Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-27-2018, 07:30 PM
abt abt is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 212
Default Playback for windows and Pro Tools?

I think I know the answer to this, and it's not one that I like, but I'll try anyway.

I have a Surface Pro 4 that I use for travel. Pro Tools 2018 works fine on it with ASIO4ALL as the hardware driver. I want to be able to play windows audio at the same time, mostly mp4 videos.

Has anyone found a way to do this? I tried something called Synchronous Audio Router but that didn't work.

Any help much appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-28-2018, 02:13 PM
jeam25's Avatar
jeam25 jeam25 is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico
Posts: 2,610
Default Re: Playback for windows and Pro Tools?

Hi !

That depends on of interface driver . Rigth now i have a Clarett Pre 8 X and i can work in Protools , play media player , vew youtbe etc . without any conflict or audio drop at all , but with my old digi003 this wasnt possible .

At least i dont know any 3rd party app to do this like the one you mention .
__________________
- Jesus Alvarado -

Keep the volume UP !
Reply With Quote
  #3  
Old 08-28-2018, 06:38 PM
abt abt is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 212
Default Re: Playback for windows and Pro Tools?

@jeam25 Thanks. The problem is I'm not taking an interface, I'm just using the internal sound card. ASIO4ALL works great, but it only likes one sound source at a time.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-29-2018, 10:17 AM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,167
Default Re: Playback for windows and Pro Tools?

You can get an inexpensive interface for under 100 US that will be as good or better than your internal sound card. For many of us we have an interface and then use an actual mixer, a software mixer provided by the interface or a monitor controller to route the signal from the onboard soundcard to Pro Tools and/or our headphones/monitors.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #5  
Old 08-29-2018, 03:55 PM
abt abt is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 212
Default Re: Playback for windows and Pro Tools?

Yes, an interface would be better, and I have a mobile interface, but I'm trying to avoid taking it. Even the smallest interface takes up space.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools First/Windows 7 playback issue. Tonedog d' Bluescat Pro Tools | First Discussion 16 04-04-2016 10:55 AM
Headphones not allowing playback (Pro Tools 10.3 for Windows) clshelek Windows 3 01-04-2015 07:30 PM
Playback Problem: Overpowering Static Noise: Pro Tools can not get playback fast enou JLue Pro Tools 9 1 08-04-2011 09:59 AM
Pro Tools 8.0.4 Freezing (hard lock) during Playback in Windows 7 x64 Jennerstein 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-19-2010 02:37 PM
Mbox Playback with Windows XP Ryan_412 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 10-27-2004 11:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com