Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-27-2003, 05:02 AM
MilesD MilesD is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: New York
Posts: 8
Default PT 6.01 Crashes on every launch!

I've just installed PT 6.01 and OSX, also Core Audio on my G4. I also added a lot of RAM - an additional half a gig.

And every time I try to launch PT, it hangs up on 'Midi SetUp' and then crashes. If I do a couple of restarts, it'll eventually launch.

I thought it might have to do with Core Audio, since the install notes indicate it will not work with Midi. So I pulled it out of the Audio Plugins library, but it's still crashing.

I also turned off 'Digidesign' in the Sounds prefs. Still crashing.

Any help or ideas would be GREATLY appreciated.

Thanks,
DM
Reply With Quote
  #2  
Old 05-27-2003, 05:20 AM
Facts4U Facts4U is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Germany
Posts: 22
Default Re: PT 6.01 Crashes on every launch!

I've got the same problem without Core Audio (G4 MDD 1,25, MBox).
If I trash the Prefs-Folder I can start ProTools LE 6.0.1 once without crashing. The next time it will hang up again when "Setting up MIDI".
Reply With Quote
  #3  
Old 05-27-2003, 06:43 AM
dkrz dkrz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: NYC area (USA)
Posts: 1,046
Default Re: PT 6.01 Crashes on every launch!

Make sure Classic is not set to auto launch on startup or running in the backround. Make sure sleep setting is set to never and that automatic software update is turned off.

You will also have big problems if ALL your audio drives are not reformatted (HFS+) with the OSX Apple Disc utility prior to using PT6 - OSX [even if they have already been formatted as such before]

dk
__________________
www.dpksound.com
Reply With Quote
  #4  
Old 05-27-2003, 11:46 AM
MilesD MilesD is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: New York
Posts: 8
Default Re: PT 6.01 Crashes on every launch!

Thanks for the tips, dk.

Do you know if running the HFS+ drive updater going to effect my older OS9 files that I have on my firewire drive?

I've got a lot of stuff there I can't afford to lose.

dm
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
10.3.3 crashes on launch gtomassetti macOS 14 12-23-2012 03:49 PM
PT9 crashes on launch Jperkins macOS 0 06-25-2012 10:48 AM
PT 8 crashes on launch mylar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-29-2009 11:37 AM
PT8 Crashes on launch sonicapg 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-12-2009 08:06 AM
G5 crashes on launch oi41 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-11-2004 12:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com