Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-31-2002, 10:37 PM
geechie geechie is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: n/a
Posts: 12
Default DIGI 001 ,NUENDO ,CUBASE ,OR LOGIC

Just purchased digi 001 today starting to feel unsure.Thinkin about takin it back and gettin nuendo was told thats the best way to go and why is'nt digi 001 surround sound,steinberg systems are surround and dont have track limitations.I dont know why im trying or wishing 001 is something it cant be a HDsytem or 24 mix.
dont know what to do. [img]images/icons/confused.gif[/img]
__________________
geech dan
Reply With Quote
  #2  
Old 10-31-2002, 10:55 PM
Captain_Pants Captain_Pants is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,993
Default Re: DIGI 001 ,NUENDO ,CUBASE ,OR LOGIC

Hey Man, you get what you pay for. You want a Quality product from the number 1 company in audio software production, i'd stick with the 001. We all use it, and most of us couldnt be happier(ok, with an HD system we would be).

trust me, the ease of use with PT is tremendously easier to use compared to some other programs.
__________________
Ill suffer winter alone;
ten thousand miles from home...
Reply With Quote
  #3  
Old 10-31-2002, 11:07 PM
pk_hat pk_hat is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: grimy Brooklyn
Posts: 4,680
Default Re: DIGI 001 ,NUENDO ,CUBASE ,OR LOGIC

indeed, ProTools/001 kicks ass.
have you ever got your head around Logic? It's a f***ing nightmare of a learning curve. Cubase SX on the other hand, well, I'm tempted to give that one a shot, as I no longer have my PC and need some new gear/software. Sonar seems pretty cool too.
__________________
www.myspace.com/krou
Reply With Quote
  #4  
Old 11-01-2002, 11:08 AM
H-man H-man is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Jersey City, NJ
Posts: 457
Default Re: DIGI 001 ,NUENDO ,CUBASE ,OR LOGIC

Geech- I've seen your other posts and obvioulsy your new around here. It's good your doing your research, but I highly recommend you stick with the Digi 001. Unless your composing for movies I'd forget about surround sound. The 001 is where it is at, and I have used both cubase and logic and PT is like a breath of fresh air compared to those. You made the right choice! Are you buying this for yourself, or was it for your son, if I remember correctly? Does he have any recording experience, and if so, what did he use before PT? If he is just starting than PT will be a breeze for him to learn the basics and get up and running. [img]images/icons/wink.gif[/img] Good luck and we're here to help.
__________________
Don't be a puppet on strings!
Reply With Quote
  #5  
Old 11-03-2002, 10:16 PM
el matador el matador is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: long beach,ca, usa
Posts: 306
Default Re: DIGI 001 ,NUENDO ,CUBASE ,OR LOGIC

The digi001 INCLUDES the I/O harware and has nice mic pres. If you buy Nuendo or logic, you still have to buy a $700.00 interface that compares to the digi001 interface. NOW, ASIO will soon be out for digi001 which will make it fully compatible with logic and nuendo, u'd be a fool to take the 001 back. Surround sound for music is a fad. Unless u are making movies. And anyone using more than 32 tracks for a song is overmixing. Beatles did it with 4.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-03-2002, 10:55 PM
Haigbabe Haigbabe is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Australia
Posts: 959
Default Re: DIGI 001 ,NUENDO ,CUBASE ,OR LOGIC

Greetings geechie,

Yes, it's a tough call as to which way to go.

I don't think you can make too many mistakes whatever you choose, most programs are very good these days, and all of them have strong and weak points.

I have found my 001 running ProTools LE very stable and powerful with an AthlonXP+.

I do mix in surround and use my 001 to assist (usually after a decoded B-Format signal via a SoundField SP451). It's not easy and requires a few work-arounds, but it is possible to degree, just got to know how to use aux tracks and bussing.

The upgrade to PT6 and ASIO holds some promise too. (Still vapourware though.)

Best of luck for your future.

Regards,

Haigbabe
__________________
Drive fast, take chances
Reply With Quote
  #7  
Old 11-04-2002, 04:06 AM
vonbleak101 vonbleak101 is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Australia
Posts: 1,256
Default Re: DIGI 001 ,NUENDO ,CUBASE ,OR LOGIC

"Beatles did it with 4. " Not really, The Song Sg Pepper contains over 20 bounces, thats 4 into 2 20 times, thats over 40 tracks all up. You should always only use what you need. Sometimes i only 14-16 tracks for a simple rock trio, other times i may use 28-32 tracks. Each song/project call for something different. I agree with 'Dont use 32 tracks for the sake of having a 32 track mix', but do what is needed.

I use SX now insted of LE and even though i can i havent gone over 32-33 tracks just because i have not needed too.

With you 001 options, if you can wait for ASIO to come, get SX and just use the 001 as an interface.

(But the 001 LE setup is a good deal, if you need more than 32 tracks you can always do a bounce...) [img]images/icons/grin.gif[/img]
__________________
Audio Engineer/Musician/Producer
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 002 compatibile with Cubase / Nuendo ? marihai 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 09-21-2006 01:21 AM
Pro Tools Vs. Cubase or Nuendo... DamaZoneProductions 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 11-30-2005 04:53 AM
How does LE compares to Nuendo or Cubase? mrdosun 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 09-07-2003 01:43 PM
cubase or nuendo to pt billy the kid 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 05-19-2003 02:43 PM
Can I use Digi 001 hardware to record into Cubase or Logic 4.6? H-man 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-14-2001 07:32 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com