Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-17-2009, 01:53 PM
swamp gravy swamp gravy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 15
Default Recording Vinyl - horrible digi-noise, distortion, pops

Hey guys,

I'm recording a 45 min Michael Jackson Mega-mix type thing that i put together. I'm recording this on 2 Technics turntables, a Rane Empath DJ mixer, all going through Serato (I'm usually digital track as well as real vinyl)

I have the DJ mixer going into a channel on my Mackie 1402VLZ studio mixer, which I then have going into my M-Audio Firewire 410

I usually use Amadeus for DJ mixes, but it's not working right at all since the new update.

But I'm getting some serious [bleep][bleep][bleep][bleep]ty noises in the recording process. These sounds aren't being heard at all during the actually recording.

I cannot figure out what is going on, I've tried many options, switching needles, using regular vinyl, nothing seems to work. Any clues?

Here's an example I just recorded. This is from a digital file, played on Serato:

http://www.divshare.com/download/7932889-b1b
Reply With Quote
  #2  
Old 07-20-2009, 12:27 AM
swamp gravy swamp gravy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 15
Default Re: Recording Vinyl - horrible digi-noise, distortion, pops

update -

made sure my sample rate was the same on my project settings, and my soundcard.

problem still remains.

really, no one has any input?
Reply With Quote
  #3  
Old 07-20-2009, 04:52 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,792
Default Re: Recording Vinyl - horrible digi-noise, distortion, pops

We're going to need a bit more info to be able to help you troubleshoot - the Help Us Help You thread has details about what we need to know.

You may also want to visit the General Troubleshooting thread (below my signature), as it has many suggestions for optimizations that may fix your problem.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
White Noise, distortion, pops, loud noise in Pro tools 9 and mbox mini Bigpit Windows 1 09-09-2013 09:26 AM
Horrible noise on bass amp when recording! idledude Pro Tools M-Powered (Mac) 6 01-07-2009 12:57 PM
mbox recording with pops, clicks, and distortion cableguy Tips & Tricks 0 09-13-2004 06:11 AM
Digi 002R horrible noise with Wavedriver 6.1 ESR 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 03-05-2004 07:23 PM
Horrible, Horrible, Skreeching Noise On Drum Track in Sampletank William.E.Lemuel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-09-2002 06:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:39 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com