Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-03-2017, 03:04 PM
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 881
Default PT 12.7 and Sierra not seeing my HDX Card!!

I have a Mac Pro Mid 2010 that was just running fine with OSX 10.10 Yosemite and PT 12.6.1 yesterday.
Well I decided to update to Sierra 10.12.3 and PT 12.7--- When I first launched Pro Tools it kept crashing trying load all my plugins. Once I sorted out which ones were stopping the launch process, I finally get to an assertion error. I checked my hardware and it now does not see my HDX card and of course my interfaces. I even installed the HD drivers thinking that maybe in this version you had to install it. Nope nada!!!!
I assume that PT.7 needs a firmware update to the card but it never came up. Please Tech Support enlighten me what I'm missing here.
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
1 - HD 16x16 Interface
MOTU MTP/AV
------------------------------
MARVINBASS Digital Audio
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.

Last edited by MARVINBASS; 02-05-2017 at 12:37 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2017, 11:22 PM
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 881
Default Re: PT 12.7 and Sierra not seeing my HDX Card!!

Wow!! no one wants to help!! Where's Avid Tech Support???
BTW I restored my previous OS and PT 12.6.1 and everything is WORKING AGAIN. So don't ask me to move the HDX card to a different slot it's not that!
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
1 - HD 16x16 Interface
MOTU MTP/AV
------------------------------
MARVINBASS Digital Audio
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.

Last edited by MARVINBASS; 02-04-2017 at 11:40 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2017, 11:43 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,065
Default Re: PT 12.7 and Sierra not seeing my HDX Card!!

Quote:
Originally Posted by MARVINBASS View Post
Where's Avid Tech Support???
Not here. Try this.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-05-2017, 12:58 AM
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 881
Default Re: PT 12.7 and Sierra not seeing my HDX Card!!

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Not here. Try this.
Yes I will do that. Thanks!
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
1 - HD 16x16 Interface
MOTU MTP/AV
------------------------------
MARVINBASS Digital Audio
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-05-2017, 09:54 AM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,268
Default Re: PT 12.7 and Sierra not seeing my HDX Card!!

Im assuming you do have the Digilink I/O authorization?
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #6  
Old 02-05-2017, 10:07 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,563
Default Re: PT 12.7 and Sierra not seeing my HDX Card!!

Quote:
Originally Posted by TVPostSound View Post
Im assuming you do have the Digilink I/O authorization?


Digilink started with 12.6, so it can't be that.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-05-2017, 11:37 AM
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 881
Default Re: PT 12.7 and Sierra not seeing my HDX Card!!

Quote:
Originally Posted by TVPostSound View Post
Im assuming you do have the Digilink I/O authorization?
I double checked my iLok and I do have the DigiI/O asset. Thanks for trying. It would have been the obvious solution, but 12.6.1 in Yosemite was running great. I have a case opened to Tech Support. Let see what gives. Have a Great Weekend and Super Bowl Sunday!! CHEERS!
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
1 - HD 16x16 Interface
MOTU MTP/AV
------------------------------
MARVINBASS Digital Audio
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.

Last edited by MARVINBASS; 02-05-2017 at 12:38 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-05-2017, 11:39 AM
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 881
Default Re: PT 12.7 and Sierra not seeing my HDX Card!!

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
Digilink started with 12.6, so it can't be that.
I had PT 12.6.1 and Yosemite running great. I do have the Digilink I/O asset.
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
1 - HD 16x16 Interface
MOTU MTP/AV
------------------------------
MARVINBASS Digital Audio
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.

Last edited by MARVINBASS; 02-05-2017 at 12:38 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-05-2017, 06:29 PM
Wawili_Sound Wawili_Sound is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 237
Default Re: PT 12.7 and Sierra not seeing my HDX Card!!

I have same problem with windows 10, protools 12.7 HD native card. 12.6 and 12.7 work but only with 12.5.2 HD driver. 12.7 has access violation errors though when opening a new workspace or saving session. So looks like its back to 12.6 with 12.5.2 HD driver. Man this sux balls.
__________________
WIN10 12.6 HD Native, Omni, BlackLion XB192
Reply With Quote
  #10  
Old 02-05-2017, 09:50 PM
propower propower is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 2,203
Default Re: PT 12.7 and Sierra not seeing my HDX Card!!

Was the ProTools install in 10.10 and then you upgraded to Sierra and 12.7? If so that may be the issue. When changing to a newer OS I always start from a clean OS and then PRoTools install. Get everything working and carefully add plugins making sure all are current revisions.

Running 12.7 and 10.12.3 with Sonnet chassis and HDX1 here - only the normal issues -9173 and out of CPU a couple of times per day. HArdware is all fine - Waves, Fabfilter, Lexicon, Valhalla, Toontrack, plugin alliance - all working fine.
__________________
2017 27" iMac 3.8GHz i5, 1TB SSD
Logic ProX, Studio One V4, PT current version, Apogee Ensemble TB
Musician: http://www.ivanlee.net/
Design Engineer: http://www.propowerinc.com/resume.html
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDX with PT non HD on Sierra ? JJdelRio Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 14 04-26-2017 07:47 AM
PT 12.7 Sierra 10.12.2? off the wall macOS 2 01-17-2017 01:49 PM
Can't get Sierra on 5,1 Mac Pro Carl Lie Pro Tools 12 21 01-06-2017 04:46 PM
HDX and Sierra Jeffrey Talbot Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 11-16-2016 03:21 PM
OSX Sierra jack s. macOS 25 11-05-2016 04:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com