Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-10-2007, 11:53 PM
finalcut finalcut is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: The Last Frontier
Posts: 694
Default Learning BFD????

I just can't seem to get the hang of using BFD!
I can't make my own patterns, or create songs....

Any recs for learning how to master this software with PT 7.1??
Reply With Quote
  #2  
Old 04-15-2007, 12:12 PM
andymae andymae is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Midland, Ontario, Canada
Posts: 42
Default Re: Learning BFD????

Just to let you know you're not alone. I bought BFD last week, I have read the manual from cover to cover. I am not wiz at engineering, but I'm not exactly a novice either....I had heard lots of good things about BFD, and so far I think it's the worst thing I have ever seen. I can't record the pre recorded grooves into pro tools. The manual says you can drag and drop them but that doesn't work.... I find it far easier to make up grooves using sample tank.

I have also tried to sync my electric midi kit to run BFD instead of using the midi controller....whihc is something that should be capable of being done through the advanced tab...guess what no jot there either.

One of my supper knowledgable engineer friends is going to have a peep at it this week. If he manages to shed any light I'll let you know.

At the time of sending this email I wish I had not traded in my boss dr880 towards BFD
Reply With Quote
  #3  
Old 04-15-2007, 02:30 PM
Herkimer Herkimer is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Boston, MA (Salem)
Posts: 407
Default Re: Learning BFD????

Sorry to hear about your difficulties. I personally love BFD. It's feature rich and no more complicated that any other worthwhile drum suite.

The midi grooves should be drag-n-drop. You just have to hold down the ctrl key down then click and drag a groove onto your instrument track. Be sure you have ProTools set to grid mode for easier placement.

As for connecting midi devices, my BFD has always defaulted properly - whether with keyboards or with electronic drums. If you do need to tinker with settings, you can easily make BFD 'learn' your midi settings with the 'Learn' function in dialog box that opens with the little piano keyboard symbol. Click 'learn' for each sound in BFD and hit your electronic drum.
__________________
____________________________________
Home Build:
Core i7 920/Gigabyte EX58-UD3R/6Mb Ram
Mbox2/MboxMicro
ProTools 8.0
Reply With Quote
  #4  
Old 04-20-2007, 06:08 PM
Emura Emura is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Texas
Posts: 16
Default Re: Learning BFD????

can you use BFD to replace recorded drum sounds?
Reply With Quote
  #5  
Old 04-20-2007, 09:49 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Learning BFD????

By itself? No.

In conjunction with Drumagog? Yes.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Re-learning to mix ITB? buckaroo Pro Tools TDM Systems (Mac) 194 10-14-2009 10:35 PM
learning the 003 factory gclef101 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-07-2009 05:29 PM
Learning how to use EQ Meat Truck 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 11-16-2002 03:35 AM
HELP...I'm still learning CodeBlue 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-24-2002 04:02 AM
Learning how to EQ sidereal Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 08-19-2001 07:11 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com