Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-22-2013, 02:36 PM
applecore3401 applecore3401 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Default Pro Tools 11 corrupt file

I just downladed pro tools 11 from my avid account and I got a "no mountable file system" error. Please help! I am dying to get PT11 rolling
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2013-06-22 at 4.34.21 PM.png (38.3 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 06-22-2013, 02:55 PM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,820
Default Re: Pro Tools 11 corrupt file

First, verify that you have the complete download from your Avid account.
  1. It should show up after you download as around 909MB, at least it does on my mac after downloading it again just now.
  2. It should be named "Pro_Tools_11_0_0_Mac_79652.dmg"

If all that is correct, try opening/mounting the DMG using Disk Utility, located here on your hard drive: /Applications/Utilities
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
  #3  
Old 06-22-2013, 03:07 PM
applecore3401 applecore3401 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Default Re: Pro Tools 11 corrupt file

I have downloaded it fully. It is only 760mb though.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-22-2013, 03:10 PM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,820
Default Re: Pro Tools 11 corrupt file

Then you don't have the complete download. Which is why it won't mount.

You should delete that file from your system, restart, clear your browser cache and download again.
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
  #5  
Old 06-22-2013, 03:38 PM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: Pro Tools 11 corrupt file

Quote:
Originally Posted by applecore3401 View Post
I have downloaded it fully. It is only 760mb though.
Mine is 909.2 MB.

Pro_Tools_11_0_0_Mac_79652
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-22-2013, 03:47 PM
SearingSounds SearingSounds is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Riverside CA
Posts: 38
Default Re: Pro Tools 11 corrupt file

I did what you said and it still downloads the smaller file (Pro_Tools_PT11_Mac_79511) which is 756.76 MB. That is the only file that shows on my "Your Products" page. Is there somewhere else I can download the installer?

Johnny
Reply With Quote
  #7  
Old 06-22-2013, 03:54 PM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,820
Default Re: Pro Tools 11 corrupt file

We are investigating this right now.

Is your Avid account under the same email address as your forum registration?

What is the Product Name listed where you are getting the downloads from in your account?

Is it a paid upgrade, crossgrade, or free update?

Trying to determine if any specific group did not get their installers updated correctly in their Avid accounts.
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
  #8  
Old 06-22-2013, 04:15 PM
SearingSounds SearingSounds is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Riverside CA
Posts: 38
Default Re: Pro Tools 11 corrupt file

Quote:
Originally Posted by Bruce Paine View Post
We are investigating this right now.

Is your Avid account under the same email address as your forum registration?

What is the Product Name listed where you are getting the downloads from in your account?

Is it a paid upgrade, crossgrade, or free update?

Trying to determine if any specific group did not get their installers updated correctly in their Avid accounts.
Is your Avid account under the same email address as your forum registration? Yes

What is the Product Name listed where you are getting the downloads from in your account?
Pro Tools 11.0 No Charge UG From Pro Tools 10

Is it a paid upgrade, crossgrade, or free update?
Free Update

Thank you!
Reply With Quote
  #9  
Old 06-22-2013, 04:17 PM
SearingSounds SearingSounds is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Riverside CA
Posts: 38
Default Re: Pro Tools 11 corrupt file

Quote:
Originally Posted by Bruce Paine View Post
We are investigating this right now.

Is your Avid account under the same email address as your forum registration?

What is the Product Name listed where you are getting the downloads from in your account?

Is it a paid upgrade, crossgrade, or free update?

Trying to determine if any specific group did not get their installers updated correctly in their Avid accounts.
And this is what it says on the download link...

Pro Tools 11 installer (Mac)
756.76 MB
Reply With Quote
  #10  
Old 06-22-2013, 04:25 PM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,820
Default Re: Pro Tools 11 corrupt file

From Tech Support:
"I just swapped the new installer in, so have him try again - ask him to hover over the "click here" link to see if it has 79511 or 79652 in the URL."
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Corrupt Pro Tools 8 ZIP File jason13ie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 44 10-16-2015 04:37 PM
Pro Tools Updates 8.0.5 corrupt file link Pro3000tools Pro Tools M-Powered (Win) 1 02-07-2013 05:45 AM
Corrupt PT8 LE Zip File Enerjex General Discussion 7 01-04-2010 10:04 AM
possible Bad HD or Corrupt file, any help what to do ? stereoaction 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-11-2009 06:37 PM
Corrupt file??? Sounds Suite 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-18-2006 05:32 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com