Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-24-2020, 01:28 AM
lae777 lae777 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 155
Default Re: Updated everything - NOW P.T Crashes / protools wont load my projects

Quote:
Originally Posted by cwsand View Post
Sounds like he's getting the crash when opening the session, which is why I suggested opening the session with plugins disabled. Your way will work too, just a little more complicated.
Absolutely! Didn't mean to contradict you, just adding a caveat to your suggestion. I'm always happy to complicate matters!
__________________
5,1 Mac Pro, 3.46 GHz Six Core Xeon, 48gb ram, Pro Tools Ultimate 2019.12, HD Native card, Avid 96io interface, Avid 192io, Intensity Pro video card, Radeon HD 7970 graphics card, Mac OS X 10.13.6
Reply With Quote
  #12  
Old 01-24-2020, 01:34 AM
lae777 lae777 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 155
Default Re: Updated everything - NOW P.T Crashes / protools wont load my projects

Quote:
Originally Posted by Seafoam_Green View Post
Hey Guys, does anyone know what happened to XPAND!

.., its gone and i can't see where it is to download from anywhere. ve spent 4 hours on the net and zero luck (ive downloaded reinstalled the AIR package twice and its no longer amongst that package

many old projects used xpand and many had complex settings, and i need it back badly
As far as I know, Xpand is now called Xpand II, and I can see it to download in my account under "Product Details and Download Links" in my Pro Tools Ultimate section.

Good luck. I'm glad you are making progress!
__________________
5,1 Mac Pro, 3.46 GHz Six Core Xeon, 48gb ram, Pro Tools Ultimate 2019.12, HD Native card, Avid 96io interface, Avid 192io, Intensity Pro video card, Radeon HD 7970 graphics card, Mac OS X 10.13.6

Last edited by lae777; 01-24-2020 at 01:34 AM. Reason: Spelling.
Reply With Quote
  #13  
Old 01-24-2020, 03:40 PM
Seafoam_Green's Avatar
Seafoam_Green Seafoam_Green is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bali - Indonesia
Posts: 793
Default Re: Updated everything - NOW P.T Crashes / protools wont load my projects

Quote:
Originally Posted by cwsand View Post
Sounds like he's getting the crash when opening the session, which is why I suggested opening the session with plugins disabled. Your way will work too, just a little more complicated.
Thank you kindly to all you guys for the help.

I'm up and running now and it was a long and tedious task by loading my huge amount of plugins either one or a few at a time but I got there and weeded out a few culprits, and a few others that i guess id missed an update on.

As i can load up my projects now,

- but next, I will also go through with all the optimizations, etc

- deal with a dilemma
... to update some of my WAVES plugins that hardly get used,
as they are version 9 (or 10) and seems some won't work anymore,
ie; without paying big money i haven't got

anyhow .., just want to say thanks guys

ps ; to get Xpand2 back i had to sign up and download and install the protools first app, and that install deposited xpand2 into my axx folder
(note) ; i later trashed everything from that install except for xpand two .., it was not anywhere else to be found on my system from other suggestions
__________________
Pro Tools 2019.6 Native * Slate Raven MTi-1 Version 3.3.0 * AVID MBox3 Pro * OSX Mojave 10.14.6 * MAC PRO (late 2013) * 3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5 * 64 GB Ram 1866 MHz DDR * AMD FirePro D300 2048Mb * Lacie LBD 1TB Thunderbolt 2 PCiE * Blackmagic Multidock Thunderbolt2 (Broken !!! - shyte support from Blackmagic Singapore > A-Holes) * Samsung SSD's 850 Pro * WD Black HDD's
Reply With Quote
  #14  
Old 01-24-2020, 08:00 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,308
Default Re: Updated everything - NOW P.T Crashes / protools wont load my projects

Quote:
Originally Posted by lae777 View Post
Absolutely! Didn't mean to contradict you, just adding a caveat to your suggestion. I'm always happy to complicate matters!
No problem - It's all good!
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protools 9.0.3 Wont Load.. audio1420 macOS 2 06-13-2011 10:27 AM
Protools wont load Drakui Pro Tools M-Powered (Win) 2 04-04-2011 03:27 PM
protools wont load any of the vst !!PLEASE HELP!! millz85 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 08-01-2010 01:30 PM
M Powered Academic Version wont load and crashes my Mac PokerDude422 Pro Tools M-Powered (Mac) 0 09-08-2007 05:47 PM
PROTOOLS WONT LOAD? RoyaltyOnline 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-14-2007 10:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:42 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com