Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 03-05-2018, 10:19 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,377
Default Is UAD worth it?

Summit TLA100 is what I use while tracking, I can get it to sound LA-2A ish.

AAXDSP!!!


I don’t own the C1 Comp yet
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.

Last edited by YYR123; 03-05-2018 at 11:27 PM.
Reply With Quote
  #42  
Old 03-05-2018, 11:20 PM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 461
Default Re: Is UAD worth it?

Quote:
Originally Posted by TNM View Post
don't forget all the good UAD plugins like MKII's add a minimum of 55 samples latency.. In fact UAD's own fender emu adds a hair under 3ms on it's own (so monitoring at 44k through apollo with just that guitar amp is 5ms RTL.. higher than many native systems - and that's with no other plugins added).

UAD is worth it yes, for mixing. Apollo low latency is a complete scam and I have learned this the hard way after a huge outlay (read uad's small print.. 4 plugins in series with zero latency but only if the plugins have no additional latency, so only the 2007 circa Mk1 stuff, very few plugins in the big picture).

My apollo RTL through console is routinely at 8+ms, so, way too high.. just by putting a couple of comps and an EQ.


Jeepers! I would never have considered tracking through UAD plugins because I knew they introduced extra latency... but that is far beyond what I expected! My plan was to just use UAD in a a way to lighten the load on the CPU so I could keep the sample buffers lower for longer.... but it sounds like that isn't possible either? I would have thought even if UAD plugins introduced latency, they could still run comfortably at 64 sample buffers and ADC in Pro Tools would just kick into gear and take care of it when playing back a mix while tracking.
__________________
littledevilstudios.com.au

Protools HD Ultimate 2018.3. Antelope Zen Studio. Mac Pro 5,1 12core 3.33Ghz, 32Gb. SSD system drive + 4 audio HDD. OSX 10.12.6.

Free Lexicon 224XL Impulse Responses
Free Sony DPS-V77 Impulse Responses
Reply With Quote
  #43  
Old 03-06-2018, 05:56 AM
TNM TNM is online now
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,182
Default Re: Is UAD worth it?

Quote:
Originally Posted by LDS View Post
Jeepers! I would never have considered tracking through UAD plugins because I knew they introduced extra latency... but that is far beyond what I expected! My plan was to just use UAD in a a way to lighten the load on the CPU so I could keep the sample buffers lower for longer.... but it sounds like that isn't possible either? I would have thought even if UAD plugins introduced latency, they could still run comfortably at 64 sample buffers and ADC in Pro Tools would just kick into gear and take care of it when playing back a mix while tracking.
yes of course for mixing that's fine.. most will add about 24ms latency each and the PDC will take care of it.

Because pro tools has an internal 1024 buffer mixing engine, UAD adds that plus whatever the latency of the plugin is.

My gripe is with apollo and console which is billed as zero latency monitoring and it's all a lie.
A big one.
__________________
1) iMac Pro 3.2ghz 8 Core, 64GB Ram, 2TB SSD, OS 10.13.6, Caldigit TS3+ Dock, Startech USB-C raid enclosure w/ Crucial MX500 1TB x2, 1TB SSD-R G Tech x 2, Samsung 860 Pro 512gb Audio Drive in USB C Enclosure, TBolt Apollo 8 x 2, TI2 Desktop, MoxF6, tons more midi synths, PT 2018.7/Cubase9.5.
2) MBP 2.8ghz i7 quad, 16GB ram, 1TB SSD, OS 10.12.6, PT 2018.7, Logic 10.4.1,Internal Sound, TBolt SSD 512GB.
Reply With Quote
  #44  
Old 03-06-2018, 05:58 AM
TNM TNM is online now
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,182
Default Re: Is UAD worth it?

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
Summit TLA100 is what I use while tracking, I can get it to sound LA-2A ish.

AAXDSP!!!


I don’t own the C1 Comp yet
that's very good the summit. use it a lot. CL1B is overrated IMO and SO expensive..
It's ok and nice enough at smoothing stuff out on super slow settings but it gets super clicky if the attack is even a slight bit too fast..
UAD LA2A mk2 is far superior (IMO)
__________________
1) iMac Pro 3.2ghz 8 Core, 64GB Ram, 2TB SSD, OS 10.13.6, Caldigit TS3+ Dock, Startech USB-C raid enclosure w/ Crucial MX500 1TB x2, 1TB SSD-R G Tech x 2, Samsung 860 Pro 512gb Audio Drive in USB C Enclosure, TBolt Apollo 8 x 2, TI2 Desktop, MoxF6, tons more midi synths, PT 2018.7/Cubase9.5.
2) MBP 2.8ghz i7 quad, 16GB ram, 1TB SSD, OS 10.12.6, PT 2018.7, Logic 10.4.1,Internal Sound, TBolt SSD 512GB.
Reply With Quote
  #45  
Old 03-06-2018, 06:21 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,377
Default Is UAD worth it?

Quote:
Originally Posted by TNM View Post
that's very good the summit. use it a lot.
CL1B.......It's ok and nice enough...
UAD LA2A mk2 is far superior (IMO)

Yes, but for tracking the TLA wins

And I just got the Arouser
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.

Last edited by YYR123; 03-06-2018 at 07:39 AM.
Reply With Quote
  #46  
Old 03-06-2018, 07:35 AM
dankin dankin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashvillle
Posts: 454
Default Re: Is UAD worth it?

I'd be totally fine if I just had the Arouser and maybe the TLA100 or PSP Oldtimer. I love the sound of the UAD stuff, but my constant struggle with it is the latency, and that it kills off line bounce speeds, which is a deal when I'm needed to bounce lots of stems.
__________________
2018.3 HD, MacPro 5.1 12core 3.46, 24gig ram, OS 10.12.6, 2014 MPB 2.8, OS 10.12.6
Reply With Quote
  #47  
Old 03-07-2018, 11:20 AM
chrisdee's Avatar
chrisdee chrisdee is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 2,970
Default Re: Is UAD worth it?

Quote:
Originally Posted by TNM View Post
CL1B is overrated IMO and SO expensive..
It's ok and nice enough at smoothing stuff out on super slow settings but it gets super clicky if the attack is even a slight bit too fast.
Are you talking about the plugin or the hardware CL1B?
__________________
Christian D Hagen | I7 Builds | PT/OS Compability Chart
Reply With Quote
  #48  
Old 03-21-2018, 03:38 AM
Stephen Bond's Avatar
Stephen Bond Stephen Bond is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Bedfordshire, United Kingdom
Posts: 903
Default Re: Is UAD worth it?

Here's another case in point. Nice new Neve Pre from UAD. Not a lot of features as no EQ, sounds as expected when cranked.

https://www.uaudio.com/uad-plugins/u...ve-preamp.html

£115 in the UK. No thank you!

I'd rather send my $$$ to Greg Scott for starters and only $29 at that.

http://thehouseofkush.com/plugins/omega-n

Arguably a better sound too

Stephen
__________________
Save an additional 10% off any purchase at Waves!

https://www.waves.com/r/9zsnwd
Reply With Quote
  #49  
Old 03-21-2018, 08:28 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,377
Default Re: Is UAD worth it?

Yeah that plugin release was a gaffe (you know it was drew)

And people who owned the Complete Neve Bundle should have been credited the plugin to their account

It was made for the Arrow users to take advantage of that single DSP chip.

Yeah that’s a pass for most users.
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #50  
Old 04-26-2018, 02:27 AM
Stephen Bond's Avatar
Stephen Bond Stephen Bond is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Bedfordshire, United Kingdom
Posts: 903
Default Re: Is UAD worth it?

Here's why UAD sucks (yes one's hard earned $$$).

Current 24hr flash sale weighs in at $79. Plus they give me a voucher to spend every month so one the EU add the sales tax, using the voucher gets it for under $70

https://www.plugin-alliance.com/en/p...igo_vsm-3.html

Same code to run on the expensive UAD DSP chips.

https://www.uaudio.com/uad-plugins/m...satellite.html

Showing as £229 here. That's like $320 at today's rate

So, even when I win big, I'll likely be buying the equivalents to run native and without the drawbacks of running them on the UAD platform.

Stephen
__________________
Save an additional 10% off any purchase at Waves!

https://www.waves.com/r/9zsnwd
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
6.4 to 6.7 - worth it? pk_hat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 01-23-2005 09:56 PM
is it worth it? firestorm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-12-2003 06:20 PM
002 worth it? vx2kfilmer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-02-2003 12:39 AM
Is 5.1.1 worth it $50? ctsrar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 06-26-2002 03:21 PM
What's the worth of G4 933 after 6mo? beatboy Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-07-2002 05:34 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com