Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-06-2015, 10:34 AM
pasanta pasanta is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Nashville, TN
Posts: 590
Default Track scroll

I'm searching thru now trying to find previous mention.......

but all of a sudden my sessions have started scrolling when I select a track. In other words, if I select the track header (name) either on the edit or mix page, that track jumps to the top (edit) and/or left (mix).

There are times that would be nice. But not while I'm trying to arrange 70 tracks in some specific order. Everytime I select on one and move it, the view keeps jumping. How do I change this? I know it's simple and I'm just not finding it.......

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 10-06-2015, 10:44 AM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Lightbulb Re: Track scroll

Perhaps this is related to Zoom Toggle? Some people refer to this as the E key in focus mode. Setup-->Perferences-->Editing
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #3  
Old 10-06-2015, 11:12 AM
pasanta pasanta is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Nashville, TN
Posts: 590
Default Re: Track scroll

Quote:
Originally Posted by Chief Technician View Post
Perhaps this is related to Zoom Toggle? Some people refer to this as the E key in focus mode. Setup-->Perferences-->Editing

Thank you. But no, that's not it. When I click on a track title, that track immediately scrolls the edit and mix windows till that track is top or left. Driving me nuts that I can't find this command.........
Reply With Quote
  #4  
Old 10-06-2015, 01:25 PM
pasanta pasanta is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Nashville, TN
Posts: 590
Default Re: Track scroll

I can stop this by deselecting the auto bank setting in my Eucon preferences. But previously this only scrolled my Artist surfaces to whatever track I selected. It didn't realign the screen show the selected track top and left. Has it just suddenly started working correct?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-07-2015, 12:48 AM
demodigi demodigi is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: France
Posts: 291
Default Re: Track scroll

What are your Pro Tools Preferences*->Mixing->Controllers section :
- Edit Window Follows Bank selection ?
- Mix Window Follows Bank selection ?
- "Scroll to Track" Banks Controllers ?

* (not Eucon Preferences)
__________________
Macbook Pro (Core2duo 2,4GHz RAM4GB SSD)
MacMini (Core i7 Quad@2,3GHz RAM16GB SSD)
PT 10.3.10 + PT12.4 / VEP5.3.1 / MacOSX.9.5 (MBP)
PT12.4 / VEP5.3.1 / MacOSX.11.1 (MBP)
PT 10.3.10 / PT11.3.2 / PT12.4 / VEP5.3.1 / MacOSX.8.5 (MM "Production" on SSD)
PT 12.4 / VEP5.3.1 / MacOSX.11.1 (MM "test" on HDD)
RME UFX (USB2 with MM and Firewire with MBP)
+ Vienna Ensemble Pro Server on PC Q6600/8Gb/Win7-Pro64-SP1
Reply With Quote
  #6  
Old 10-07-2015, 09:51 AM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,793
Default Re: Track scroll

Its in the regular preference settings. Nothing to do with controllers if you are not using one.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scroll to track? (right click/opt cmd f) scullionj Artist Series 7 08-26-2015 01:55 AM
Scroll to track from Artist Mix? crandallwarren Artist Series 2 03-27-2015 05:10 PM
Can you automatically scroll along as the track plays? saltydeath 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-13-2011 10:37 PM
Scroll to selected track......PLEASE! Ryan Hafer Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 01-06-2009 01:47 AM
C24 to scroll through a track ianmiller ICON & C|24 3 03-13-2004 09:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com