Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-02-2011, 11:29 AM
digidesigner digidesigner is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: World
Posts: 2,191
Default Session sampling rate messup, what are my chances?

So the session should have been 48khz.

I created 48khz session and recorded audio into that, only realizing later, that my master clock was running at 44.1khz as I forgot to change that.

So now I have a session that "thinks" and "reads" it's 48khz but actually plays correctly if master clock is set at 44.1

How can I get the session to actually be 48khz as it needs to be, so I can forward the files?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-02-2011, 12:02 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,025
Default Re: Session sampling rate messup, what are my chances?

Import session data to a new 48K session. Select copy source media with sample rate conversion and set the source rate manually to 44.1K.
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Sierra 10.12.6.

Pro Tools HD 2018.12, Focusrite Red 8Pre, Mbox 3 (Mac)
Pro Tools 11.3.2, Mbox2 (Win 7)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2011, 10:39 PM
digidesigner digidesigner is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: World
Posts: 2,191
Default Re: Session sampling rate messup, what are my chances?

Quote:
Originally Posted by Top Jimmy View Post
Import session data to a new 48K session. Select copy source media with sample rate conversion and set the source rate manually to 44.1K.
Thanks a lot!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anybody know what the max sampling rate of PT 8.0 LE is? Fabb2004 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-09-2012 10:58 PM
Where is 96000.0 Hz sampling rate? frcjt Pro Tools M-Powered (Mac) 10 10-17-2009 01:57 AM
Bit-Rate and Sampling Frequency change of a session??? Patill 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 08-27-2009 07:11 AM
At which sampling rate are you recording? SoundReplay Tips & Tricks 28 07-10-2009 12:17 PM
16k sampling rate? guy.fi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-31-2007 03:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com