Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-12-2007, 06:55 PM
ec123 ec123 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 54
Default will I ever be able to FW800 with mbox2pro..?

or should I give up hope now. thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-13-2007, 08:08 AM
ec123 ec123 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 54
Default Re: will I ever be able to FW800 with mbox2pro..?

anyone have an answer? im talking about record/playback from an external FW800 drive...
Reply With Quote
  #3  
Old 11-13-2007, 10:33 AM
Gemylon's Avatar
Gemylon Gemylon is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Norway
Posts: 820
Default Re: will I ever be able to FW800 with mbox2pro..?

You could use a cable 400 <–> 800.
That means its running in 400 mode,
which is more than enough for transfer.

Actually I have experienced 400 to be the best choice.
I kind of feel its more stable.

I have both options right now, but I prefer 400.

BTW...
Both 400 and 800 at the same time into your Mac.
is not a good choice. Not if you run them simultaneously.

Good luck.

G

Check this link...
http://www.digidesign.com/index.cfm?...4&itemid=23114
__________________
Pro Tools 2020.5 / MetricHalo ULN-8 / AVID Console C|24 / DynAudio BM15A + BM6A / Universal Audio 6176 / Safe Sound Audio - D.Toolbox /
TASCAM 85-16B / BeesNeez Lulu Fets + Arabella PS + U47 Fet / Softube Console 1 / UAD 2 - Octos and Apollo Twins
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2007, 01:08 PM
stormmusic stormmusic is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Brooklyn, USA
Posts: 377
Default Re: will I ever be able to FW800 with mbox2pro..?

yes

get a firewire 800 card

connect the digi gear to your computer FW connectors and use the new card inputs for you 800 drives.

I do it with a PPC g5 quad.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-13-2007, 04:24 PM
trakbytes trakbytes is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles CA USA
Posts: 846
Default Re: will I ever be able to FW800 with mbox2pro..?

Quote:
anyone have an answer? im talking about record/playback from an external FW800 drive...
This is actually pretty easy, and apparently little known...

Get a dual interface drive (FW 400 and 800). Plug the drive into the FW 800 port on your computer. Have nothing plugged into the FW 400 port of the computer. Plug your interface into the FW 400 port of the drive. Daisy chain any other FW 400 devices either through a hub or through the interface.

Now go to your system profiler and check your Firwewire settings. You should see your drive enabled to FW800 speed and any other devices enabled at FW 400 speed.

Plugging anything into the FW 400 port on the computer will bring the entire FW bus down to FW 400 speed. This includes any laptop PCMCIA FW 400 adapter cards, so don't use them.

I have used this with MOTU interfaces without any apparent problems. Haven't tried it with any Digi interfaces, so yur mileage may vary. Easy enough to hook up and test, though.

Bob
__________________
Save early and often! (or once a day whether you need to or not...)
Reply With Quote
  #6  
Old 11-14-2007, 08:15 PM
ec123 ec123 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 54
Default Re: will I ever be able to FW800 with mbox2pro..?

interesting..! i'll try that out
Reply With Quote
  #7  
Old 11-15-2007, 08:29 PM
waterbedman waterbedman is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 199
Default Re: will I ever be able to FW800 with mbox2pro..?

i am going to upgrade from my M-box 2 Pro to the 003 factory.

my one concern is that i am using an imac right now.
the main reason i am hating the mbox 2 pro is that it has problems with FW800 drives.

does anyone know if the 003 has this issues as well?

that would suck
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 9 on 64 bit W7 mbox2pro whitewaller Windows 2 05-02-2011 01:39 PM
mbox2pro upgrade: 002 or 003? cary chilton 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 07-21-2009 05:12 PM
FW800 port —> FW800 Drive —> Out FW400 port on Drive —> Pro Tools LE FireWire maharzan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-03-2009 09:37 AM
mbox2pro spdif? twig 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-07-2008 12:32 PM
Mbox2Pro gh4life 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 11-18-2006 10:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com