Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-25-2019, 03:09 PM
hellatall's Avatar
hellatall hellatall is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Richmond, VA
Posts: 21
Default Crashing on startup with 10.14.5

Not sure what I'm doing wrong here. . . Been using PT for over a decade on various machines, versions, and OS's.

Installed 2019.5 on a 2019 MBPro running 10.14.5 today, cloud authorized via iLok, and I can't even get to the initial Avid screen.

Only 3rd party plug-ins are FF's Pro Q3, Xfer's Serum, and Output's Arcade.

Trashed all prefs (not that I had even created any) via PT Prefs. Re-started.

Same... icon bounces for a couple seconds and then "Pro Tools quit unexpectedly". . .

What totally bone-headed thing am I missing?
__________________
Primary:
2019 Macbook Pro 15inch
2.6ghz Intel Core i7
OSX 10.14.5 Mojave
16GB RAM
Pro Tools 2019.5

Secondary:
2015 iMac i7 27"
1TB SSD. 32GB RAM.
OSX 10.11.6 El Cap
Pro Tools 2018.3
Rosetta 200 I/O via X-Symhony into TB2 Akitio Chassis
Session and Sample drives in TB2 Akitio Thunder2 Chassis

Server:
2008 Mac Pro 3,1 2x2.8 Quad-Core Intel Xeon
Target Disk - OSX 10.8.5 Mountain Lion
22GB 800Mhz DDR2 RAM
Reply With Quote
  #2  
Old 06-25-2019, 03:48 PM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 690
Default Re: Crashing on startup with 10.14.5

Might need to try a re-install... otherwise on the MBP compatibility list....

http://avid.force.com/pkb/articles/e...ols&popup=true

Supported Processors (Pro Tools | Ultimate & Pro Tools Standard):
Mid 2018 Retina 15" MacBookPro15,1 6-Core i9 'Coffee Lake' 2.9 GHz
Mid 2018 Retina 15" MacBookPro15,1 6-Core i7 'Coffee Lake' 2.6 GHz
Mid 2018 Retina 15" MacBookPro15,1 6-Core i7 'Coffee Lake' 2.2 GHz

Supported Processors (Pro Tools Standard only):
Mid 2018 Retina 13" MacBookPro15,2 4-Core i5 'Coffee Lake' 2.7 GHz
Mid 2018 Retina 13" MacBookPro15,2 4-Core i5 'Coffee Lake' 2.3 GHz
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS Mojave 10.14.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2019.6-23.#, Cubase 9.5, Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 06-25-2019, 04:02 PM
deanrichard deanrichard is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Waukesha, WI
Posts: 827
Default Re: Crashing on startup with 10.14.5

I don't use PT much any more, but in the past when I had problems like that in v10 it was usually plugin related. Removing some of the plugins would eventually make the problem go away, but I can't say I was very scientific about it. If you've added any new plugins recently that would be a good place to start.

Could PT 2019 have installed some new plugs, or updated some of the old ones?

Quote:
Originally Posted by hellatall View Post
Not sure what I'm doing wrong here. . . Been using PT for over a decade on various machines, versions, and OS's.

Installed 2019.5 on a 2019 MBPro running 10.14.5 today, cloud authorized via iLok, and I can't even get to the initial Avid screen.

Only 3rd party plug-ins are FF's Pro Q3, Xfer's Serum, and Output's Arcade.

Trashed all prefs (not that I had even created any) via PT Prefs. Re-started.

Same... icon bounces for a couple seconds and then "Pro Tools quit unexpectedly". . .

What totally bone-headed thing am I missing?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-26-2019, 11:07 AM
hellatall's Avatar
hellatall hellatall is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Richmond, VA
Posts: 21
Default Re: Crashing on startup with 10.14.5

Quote:
Originally Posted by xrekcor View Post
Might need to try a re-install... otherwise on the MBP compatibility list....

http://avid.force.com/pkb/articles/e...ols&popup=true

Supported Processors (Pro Tools | Ultimate & Pro Tools Standard):
Mid 2018 Retina 15" MacBookPro15,1 6-Core i9 'Coffee Lake' 2.9 GHz
Mid 2018 Retina 15" MacBookPro15,1 6-Core i7 'Coffee Lake' 2.6 GHz
Mid 2018 Retina 15" MacBookPro15,1 6-Core i7 'Coffee Lake' 2.2 GHz

Supported Processors (Pro Tools Standard only):
Mid 2018 Retina 13" MacBookPro15,2 4-Core i5 'Coffee Lake' 2.7 GHz
Mid 2018 Retina 13" MacBookPro15,2 4-Core i5 'Coffee Lake' 2.3 GHz
Indeed, my year is not on the list, but the specs are. I will attempt a re-install today.
__________________
Primary:
2019 Macbook Pro 15inch
2.6ghz Intel Core i7
OSX 10.14.5 Mojave
16GB RAM
Pro Tools 2019.5

Secondary:
2015 iMac i7 27"
1TB SSD. 32GB RAM.
OSX 10.11.6 El Cap
Pro Tools 2018.3
Rosetta 200 I/O via X-Symhony into TB2 Akitio Chassis
Session and Sample drives in TB2 Akitio Thunder2 Chassis

Server:
2008 Mac Pro 3,1 2x2.8 Quad-Core Intel Xeon
Target Disk - OSX 10.8.5 Mountain Lion
22GB 800Mhz DDR2 RAM
Reply With Quote
  #5  
Old 06-26-2019, 11:08 AM
hellatall's Avatar
hellatall hellatall is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Richmond, VA
Posts: 21
Default Re: Crashing on startup with 10.14.5

Quote:
Originally Posted by deanrichard View Post
I don't use PT much any more, but in the past when I had problems like that in v10 it was usually plugin related. Removing some of the plugins would eventually make the problem go away, but I can't say I was very scientific about it. If you've added any new plugins recently that would be a good place to start.

Could PT 2019 have installed some new plugs, or updated some of the old ones?
It's actually a brand new install of PT on a brand new computer. No pre-existing versions or plug-ins other than the three I mentioned in my post, all of which are compatible according to their parent companies. I may remove them anyway, just to see, but otherwise there shouldn't be any other complications...**I would think**
__________________
Primary:
2019 Macbook Pro 15inch
2.6ghz Intel Core i7
OSX 10.14.5 Mojave
16GB RAM
Pro Tools 2019.5

Secondary:
2015 iMac i7 27"
1TB SSD. 32GB RAM.
OSX 10.11.6 El Cap
Pro Tools 2018.3
Rosetta 200 I/O via X-Symhony into TB2 Akitio Chassis
Session and Sample drives in TB2 Akitio Thunder2 Chassis

Server:
2008 Mac Pro 3,1 2x2.8 Quad-Core Intel Xeon
Target Disk - OSX 10.8.5 Mountain Lion
22GB 800Mhz DDR2 RAM
Reply With Quote
  #6  
Old 06-26-2019, 01:18 PM
hellatall's Avatar
hellatall hellatall is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Richmond, VA
Posts: 21
Default Re: Crashing on startup with 10.14.5

Re-installed, no dice. Tried out 2019.6, and still no dice... Avid support put me on a call-back list yesterday and never called back. Email to Avid support has not been answered... Bought the perpetual license. Quite peeved with Avid right now.
__________________
Primary:
2019 Macbook Pro 15inch
2.6ghz Intel Core i7
OSX 10.14.5 Mojave
16GB RAM
Pro Tools 2019.5

Secondary:
2015 iMac i7 27"
1TB SSD. 32GB RAM.
OSX 10.11.6 El Cap
Pro Tools 2018.3
Rosetta 200 I/O via X-Symhony into TB2 Akitio Chassis
Session and Sample drives in TB2 Akitio Thunder2 Chassis

Server:
2008 Mac Pro 3,1 2x2.8 Quad-Core Intel Xeon
Target Disk - OSX 10.8.5 Mountain Lion
22GB 800Mhz DDR2 RAM
Reply With Quote
  #7  
Old 06-26-2019, 02:17 PM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 690
Default Re: Crashing on startup with 10.14.5

Quote:
Originally Posted by hellatall View Post
Re-installed, no dice. Tried out 2019.6, and still no dice... Avid support put me on a call-back list yesterday and never called back. Email to Avid support has not been answered... Bought the perpetual license. Quite peeved with Avid right now.
Yup can totally understand.... if you can msg Jeffro on here he can get things going and very helpful. hopefully others may chime in with some ideas but I'm sure alls no lost.
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS Mojave 10.14.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2019.6-23.#, Cubase 9.5, Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #8  
Old 06-26-2019, 04:06 PM
deanrichard deanrichard is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Waukesha, WI
Posts: 827
Default Re: Crashing on startup with 10.14.5

I'm not sure if this applies to Mac, but on the PC there is an "Unused Plugins" folder so you don't have to uninstall, then reinstall to find a problem plugin.

Quote:
Originally Posted by hellatall View Post
It's actually a brand new install of PT on a brand new computer. No pre-existing versions or plug-ins other than the three I mentioned in my post, all of which are compatible according to their parent companies. I may remove them anyway, just to see, but otherwise there shouldn't be any other complications...**I would think**
Reply With Quote
  #9  
Old 06-26-2019, 04:50 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,591
Default Re: Crashing on startup with 10.14.5

Quote:
Originally Posted by hellatall View Post
Re-installed, no dice. Tried out 2019.6, and still no dice... Avid support put me on a call-back list yesterday and never called back. Email to Avid support has not been answered... Bought the perpetual license. Quite peeved with Avid right now.
Hi, we can't find an active Avid Account under the Email you registered in the duc. Can you give us the case number of your support ticket so we could check?

Thanks,
Tope
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #10  
Old 06-27-2019, 02:02 PM
hellatall's Avatar
hellatall hellatall is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Richmond, VA
Posts: 21
Default Re: Crashing on startup with 10.14.5

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Hi, we can't find an active Avid Account under the Email you registered in the duc. Can you give us the case number of your support ticket so we could check?

Thanks,
Tope
Apologies, the case is under my work account. Case number: 03733389
__________________
Primary:
2019 Macbook Pro 15inch
2.6ghz Intel Core i7
OSX 10.14.5 Mojave
16GB RAM
Pro Tools 2019.5

Secondary:
2015 iMac i7 27"
1TB SSD. 32GB RAM.
OSX 10.11.6 El Cap
Pro Tools 2018.3
Rosetta 200 I/O via X-Symhony into TB2 Akitio Chassis
Session and Sample drives in TB2 Akitio Thunder2 Chassis

Server:
2008 Mac Pro 3,1 2x2.8 Quad-Core Intel Xeon
Target Disk - OSX 10.8.5 Mountain Lion
22GB 800Mhz DDR2 RAM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT First Crashing on Startup SIU Telehealth Pro Tools | First Discussion 3 12-19-2016 08:25 AM
pt 11 crashing on startup lucidlife macOS 6 01-03-2015 09:41 PM
PT 9.0.5 Crashing on startup!! eanderso22304 macOS 3 10-05-2011 11:31 PM
LE 8.0 crashing on startup jbeband 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-23-2008 11:00 AM
PT LE Crashing on Startup beggehorn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 05-18-2006 09:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:10 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com