Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-24-2014, 10:34 AM
viaspiaggia viaspiaggia is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: St. Louis, MO
Posts: 396
Default can't drag files into ProTools timeline

I run PT 10.3.3 on OS 10.8.2 at home and have never had this happen, so I'm very confused.

Where I teach we're running PT 10.3.4 on OS 10.6.8, an HD Native system with some kind of Lynx card (not too familiar with the hardware there).

I can't drag audio file onto the PT timeline, or into the Clip Bin. Not from Basehead, not from the Finder, no where. I can drag from the Finder onto the ProTools icon in the dock, and it puts the files in the Clip Bin.

Is this a bug? A feature? A setting I didn't know existed?

Thanks!!!
__________________
adamfrick.com
Reply With Quote
  #2  
Old 03-16-2015, 10:58 AM
jgiannis jgiannis is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Anaheim
Posts: 98
Default Re: can't drag files into ProTools timeline

I am having the same/similar problem.

I highlighted my BIN files. When I highlight them all, I am usually able to drag them onto one new track, and they simply re-arrange to be back-to-back in alphabetical order.

But, now it will not let me. I see that if I select 2 files, it puts them on 2 tracks, stacked on atop the other. But I only want them in one track, back-to-back, not vertically across many tracks. Not sure what setting I must have changed.

Can anyone help?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-16-2015, 11:13 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,065
Default Re: can't drag files into ProTools timeline

screen shots? None of the descriptions here are very clear. What are the track displays set to? What exact format are the files you are trying to drag and drop? Are they mino or stereo (check don't assume)? Tracks stereo or mono? There has been discussion on DUC recently about confusion caused by new support for interleaved stereo files in Pro Tools. Sounds like at least for the second post that might be an issue?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-16-2015, 11:58 AM
jgiannis jgiannis is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Anaheim
Posts: 98
Default Re: can't drag files into ProTools timeline

At the moment, I do not have screen shots.

What are the track displays set to? - They are set to waveform.
What exact format are the files you are trying to drag and drop? - WAVE, 24-bit, 48k.
Are they mino or stereo (check don't assume)? - Mono.
Tracks stereo or mono? - Mono.

This is PT10 HD on Mac.

Here is an alternate description of my problem (from my other thread of the same issue):

I used to be able to drag multiple clips from my bin into a single new track horizontally. The clips would be positioned back-to-back, in numerical order.

Now, when I drag clips from the bin, it only wants to do so vertically, stacked across many tracks (since I have hundreds of clips, this would be hundreds of tracks).
Reply With Quote
  #5  
Old 03-16-2015, 12:37 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 8,270
Default Re: can't drag files into ProTools timeline

Quote:
Originally Posted by viaspiaggia View Post
PT 10.3.4 on OS 10.6.8
I can't drag audio file onto the PT timeline, or into the Clip Bin. Not from Basehead, not from the Finder, no where. I can drag from the Finder onto the ProTools icon in the dock, and it puts the files in the Clip Bin!
Need more info (as Darryl replied)... Mono or Stereo files? Mono or Stereo Tracks, or empty (no tracks) session? Screenshots could help.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 03-16-2015, 12:40 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 8,270
Default Re: can't drag files into ProTools timeline

Quote:
Originally Posted by jgiannis View Post
I used to be able to drag multiple clips from my bin into a single new track horizontally. The clips would be positioned back-to-back, in numerical order.
Now, when I drag clips from the bin, it only wants to do so vertically, stacked across many tracks (since I have hundreds of clips, this would be hundreds of tracks).
Sounds like you have the Timeline Drop Order (pref at the bottom of the Clips menu) set to Top to Bottom. Switch this to Left to Right and let us know what happens.
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 03-16-2015, 03:12 PM
jgiannis jgiannis is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Anaheim
Posts: 98
Default Re: can't drag files into ProTools timeline

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
Sounds like you have the Timeline Drop Order (pref at the bottom of the Clips menu) set to Top to Bottom. Switch this to Left to Right and let us know what happens.
CORRECT!!!

I was actually informed of this by a coworker/PT Wizard. The fix worked perfectly and got me going.

It turns out that on my personal laptop, I changed that clips list setting long ago, and on my work computer, I forgot it even existed.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can't drag files onto the edit window timeline viaspiaggia Post - Surround - Video 6 01-31-2014 09:57 AM
Drag and Drop Audio Files to timeline - very slow tokolosh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 11-01-2012 12:16 PM
Can't Drag and drop on timeline drorsh4 Pro Tools 9 1 04-05-2012 12:24 AM
From disc to timeline drag speed is dreadful Vedat macOS 0 04-27-2011 12:58 AM
Cant Drag music files into protools? illusion Pro Tools M-Powered (Win) 0 12-06-2008 07:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:56 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com