Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-06-2018, 06:52 PM
abt abt is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 212
Default PT Crashes when opening plugins using onboard HDMI

A few weeks ago I built a long over due new PC. For the most part PT was happy. Then yesterday the new monitor arrived and the trouble started.

I hooked it up to the mainboard HDMI port and marveled at my beautiful new screen. At first everything was fine but some hours later some plugins wouldn't display properly but if I closed them I could reopen them no problem.

Then it got worse. Anytime I tried to add or open certain plugins PT would instantly shutdown and reopen.

It's not all plugins that do this. For me Arturia, Waves, Fabfilter, and iZotope all caused PT to restart.

After a lot of grief I couldn't think of anything else so I hooked the old monitor and it worked.

Then I remembered that when I did the build I installed a video card because I wan to add a second monitor in the future. I switched the HDMI cable over to it and it was instantly fixed.

Hopefully this is helpful to somebody.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using Thunderbolt + HDMI Screens crashes ProTools Xcell Pro Tools 2018 6 02-12-2018 01:46 AM
Crashes when opening Session containing Plugins Meads 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 01-21-2011 06:56 PM
random crashes when opening or changing plugins swethington 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-21-2008 06:15 AM
System crashes often, Pentium D, Onboard Realtek Audio(?)... misimi07 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-12-2007 10:47 AM
Pro Tools crashes when opening (mounting) plugins - Help! jedhiggs 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-01-2007 01:55 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com