Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-01-2015, 10:52 AM
Gregor B. Gregor B. is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Deutschland
Posts: 65
Default Automation Bug: 'Punch Preview' command acts like 'Glide'

Ok this one causes me a lot of trouble:

- I prepare some Automation in preview mode
- During playback I hit "punch preview" s6 softkey and write automation while making adjustments on the fly
- I stop the automation pass by either "auto match" or by stopping playback ('stop' or 'fast forward' depending on where I want the playhead to stop)

In RANDOM occasions I will get the following error:
The automation is written as if I had executed a "glide to all enabled" command over a selection with the length of my automation pass. Meaning, if I write EQ automation on a virgin track, the linear EQ curve will start shifting slowly where I hit "punch preview" before and will reach the intended EQ curve just where I stopped the automation pass. Sometimes I simply redo the punch preview pass and everything is fine. This happens randomly but feels like every 1 in 4 passes.

Perhaps there is some cross communication between two euphonix commands, I don't know. I'm not even too familiar with glide behavior as I don't ever use it.

Can anyone help?

Best
Gregor
Reply With Quote
  #2  
Old 12-01-2015, 01:19 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is online now
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,026
Default Re: Automation Bug: 'Punch Preview' command acts like 'Glide'

This has been reproduced recently by myself while observing and collecting feedback from some other mixers. It is in fact not isolated to S6 and can happen on ICON series controllers as well. The issue appears to manifest when Punch is initiated before the Back & Play function has had time to "finish" and the transport is rolling. Engineering is currently looking at these conditions and workflows. I'll post more information as we have it.


best,



Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #3  
Old 12-01-2015, 11:11 PM
Gregor B. Gregor B. is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Deutschland
Posts: 65
Default Re: Automation Bug: 'Punch Preview' command acts like 'Glide'

Thanks for clarifying Jeff! I thought I was crazy..
Reply With Quote
  #4  
Old 04-19-2016, 01:42 PM
Pete Gates Pete Gates is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: UK
Posts: 1,196
Default Re: Automation Bug: 'Punch Preview' command acts like 'Glide'

Any developments on this? Happening quite a bit to us on a mid-sized TV drama being mixed on an S6 (and causing us grief) and also on a big film a colleague of mine is on (who I won't directly speak for as it's not my project).

Pete
Reply With Quote
  #5  
Old 04-22-2016, 09:21 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is online now
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,026
Default Re: Automation Bug: 'Punch Preview' command acts like 'Glide'

Yes. We have reproduced this issue internally, logged the bug (PT–211468) and engineering is currently engaged in applying a fix for it.


Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #6  
Old 04-22-2016, 09:31 AM
Pete Gates Pete Gates is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: UK
Posts: 1,196
Default Re: Automation Bug: 'Punch Preview' command acts like 'Glide'

Great,
Thanks Jeff.

Pete
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Glide automation Bug? Cryos Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 01-04-2015 06:38 AM
Glide Automation bug in PT 10.3.4 mgoorevich Pro Tools 10 19 03-17-2013 09:09 AM
10.2 Glide Automation Behaviour moofie Post - Surround - Video 22 01-10-2013 04:44 AM
10.2 Glide Automation Behaviour moofie macOS 0 06-05-2012 03:24 PM
D-Command, Preview, Glide automation Redhouse_Janke ICON & C|24 0 12-13-2007 07:04 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com