Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-23-2013, 11:13 AM
Steve1 Steve1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Maple Shade
Posts: 15
Default Pro Tools not seeing all i/o from Omni & HD 8x8x8

Hi All: First post from a relative newb so go easy on me. Trying to get a new setup running as follows: Mac Pro with 16 megs of ram 2.8 gigahertz and operating system 10.7.5 running pro tools 10.3.2 HD native w/ installed card. Hardware is an Omni and HD I/O 8x8x8 connected via digilink mini cords w/ the omni going directly into the computer card and the HD I/O connected to the Omni via the expansion connection of the Omni to the primary input of the HD I/O. UA 4-710d connected to the analog-in port on the HD I/O via a digi snake cable. Only 4 mics are plugged into the 4-710d rig and that is connected to the HD I/O analog in via the balanced outputs on the back of the UA connected to the female balanced plugs on the digi snake cable with the Db 25 end plugged into the analog in on the HD I/O. The Omni had 6 inputs being used right now with 4 being analog and 2 digital. Both interfaces have the latest firmware updates and pro Tools and the Mac OS are fresh installs.

Both interfaces work fine when connected to the HD Card directly. The problem arises when they interfaces are connected as described above. Pro tools detects and shows both interfaces in the hardware and I/O menus but only seems to recognize 8 Omni in / outs (no monitoring channels for simplicity at this point) and not those of the HD I/O in both the hardware and I/O menus. I have searched the forum looking for an answer but can’t seem to find this issue addressed.

Any ideas what I am doing wrong ?

Steve G.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-23-2013, 12:39 PM
smfelton's Avatar
smfelton smfelton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: South Yorkshire, UK
Posts: 682
Default Re: Pro Tools not seeing all i/o from Omni & HD 8x8x8

Have you tried deleting all the existing io and hitting the default button, should then display all detected.
__________________
 OSX 10.11.5, PT 12.5, iConnectAudio4+, Axe FX 2 XL+, Music Man Majesty
Reply With Quote
  #3  
Old 02-23-2013, 08:27 PM
Bill Denton Bill Denton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pittsburgh PA
Posts: 2,644
Default Re: Pro Tools not seeing all i/o from Omni & HD 8x8x8

Quote:
Originally Posted by smfelton View Post
Have you tried deleting all the existing io and hitting the default button, should then display all detected.
That should be "Hitting the Default button on each tab on the I/O dialog"...
__________________
X
Note that all opinions, observations, whatever, in this post are mine, unless I'm being mean or am wrong, in which case it's somebody else's fault. I do not work for Avid (their loss)...my only relationship with Avid is that of a customer (when I'm not too poor to buy stuff, like now)...and that hot administrative assistant...that's more of a "thing" than a "relationship" (that should keep them guessing for a while...)

Just rockin'...what more is there?

Bill in Pittsburgh
Reply With Quote
  #4  
Old 02-24-2013, 09:15 AM
smfelton's Avatar
smfelton smfelton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: South Yorkshire, UK
Posts: 682
Default Re: Pro Tools not seeing all i/o from Omni & HD 8x8x8

Indeed yes, sorry for brevity of reply it was late and i was on my phone
__________________
 OSX 10.11.5, PT 12.5, iConnectAudio4+, Axe FX 2 XL+, Music Man Majesty
Reply With Quote
  #5  
Old 02-24-2013, 04:39 PM
Steve1 Steve1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Maple Shade
Posts: 15
Default Re: Pro Tools not seeing all i/o from Omni & HD 8x8x8

Thanks. That did the trick. Now I just need to figure out how to route the signals through the i/o and hardware menus.

I will have time to work on it tomorrow.

Thanks again.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-11-2013, 05:55 PM
Steve1 Steve1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Maple Shade
Posts: 15
Default Re: Pro Tools not seeing all i/o from Omni & HD 8x8x8

Again, thanks for your help, PT is seeing all the inputs but now I am experiencing another problem. I am monitoring the sound from the headphone output on the Omni but the sound sources will sound for about 1 second and then cut out for about 1 second and this pattern repeats. You can see the signal cutting out when the LED meters are set to output on the Omni. This is happening on all channels simultaneously.

Any ideas where I'm going wrong with his one ?

Thanks for any assistance. Steve G.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-12-2013, 05:59 PM
Steve1 Steve1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Maple Shade
Posts: 15
Default Re: Pro Tools not seeing all i/o from Omni & HD 8x8x8

Figured it out - I was in such a hurry to hook up the 8x8x8 to the Omni that I forgot to hook up the loop sync cables. Definitely pays to read the manuals carefully.

Cheers.

Steve G.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale Avid HD I/O 8x8x8 Audio Interface for Pro Tools HD johnwyseone Buy & Sell 0 12-16-2013 09:08 AM
Omni vs HD 8x8x8 io and Omni Pre's Southsidemusic Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 13 03-27-2013 01:00 AM
Omni vs. 8x8x8 cablet Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 6 09-03-2012 03:10 PM
OMNI or 8x8x8 for 5.1 FX editing? sound01 Post - Surround - Video 19 11-29-2011 04:19 PM
Be aware! Potential HD Omni buyers with treated Rooms and Computers. Omni Noisy Fan FRaNCo MuSiC Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 0 09-25-2011 05:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com