMoshay.com
www.LiveFromDarylsHouse.com
Check out new shows on the web each month on the 15th.
Always commercial free, watch on Mac/PC, mobile & tablets.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-17-2004, 11:14 PM
Imagine Imagine is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Toluca Lake, CA
Posts: 1,334
Default Re: Will the \"End of Region\" click, ever be fixed?

Quote:
in "Preferences" - >"Operation"-> Auto Region Fade in / Out length
set it to 3ms-6ms (or longer)
This will stop any region begining or end from clicking..(it does not create fades, its just playback)

as mentioned before, this does not take effect when consolidating regions, there still will be pops, ....but you can bus the track to a new track and record it as a work around.
I tried setting the Auto Region Fade between 3 and 7ms, and the click is still audible. Sometimes, it'll work, and the end of region will have no clicks, but 98% of the time, it doesn't work. Any other suggestions? DIGI???
__________________
Dean
Reply With Quote
  #9  
Old 12-18-2004, 03:09 AM
ajs ajs is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Posts: 74
Default Re: Will the \"End of Region\" click, ever be fixed?

What version of PT are you running?

Are you getting this while recording with ADC turned on? There has been a problem where there is an audio glitch equal in length to the maximum ADC delay when recording with ADC on and stopping recording manually. The audio glitch came from the record buffer but lately (since PT6.7cs2) I think they tried to solve this by filling that glitch with silence, which can also create a click if stopped with a non-silent audio signal at the inputs... if the max delay is long enough, the glitch can be long enough so that it is not faded by the Auto Fade feature.

If that is your problem, try recording with ADC off.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-18-2004, 10:16 AM
Danny Caccavo Danny Caccavo is offline
Member
 
Join Date: Sep 1998
Location: San Francisco
Posts: 1,279
Default Re: Will the \"End of Region\" click, ever be fixed?

In addition to a delay comp issue that was addressed in Pro Tools 6.7, versions 6.7cs1 and cs3 addressed several pop problems. If you download cs4, it will contain all the below fixes and more - are these the circumstances under which you are getting clicks?

Fixed: An Audible Pop Would Result when Stopping Playback (Item #54509)

* When Pro Tools was playing with a track record enabled, stopping playback could result in a pop if the input source was bussed or was a hardware insert.

Fixed: An Audio Glitch Could Be Recorded when Using Pre-Roll (Item #54843)

* With some external hardware configurations, an audio glitch could be recorded to the beginning of a file when pre-roll was activated.

Fixed: Using Auto Region Fade In/Out could cause a pop on region boundaries (Item #56470)

* When setting a value other than zero for the Auto Region Fade In/Out Length preference, pops could occur on region boundaries when using non-native format audio in a session.

If your circumstance is not covered by the above fixes, please post here, with as many details as you can provide.

BTW, a suggestion on the Auto Region fade in/out pref - I would not recommend setting it too high, or you can start hearing dips where there are edits between two regions. This feature does not provide a crossfade, only a quick fade out/in between regions. I find that 3ms works pretty well.

Danny Caccavo
Digidesign
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RAM leakage editing big Region Groups - FIXED in PT8? subbasshead Post - Surround - Video 8 02-12-2009 10:54 AM
Region Seperate(one click) guitar131 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 10-19-2008 08:58 AM
digi click has it been fixed ? in PT6.7 john1192 Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 11-03-2004 03:15 PM
6.7 and End of Region Click Imagine Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-01-2004 04:11 PM
Will the "end of region" be fixed anytime soon? Imagine Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 09-30-2004 04:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:56 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com