Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-23-2017, 07:23 AM
Cal D Cal D is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 142
Default Faders won't move

I am using Protools 8 and all was working fine until this morning.

All of a sudden my faders in the mix window will not move. I click and try to drag them up or down, but they won't move. I doubt very much that this is an automation issue as it happens on all of my sessions, some of whihc don't have automation ata ll. Also, I set automation to off on each track just to be sure, and I still can't move the faders.

Any ideas?

Thank-you
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2017, 12:36 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 32,979
Default Re: Faders won't move

Nowhere near enough info to offer any help. What version of PT(is it LE, M-Powered, HD)? and what OS?
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 09-26-2017, 11:45 AM
Cal D Cal D is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 142
Default Re: Faders won't move

Sorry for the lack of detail. I ended up installing Pro Tools from scratch and everying corrected itself.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-26-2017, 02:44 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 32,979
Default Re: Faders won't move

Quote:
Originally Posted by Cal D View Post
Sorry for the lack of detail. I ended up installing Pro Tools from scratch and everying corrected itself.
Glad its working for you. Next time something odd happens, try trashing prefs
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 09-27-2017, 05:34 AM
Cal D Cal D is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 142
Default Re: Faders won't move

I wish I would have thought of that. How do you clear the preferences anyway?
Reply With Quote
  #6  
Old 09-27-2017, 05:35 AM
Cal D Cal D is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 142
Default Re: Faders won't move

I also believe that the problem had to do with being Windows 10. I reintsalled protools but before doing so, i installed Windows 7
Reply With Quote
  #7  
Old 09-27-2017, 03:22 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 32,979
Default Re: Faders won't move

Guitardom wrote a great utility for trashing prefs and I think you can download it from a link on the pro-tools-pc.com site
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #8  
Old 09-28-2017, 09:30 AM
Cal D Cal D is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 142
Default Re: Faders won't move

Thanks Dave. Downloaded it
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 11 (move faders all at once) ionactive Tips & Tricks 2 09-26-2014 05:42 AM
Faders won't move DontLetMeDrown 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-07-2007 11:26 AM
002 Faders Don't Move Brand X 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-13-2003 08:01 AM
anyone using an 03D to move faders in PT? noize Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 10-01-2002 12:52 AM
Faders don't move.. Michael Knox ICON & C|24 5 07-16-2002 08:13 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com