Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 01-16-2020, 08:53 PM
TNM TNM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,489
Default Re: Track Folders Are Here .. !

Quote:
Originally Posted by Mark Ziebarth View Post
Yes, ARA would be a good addition. But it can go wrong...like the first iterations of Logic 10.4 showed. It’s working since at least 10.4.6. But you have to be careful not to open ARA sessions with 10.4.4 or earlier. Maybe your Melodyne edits are gone then...

Best

Mark
revoice still won't work with ARA in Logic 10.4.8

Synchro arts said Logic's ARA implementation is STILL broken.. i just spoke to them recently again. This is typical Logic.. it will never be fixed, you'll see. Apparently melodyne is not too bad with it now though.
__________________
-iMac Pro 3.2ghz 8 Core, 64GB Ram, Vega 56, OS 10.14.6/Win10 Pro, TB3 Dock & 4xSSD, UA Apollo x3 + Octopre x3, Microlite x2, Midi Synths galore, PT 2019.12
-MBP 15" 2.8ghz 4 core, 16gb ram, 750M, dual boot OS 10.13.6/10.14.6, On board analog audio out, PT 2018/2019
-Whenever I launch Pro Tools, I get wet.(™)
Reply With Quote
  #22  
Old 01-16-2020, 08:54 PM
TNM TNM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,489
Default Re: Track Folders Are Here .. !

Quote:
Originally Posted by TrentWilliams View Post
Thanks for the click bait! When I saw the topic title, I went immediately to my avid downloads before i even opened the topic..

ARGHH!

At least they are coming though, for real.
__________________
-iMac Pro 3.2ghz 8 Core, 64GB Ram, Vega 56, OS 10.14.6/Win10 Pro, TB3 Dock & 4xSSD, UA Apollo x3 + Octopre x3, Microlite x2, Midi Synths galore, PT 2019.12
-MBP 15" 2.8ghz 4 core, 16gb ram, 750M, dual boot OS 10.13.6/10.14.6, On board analog audio out, PT 2018/2019
-Whenever I launch Pro Tools, I get wet.(™)
Reply With Quote
  #23  
Old 01-16-2020, 09:04 PM
TNM TNM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,489
Default Re: Track Folders Are Here .. !

Quote:
Originally Posted by MediaBrain View Post
UAD: Codes a DAW from the ground up and gives it away to hardware customers for free

Avid: (After subscription fee) 2010 style track folders in 2020!
ROFL at this stage, LUNA has less features than V1.0 of studio one.

Be realistic.

It's not even *close* to PT. Miles away. I watched every video shown today in full.
__________________
-iMac Pro 3.2ghz 8 Core, 64GB Ram, Vega 56, OS 10.14.6/Win10 Pro, TB3 Dock & 4xSSD, UA Apollo x3 + Octopre x3, Microlite x2, Midi Synths galore, PT 2019.12
-MBP 15" 2.8ghz 4 core, 16gb ram, 750M, dual boot OS 10.13.6/10.14.6, On board analog audio out, PT 2018/2019
-Whenever I launch Pro Tools, I get wet.(™)
Reply With Quote
  #24  
Old 01-16-2020, 09:05 PM
TNM TNM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,489
Default Re: Track Folders Are Here .. !

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
True. PTHD has always been part of the HD/HDN/HDX Bundle so same with Luna IMHO as we already paid almost 12000 Euro for our 4 Apollo Interfaces and they have intergrated (in part) Luna into the Console Software so I see Luna as a delayed software that would have been included as a bundle in the Apollo Interface price just like Console 2 mixer software.

Anyway it is a WELCOME addition and if they (UA) keep the ”add-on” efx priced low it might be a contender to PT for us who use several Apollo interfaces. As the UAD-2 plugins range from 149-ish and up to $300 I woumd kot expect to pay more than maybe max $99 for the added efx as none of them will work as a ”plugin” outside Luna.

The normal UA plugins can be used in any DAW and thats why they are more money but these EFX ”plugs” wont work in PT or Live10 etc I expect them to be half price or less.

They said that the Tape Emu and the 3 VI was included but everyone in the demos are very vague on the Neve of emulation if it is a paid addon or included.
Neve is paid.
__________________
-iMac Pro 3.2ghz 8 Core, 64GB Ram, Vega 56, OS 10.14.6/Win10 Pro, TB3 Dock & 4xSSD, UA Apollo x3 + Octopre x3, Microlite x2, Midi Synths galore, PT 2019.12
-MBP 15" 2.8ghz 4 core, 16gb ram, 750M, dual boot OS 10.13.6/10.14.6, On board analog audio out, PT 2018/2019
-Whenever I launch Pro Tools, I get wet.(™)
Reply With Quote
  #25  
Old 01-16-2020, 09:18 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,818
Default Track Folders Are Here .. !

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
So to speak, sure. But technically it may be more like the new version creates the aux track and it is there as an aux track for backwards compatibility; and this folder track feature is manipulating that aux track and the individual tracks' outputs in a meaningful way.



Don't want to be nitpicking here but just pointing out that for backwards compatibility no older version is "creating" anything from a newer session. It is always the responsibility of a newer version to create structures recognized by older versions.

Backward Compatibility: When sessions with folders are opened in Pro Tools versions earlier than 2020.R1, Routing Folders turn into AUX tracks, while Basic Folders are simply dropped. Nesting is flattened.

http://www.avidblogs.com/pro-tools-2020-folder-tracks/

So technically not created, but converted.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by Sardi; 01-17-2020 at 02:58 AM.
Reply With Quote
  #26  
Old 01-16-2020, 09:19 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,818
Default Track Folders Are Here .. !

EDIT: Duplicate post.

Last edited by Sardi; 01-17-2020 at 02:59 AM.
Reply With Quote
  #27  
Old 01-17-2020, 01:25 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,172
Default Re: Track Folders Are Here .. !

Quote:
Originally Posted by massivekerry View Post
I'd have to read their Press Release again to get their exact terminology under my tongue (since the devs all use different names now) but as I basically understand it...

"Normal" Track Folders - A container where you can stick tracks. You can route anything anywhere, and stick it in this type of folder so that you don't have to look at the individual tracks.

"Routing" Tracks (I think) (Logic calls the Summing Folder Tracks) - Similar to above, except that the Outputs of all of the Tracks contained within it are also routed to a common Aux, which is controlled by the fader for the "Folder Track".
Thanks, got it now (and retaining backwards compatibility is slick and important).

Where I thunk I got confused is Avid when talk about a “stem workflow”. When I think of stems, I think not just of an aux track to group together, but fx chains and then print tracks, which all require their own routing too. I guess you can put your relevant fx tracks in there also and then a nested 2nd folder of a print track, but then all your fx and print tracks are in different physical places which I’m not sure I like, but it might serve some workflows I guess.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2019 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #28  
Old 01-17-2020, 04:40 AM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,360
Default Re: Track Folders Are Here .. !

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Agree !!



BTW I’ll PM you tomorrow as it is 2.30 am here and i have to try to sleep for once but lets do the transfer this weekend Andrei. Be well!
You should have received and email from me. Let me know
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #29  
Old 01-17-2020, 06:55 AM
NIXT NIXT is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: France / Switzerland
Posts: 1
Default Re: Track Folders Are Here .. !

Does anyone know how the folder tracks will behave on a control surface ? Will they fold and unfold on the control surface as they do on screen ?

Btw I really hope D-command and D-control will still work with this version...
Reply With Quote
  #30  
Old 01-17-2020, 07:07 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,222
Default Re: Track Folders Are Here .. !

Glad to finally see track folders. Looks like they did a nice job implementing them, but as always, we'll have to get it in our hands to know for sure.
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What are track folders, and what is the magic therein? jscomposer Pro Tools 2019 10 12-14-2019 06:12 PM
Feature Request - Track Folders or Trees DrFord Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 05-29-2010 08:45 PM
track folders vikingbrother 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-14-2005 08:45 PM
red folders....... Chris Lambrechts General Discussion 6 11-23-2000 02:43 AM
Folders fender General Discussion 0 01-05-1999 02:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com