Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-09-2009, 03:53 PM
stoox stoox is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 157
Default No Audio Being received from pro tools.

im running pro tools 8cs3 via m-audio FW410 on a macbook running 10.5.7.

about 50% of the time when i open up pro tools and pull a session up im not getting any audio back from pro tools. The meters and everything in the software light up but nothing on the 410s driver control panel lights up.

if this happens i have to unplug the 410 and restart my computer. then plug it back in then it might work.

its really odd and i want it to stop.

its from what i can tell something between the software and the 410...
the Software Return bus in the 410 control panel doesn't get anything.

help?
anyone else have this problem?

P.S. Its been happening since 7.4 and i have tried reinstalling and stuff.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-09-2009, 04:38 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: No Audio Being received from pro tools.

Is your computer going to sleep at any point? Have you tried trashing preferences? Have you done all the steps in the General Troubleshooting thread yet?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 07-10-2009, 03:43 PM
stoox stoox is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 157
Default Re: No Audio Being received from pro tools.

i trash the preferences weekly.

i've gone though all of the troubleshooting at one point or another...
i do close it, sending it into sleep mode sometimes.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-10-2009, 04:21 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: No Audio Being received from pro tools.

Quote:
i do close it, sending it into sleep mode sometimes.
That's the problem - as indicated in the Getting Started Guide, Pro Tools does not support sleep mode of any kind. Typically you'll have to restart your computer and power cycle your interface to get them to connect properly before launching Pro Tools.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 07-11-2009, 04:01 PM
stoox stoox is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 157
Default Re: No Audio Being received from pro tools.

thanks!

that clears things up a bit.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Received a Pro Tools HD 10 license bundle; isn't working correctly please help! beasleymusic macOS 18 12-26-2012 06:35 PM
no MIDI received in Pro Tools LE 8.0.5 ARylands 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-02-2011 08:01 PM
Bug: Audio send to bus not received at Aux Studio Dweller Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 05-27-2009 12:20 PM
Anyone received/using BFD yet? wanderingstar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-30-2003 09:01 PM
Still haven't received 5.0........ Echo studios Pro Tools TDM Systems (Win) 5 01-18-2000 10:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com