Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-21-2017, 05:07 AM
Paul VanDyke Paul VanDyke is offline
Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Holland, MI
Posts: 1
Default S6l Plug-in compatibility

I have seen the list of the compatible plugins on the AVID website. I'm wondering, though, if other AAX plugins will work? I'm after 2 things in particular right now. I would like a stereo widener like "DUY Wide". I am also interested in a peak clipping plugin like T-Racks "Classic Clipper". Will these plugins work? or is there an alternative that will?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-21-2017, 08:03 AM
Karel Noon Karel Noon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Gelsenkirchen, Germany
Posts: 249
Default Re: S6l Plug-in compatibility

It has to be AAX DSP !


Sometimes there is no installer but you can manually install the plugin.

The go to places for Plugins are:

McDSP
Plugin Alliance
SK-Note
Sonnox
Metric Halo

Other than that there is not much to be found, but they have plenty of stuff.

Have you seen that there will be a waves card for S6L soon? Maybe that helps?
Reply With Quote
  #3  
Old 12-01-2017, 11:37 AM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 609
Default Re: S6l Plug-in compatibility

Quote:
Originally Posted by Karel Noon View Post
Have you seen that there will be a waves card for S6L soon? Maybe that helps?
Waves integration looks promising, it's still their server you need to use but no external computer will be needed, plugins come up in the Venue rack and whopping 8 per one slot, old Profile show files are promised be compatible. Actually at this point I would say it's actually a good thing the Waves DSP runs on their server as I was finally able to test drive the S6L and my 4-chip-plugin-usage show file filled 7 chips on S6L, so the one default DSP card in there is not a that powerful due to the fact that the desk is running at 96K. Sure you can add DSP cards... only problem being Avid S6L DSP card is $8200.- when Waves Extreme server is $2500.- Sure the Waves card will also have a price tag... We'll see how much that will be
Reply With Quote
  #4  
Old 01-02-2018, 09:24 AM
RyanJ's Avatar
RyanJ RyanJ is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 282
Default Re: S6l Plug-in compatibility

Well, there's also 18 chips available per HDX Card, so double what was on a TDM card, and the Mixer doesn't use any of that... So you've got close to the plugin power than a maxed out Profile system, with just one HDX card in an S6L.
__________________
Ryan John
Principal Product Manager | Avid Live Sound

ryan.john@avid.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
plug in compatibility floplight 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-27-2010 04:59 PM
Compatibility of plug ins from LE to HD bukman Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 10-26-2009 01:43 PM
PT 6.x to 7 plug-in compatibility etc... nyquistuk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-10-2005 04:14 AM
Plug compatibility for PT7 johnnyv Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-19-2005 07:03 PM
Plug-ins compatibility Przemek Pro Tools TDM Systems (Win) 4 10-18-1998 11:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com