Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-23-2013, 02:48 AM
BMJ BMJ is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Norway
Posts: 9
Default Digi 002 via firewire-thunderbolt to Macbook - audio is fine but no control of 002

Hi, after reading many posts on how to successfully connect your old 002 to your Macbooks Thunderbolt port, I gave it a try.

So I installed latest drivers (002_003_Family_11.1.0.0), bought the adapter and connceted the 800-400 cable. The system-control panel for the 002 says Hardware connected and Pro Tools plays audio through the 002 - but I cannot control the device - its totally locked and "greyed out". Meaning I cant move faders, use transports or adjust anything at all on the console.

I guess Im doing something wrong somewhere down the line, please help me in the right direction.

My setup is Pro Tools 10, and a new Macbook retina with OS X 10.8.4

BTW next to "Hardware connected" on my control panel it says "Not Streaming". Dont know what this really indicates..


regards
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2013, 01:06 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,430
Default Re: Digi 002 via firewire-thunderbolt to Macbook - audio is fine but no control of 00

Can you verify that the 002 actually works? Are you aware of the old "power harness" issue that plagues most 002's? Just hate to see you chasing a connection problem if the 002 itself was the problem(like I did a few years ago when my 002 decided to quit at the exact moment I moved it to a new computer) 4 hours of troubleshooting and reloading software, with no fix. Reseated the harness and was up in 5 minutes.....
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 07-24-2013, 02:05 AM
BMJ BMJ is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Norway
Posts: 9
Default Re: Digi 002 via firewire-thunderbolt to Macbook - audio is fine but no control of 00

Hi, Dave - and thanks.

Yes my 002 works fine, connecting back to my other Pro Tools rig - a Windows PC with FW card and PT10 it works as usual.

But when I connect to my Macbook, the moment I start PT it goes blank, only lights are the "1344" light and "mute". It looks like some sort of "lock out" mode, where software or driver overtakes the unit.

Right now this really puzzles me (",)

Anyone having the same experience?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-25-2013, 03:00 PM
BMJ BMJ is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Norway
Posts: 9
Default Re: Digi 002 via firewire-thunderbolt to Macbook - audio is fine but no control of 00

Working now!

I had accidentally installed the wrong driver. I can hereby confirm: Digi 002 drivers for PT11 *will not* work with PT10 !

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 002 firewire to thunderbolt Asus G75VW DiamondLeagueMusic Windows 6 02-17-2013 08:37 PM
Digi 003 + MacBook Pro firewire work around kingjames210 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 05-27-2011 01:26 PM
Macbook Pro & M-Audio Firewire 410 shoegazer Pro Tools M-Powered (Mac) 4 11-21-2009 12:06 PM
new macbook pro firewire chipsets incompatible with digi!! conor.andrews Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-09-2008 03:03 PM
Digi 002 or 003 and a Macbook Pro and Firewire drive-ok? blkdog7 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 07-17-2007 08:24 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com