Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-18-2015, 08:45 PM
psmworld's Avatar
psmworld psmworld is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: austria
Posts: 354
Default HDX and 4 Interfaces - Sync Issue

Hey guys!

i´ve been using 3 HD io´s Analog 16x16 with one HDX Card without issues so far.

now i wanted to add my HD Omni and can´t get them to Loop Sync. the HD Omni makes those typical syncing issue sounds/hiccups.

is there anything wrong with this setup although leaving the HD Omni out all 3 HD io´s work perfectly together:

HDX Port 1 goes to Primary Port on HD io Nr. 1, the Expansion Port goes to Primary Port on HD io Nr. 2.
HDX Port 2 goes to Primary Port on HD io Nr. 3, the Expansion Port goes to Primary Port on HD Omni.

Loop Master: HD io Nr. 1´s Loop Sync Out goes to HD io Nr. 2 Loop Sync In, its Loop Sync Out goes to HD io Nr. 3 Loop Sync In, its Loop Sync Out goes to HD Omni Loop Sync In, its Loop Sync Out goes to HD io Nr. 1 Loop Sync In.

this should be correct, right?

thanks!!!
__________________
Selling:


Reply With Quote
  #2  
Old 03-18-2015, 09:01 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: HDX and 4 Interfaces - Sync Issue

should be, bad sync cable into the Omni?
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 03-18-2015, 09:17 PM
psmworld's Avatar
psmworld psmworld is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: austria
Posts: 354
Default Re: HDX and 4 Interfaces - Sync Issue

sync cables checked

my understanding is, that the master loop unit should be first in the chain.

but the omni doesnt work with any of the HD io as Master. (when all 4 are active. with just one or two HD io the Omni works too)

now when i select the omni as master (still last in chain) the omni works (i didnt test the HD ios Inputs by now due work but i fear react like the Omni did)

this way the Omni says Master and Internal. the first HD io goes into Loop Sync and both inbetween stay Internal. this is weird...

thanks!
__________________
Selling:


Reply With Quote
  #4  
Old 03-19-2015, 12:58 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,248
Default Re: HDX and 4 Interfaces - Sync Issue

I fear there is something going on with the OMNI, so please try to isolate the problem by only connecting the three HD interfaces together and see if they work nice with each other.

If that is a success, then try it the other way around. First only connect the OMNI and verify that it is okay. Then connect one HD interface at a time, leaving the OMNI as first interface, and see if you can loop sync one, two or three HD interfaces to the OMNI. One by one.

If that is success, then just choose the clocking device from hardware setup. I think HD interfaces have better internal clock than the OMNI. And no, the clock master doesn't need to be the first interface. If the system works when OMNI is the first interface then just let it be so and choose the clock source you want.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-22-2015, 04:43 PM
psmworld's Avatar
psmworld psmworld is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: austria
Posts: 354
Default Re: HDX and 4 Interfaces - Sync Issue

so today i could test a second Omni and it´s the same behaviour.

Omni solo - works
Omni last in Chain, Clock Omni Internal - works
Omni last in Chain, Clock First/Second or Third HD i/o - Omni Hiccups

i checked all cables.

the clock-indicator-leds are also confusing.

with Omni last and Clock Omni:

HD i/o Nr. 1: LOOP
HD i/o Nr. 2: INT
HD i/o Nr. 3: INT
Omni: INT + MST

with Omni last and Clock HD i/o Nr. 1 (Omni failing):

HD i/o Nr. 1: LOOP MASTER + INT
HD i/o Nr. 2: INT
HD i/o Nr. 3: INT
Omni: INT


as far as i know, the HD i/o Clocks are better, so i want to have one of them clock the lot.
__________________
Selling:


Reply With Quote
  #6  
Old 03-22-2015, 04:53 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,845
Default Re: HDX and 4 Interfaces - Sync Issue

Every diagram I have ever seen has the Omni as the first interface in the chain. Try omni, hdio, hdio, hdio. I think the clocking is the same On all 4 units.
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: HD card / interfaces / Sync synesthesia Buy & Sell 0 07-30-2014 06:26 AM
Sync issue with HDX and RME MADI Interfaces bsomrec Third Party Interfaces 2 11-12-2013 10:22 AM
Sync multiple LE interfaces ... Jonothon77 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-09-2008 06:11 PM
HD interfaces plus Sync IO malfunction? sebamars Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 05-05-2005 12:39 PM
Sync two Digi001 interfaces artromeister MIDI 1 10-20-2002 04:37 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com