Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-27-2015, 01:38 AM
maltastudio's Avatar
maltastudio maltastudio is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: malta
Posts: 145
Default Re: Plugins offered by Avid to normal version - script installation helper

This is very good news,now it has to be done for windows.
I hope Avid realise how bigger windows market is going for them.
__________________
www.maltastudio.com

https://soundcloud.com/charlesmuscat

MacBook Pro Late 2016
Intel I7 Quod Core 2.8 GHZ
16 GB Ram . 256 GB SSD
Catalina 10.15.2

Acer Nitro
Intel I7-6700-HQ
8 GB Ram 256 GB SSD x 2
Win 10 Home 64 bit
Motu 624 AVB , Yamaha 01V96i
Pro Tools Native 2019..Latest , Sonar Platinum Lifetime
Reply With Quote
  #12  
Old 12-19-2015, 03:57 PM
LesPaul2550 LesPaul2550 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Southwest Florida
Posts: 54
Default Re: Installation Script for Additional Value Content Plug-ins included with Pro Tools

Great...

Now how do you UNINSTALL these temporary plugins on OS X?

I will NEVER use ANY plugin that expires which I didn't realize when I installed them. I plan on NEVER subscribing to your support subscription and only want Pro Tools. Wish I had known these 17 plugs were dependent on a support subscription, I wouldn't have wasted my time installing them in the first place.

BTW, I already deleted the files from the AAX plugin folder so they are gone from Pro Tools however, they still show up in your super crappy Avid Application Manager and that's annoying as I will NOT have them after March when my subscription expires. I will ONLY renew with software only subscriptions, not support. Any issue I've ever had with your products has been due to bugs and a support subscription doesn't fix bugs. I can diagnose them on my own, thank you very much.
__________________
Quote from the movie Heavy Metal:
"And if I refuse?"
"Then you die, she dies, everybody dies"
Reply With Quote
  #13  
Old 12-19-2015, 04:00 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Installation Script for Additional Value Content Plug-ins included with Pro Tools

Quote:
Originally Posted by LesPaul2550 View Post
Great...

Now how do you UNINSTALL these temporary plugins on OS X?

BTW, I already deleted the files from the AAX plugin folder so they are gone from Pro Tools however.
You already answer that.

About the Avid Application Manager, try create a support case requesting that to your Avid account.

Happy Holidays.
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #14  
Old 12-26-2015, 09:13 AM
LesPaul2550 LesPaul2550 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Southwest Florida
Posts: 54
Default Re: Installation Script for Additional Value Content Plug-ins included with Pro Tools

Quote:
Originally Posted by Marco Bernardo View Post
You already answer that.

About the Avid Application Manager, try create a support case requesting that to your Avid account.

Happy Holidays.
Sorry I wasn't clear enough... How do I do a COMPLETE UNINSTALL of these plugins so they don't show as installed in Avid Application Manager?

I don't want to waste a support case for something as trivial as performing a complete uninstall of some plugins when I've already disabled them from PT itself. That's why I came to this board. Thanks for an answer though

Here's the answer I was looking for...

After removing the AAX files, you then remove the xml files that pertain in the following folder:
Macintosh HD\Library\Application Support\Avid\CustomDataAppMan

(15 in my case - BBD Delay, Black Op Distortion, etc.)

Removing the XML files immediately updated their listings in Avid Application Manager from Current back to DOWNLOAD which is exactly what I wanted.
__________________
Quote from the movie Heavy Metal:
"And if I refuse?"
"Then you die, she dies, everybody dies"

Last edited by LesPaul2550; 12-26-2015 at 09:24 AM. Reason: obtained further details
Reply With Quote
  #15  
Old 12-26-2015, 11:16 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,737
Default Re: Installation Script for Additional Value Content Plug-ins included with Pro Tools

Quote:
Originally Posted by LesPaul2550 View Post
How do I do a COMPLETE UNINSTALL of these plugins so they don't show as installed in Avid Application Manager?

This is actually a really good point > it would be nice to have a box to tick Thanks show and hide components from the App Manager
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #16  
Old 01-04-2016, 12:51 PM
Peterjk's Avatar
Peterjk Peterjk is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 353
Default Re: Installation Script for Additional Value Content Plug-ins included with Pro Tools

Wow. Worked like a charm. Too bad Avid did not do this themselves.

Thumbs up, from a happy camper.
Reply With Quote
  #17  
Old 01-04-2016, 05:58 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Installation Script for Additional Value Content Plug-ins included with Pro Tools

Quote:
Originally Posted by Peterjk View Post
Wow. Worked like a charm. Too bad Avid did not do this themselves.

Thumbs up, from a happy camper.
Thanks :)
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #18  
Old 01-04-2016, 06:08 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,955
Default Re: Installation Script for Additional Value Content Plug-ins included with Pro Tools

Marco is Awesome

Again Big Thanks for making this script Marco!

Best Start of the New Year.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #19  
Old 01-04-2016, 06:12 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Installation Script for Additional Value Content Plug-ins included with Pro Tools

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Marco is Awesome

Again Big Thanks for making this script Marco!

Best Start of the New Year.
For you too my friend.

I have the "solution" to the broken shortcuts when using the international keyboard setup on Mac.
Write to current and Write to all Enable.
I've made some scripts and use a app to make a shortcut to those scripts. I thought it was not possible to give a shortcut to execute a script but a friend (Oliver M) teach me how to do it with a nice App.

Happy New Year to everyone.
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro

Last edited by Marco Bernardo; 01-04-2016 at 06:29 PM.
Reply With Quote
  #20  
Old 03-06-2016, 11:04 AM
John Jeffers John Jeffers is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 77
Default Re: Plugins offered by Avid to normal version - script installation helper

Quote:
Originally Posted by roberts View Post
really? is this for real?
Why did Avid not put in single installer?
Can you imagine Waves Mercury all single installers.

I can't believe Avid can't program a single installer for ALL of their plugins
Like Massey and Softube does.
This is really a :FACEPALM: moment for Avid
I agree, but then Softube gets criticized for doing just that.

"Why do I have to download a gigantic installer when all I need is one or two plugins?"

Waves does a thing where you download a small stub called Waves Central, select the plugins you want, and it downloads and installs just those plugins. And...

"Why do you force me to be online to install your dumb plugins? I have a slow connection."

Etc. etc. etc. No matter what, can't make everyone happy.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Additional Value Content included with your software ? priorytools Pro Tools 12 2 09-30-2015 06:45 AM
Additional Value Content included with your software cut Pro Tools 12 4 09-23-2015 11:51 AM
The following installation step failed: run preflight script for plug-in updates. dojob 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-06-2011 12:05 PM
Additional Content gjohung The Drum Room 4 09-07-2010 07:36 AM
Strike Installation - Plug In/Content luken Virtual Instruments 3 08-25-2007 06:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:18 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com