Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-23-2011, 12:50 AM
korkman korkman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 105
Default updating Windows?

Hello -

The official suggestion is apparently that we should avoid using windows update automatically. I have now done a clean install of windows on my system. Is there something I should go get from the windows updates page? Shuold I download all that Windows consider critical or nothing at all? Or should I hunt down the officially ok:d service pack 1 and install that, then nothing else?

Thanks for helping,

Petter
Reply With Quote
  #2  
Old 10-23-2011, 02:00 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: updating Windows?

Windows Service Pack 1 is not a requirement for Pro Tools 9. So installing Pro Tools after installing Windows will be fine. Any Prerequisites are installed by Pro Tools.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #3  
Old 10-24-2011, 11:57 AM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 2,671
Default Re: updating Windows?

Quote:
Originally Posted by korkman View Post
Hello -

The official suggestion is apparently that we should avoid using windows update automatically....
Get Acronis True Image and take boot-drive images before you change things - just in case you need to roll back. Turn off automatic updates. I manually check for & install Windows updates, and so far have not had any issues.
__________________
Desktop: PT 2019.12 / Win 10 / GIGABYTE GA-X58A-UD3R / i7-980X hex @ 3.9GHz / 32GB / Focusrite LS56
Laptop: PT 2019.12 / Win 10 / HP ProBook / i7 quad / U-PHORIA UMC1820
Legacy: PT 5 & 6 / OS9 & OSX / Mac G4 / DIGI001
Info/Services link
Reply With Quote
  #4  
Old 10-24-2011, 08:36 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: updating Windows?

Alternatively, Casper is quick, easy and cheap.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
11R updating Firmware Windows 7 jrockbridge Eleven Rack 8 09-06-2011 07:48 PM
Updating Pro Tools and Mbox from Windows XP to Windows 7 ryanjantz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-29-2011 05:22 PM
Updating from LE 6.4 to 7.3 Windows XP blues12 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-22-2008 03:13 PM
Updating to PT v.7.1 on Windows XP Musicalwon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-19-2006 11:57 AM
Updating to Windows XP version of Protools Saul Goodman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-12-2003 01:34 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com