Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-03-2010, 11:33 AM
Chris7514 Chris7514 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 283
Exclamation Problems with MIDI in 002R since I installed Sibelius 6.2

Hi everyone !
It seems like there is something I have never encountered before in launching PT LE while Sibelius 6.2 is running on the same computer. I noticed that Digi 002R MIDI interface doesn't launch while Sibelius is running on my computer. My controller is plugged to one of the MIDI in sockets on 002R. For some reason when I launch Pro Tools, the MIDI portion of 002R fails to launch along with the audio. Another words: in the MIDI studio 002R icon is grey.
The only solution I found is to quit Sibelius, quit Pro Tools, and re-launch Pro Tools again. Than MIDI interface of 002R launches fine.
It seems like the running Sibelius is "taking over" MIDI from PT.
My question is: is it possible to have Pro Tools and Sibelius running at the same time on the same computer with fully functioning MIDI within PT ?
Chris7514
Reply With Quote
  #2  
Old 12-03-2010, 11:34 AM
Chris7514 Chris7514 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 283
Default Re: Problems with MIDI in 002R since I installed Sibelius 6.2

PT LE 8.0.3
Mac OSX 10.6.3
Sibelius 6.2
Reply With Quote
  #3  
Old 12-04-2010, 05:41 AM
denka's Avatar
denka denka is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Denmark
Posts: 577
Default Re: Problems with MIDI in 002R since I installed Sibelius 6.2

first launch pt then sibelius in rewire mode.
__________________
AVID HD Native PCIe + HD OMNI; Digidesign 192 I/O (2x) & 96 I/O; Icon QCON Pro & QCON EX; Softube Console 1; NI Kontrol 25; Arturia SparkLE; UAD-2 Satellite DUO; UAD-2 PCIe DUO; Tascam DA-3000; TK Audio BC1-S; Warm Audio WA76; SSL XLogic Alpha Channel (x2); SSL X-PATCH; Lindell Audio 6X-500, 7X-500 & PEX-500 (all x2), lots of TCE & Lexicon reverbs; VintageMaker LittleOne 16/2 Summing Mixer; MUTEC MC3+ SmartClock; Mac Pro (2009) 8 Core 2.26; 24 Gb RAM; Pro Tools HD 12.8
Reply With Quote
  #4  
Old 12-04-2010, 09:56 AM
Chris7514 Chris7514 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 283
Default Re: Problems with MIDI in 002R since I installed Sibelius 6.2

Thx. I've tried that. It works.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems Reading Imported MIDI (Sibelius) janos Pro Tools 10 2 01-13-2012 02:30 PM
Problems with MIDI I/O of 002R while running Sibelius 6.2 Chris7514 MIDI 0 12-03-2010 11:45 AM
Sibelius 6 midi files to into Protools problems LungFish MIDI 5 08-03-2010 06:25 AM
Installed Sibelius incl Kontakt, PTLE can't see it Mike Emerson Virtual Instruments 2 08-02-2008 03:10 AM
Just installed 002r/6.1...problems? basschair 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 08-21-2003 08:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com