Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-25-2008, 05:09 AM
InRainbows InRainbows is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 10
Unhappy PT8 - Missing first midi note?

Whenever I record midi in PT8, the first note of my sequence/region is always corrupt. It doesnt play back in my loop (dynamic transport). When I go to the event list, it's there, but the duration seems to be like 3 bars long. If I draw a note instead, it plays back. What's causing the corruption? Why can't I record a first midi note properly?

imac g5 isight 10.5.5
motu midi express 128
2.5GB RAM
500GB LaCie Ext HD FW
mbox2 pro factory

Last edited by InRainbows; 12-25-2008 at 05:12 AM. Reason: system info included
Reply With Quote
  #2  
Old 12-25-2008, 11:42 AM
Dan the Sound Man Dan the Sound Man is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 36
Default Re: PT8 - Missing first midi note?

Could it be a timing issue? Perhaps you're hitting the key milliseconds before it's actually "recording". Try turning on "input quantize" and see if that helps.
__________________
PT LE 7.1.1 / DIGI002 / MacBook Pro 2.16 Ghz / OSX 10.4.8 "officially supported" (although it doesn't work at all right now) / M-Audio Axiom 25 / Kensington Expert Mouse PRO / Korg DT-10 / Sony MDR-7506 / AKG C 214 /
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi 101 really missing? Set high note/low note on track's input robinsonsdca macOS 4 11-10-2011 01:23 PM
Pro Tools + 61-note MIDI Keyboard = missing low notes! k0000 MIDI 12 03-04-2011 09:29 PM
Midi recording early (and missing the first note) tripstation MIDI 0 09-11-2008 04:14 PM
First midi note Hit always missing. cwhite771 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 08-01-2003 12:20 AM
Missing 1st Midi note ? roaddog215 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 11-16-2000 05:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com