Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-25-2012, 01:34 PM
Drob Drob is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: SC
Posts: 3
Default Midisport 2x2, PT 10.2, Mac Pro 12 core, Lion 10.7.5 - MIDI NOT WORKING

I'm running midi out of 01wfd to the Midisport 2x2 Anniversary Edition. I see input. USB out to computer. In pro tools I have a instrument channel with a soft syth instrument (I have tried several) I can not control the soft synth via midi. It does nothing. The midi sport shows up in the Audio/midi setup. It is not greyed out. Also, in PT under setup I see the midisport in midi input devices and it's checked. I have restarted computer and PT with no luck. Works fine in logic 9. Does anyone have a clue as to how to fix this issue. Thank you
Reply With Quote
  #2  
Old 10-25-2012, 05:08 PM
Drob Drob is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: SC
Posts: 3
Default Re: Midisport 2x2, PT 10.2, Mac Pro 12 core, Lion 10.7.5 - MIDI NOT WORKING

Ok I found the issue. The midi thru has to be checked or PT will not see incoming midi signal.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-27-2012, 12:50 AM
ArKay99 ArKay99 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cape Coral, FL
Posts: 771
Default Re: Midisport 2x2, PT 10.2, Mac Pro 12 core, Lion 10.7.5 - MIDI NOT WORKING

Quote:
Originally Posted by Drob View Post
Ok I found the issue. The midi thru has to be checked or PT will not see incoming midi signal.
I don't know why it's like that. It confused me at first...oh well.
__________________
Mac Pro 6.1, E5-2690 V2 10 core 3.0G, 32gig 1866 memory, 512G PCIe system drive, 2 1T data drives in Thunderbolt enclosure, OSX 10.10.5, Twin Raven MTi's, Apollo 8 TB, 2 UAD2 Satellite Octo Thunderbolt, RME ADI-4 DD, Neve 5012, 5043, Bricasti M7, 2 PCM 92's, M350, Pro Tools 12.4 HD, PreSonus Studio One 3.5, Logic X, DynAudio BM6 MK 3, BM14S, a bunch of cool mics...1 damned iLok2.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
003 (and 002 I guess) working solution including MIDI in Mountain Lion nigelpry macOS 0 01-14-2013 08:44 AM
Problems with midi core audio Manager // Mountain Lion jmlm macOS 1 11-15-2012 06:27 AM
002 MIDI not working after Lion update wwittman macOS 1 08-03-2012 03:29 PM
MIDISPORT MIDI outs suddenly not working with PT LE/DIGI 001 Marc Clay MIDI 1 10-08-2002 10:12 AM
MIDISPORT 2x2 Doesnt work. Does anyone else have it working ??? el matador 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 08-19-2002 09:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:08 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com