Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-11-2014, 11:19 PM
JRG123 JRG123 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Australia
Posts: 2
Default PT10 won't play after using a session on another computer

I recorded an artist at my universities recording studio and took the session files home to mix it, when I try and open it in PT this comes up
http://imgur.com/bM3syO7
Keep in mind I was using a different playback engine, IO settings and a mac at school where as at home I'm using windows 8.
When I hit OK everything opens but when I try to play it PT just pauses for a few seconds then the stop button flashes once and that's it.
I've never had a problem like this before and I'm sure there is a easy solution to this.

Any help would be GREATLY appreciated.
Thankyou, Jules :)
Reply With Quote
  #2  
Old 09-11-2014, 11:59 PM
clutch clutch is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: wellington, nz
Posts: 439
Default Re: PT10 won't play after using a session on another computer

Try holding down the N key when ProTools is starting up. It should take you directly to the audio engine select page where you can select the correct engine.
__________________
He used to cut the grass...he was a very nice boy...
Reply With Quote
  #3  
Old 09-12-2014, 02:30 AM
WombatStudio.Org's Avatar
WombatStudio.Org WombatStudio.Org is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Gibbsboro, NJ
Posts: 530
Default Re: PT10 won't play after using a session on another computer

You get that message cause that's what's saved in the session, THAT playback engine. You're just saying OK to use YOUR current playback engine. (In other words, you EXPECT This to happen, but Pro Tools is making sure you know it didn't find the hardware that you used previously) - Not a biggie, a common instance when moving sessions to different location.

Not hearing anything - you need to assign your I/O to YOUR hardware. The previous session may have everything routed to "Out 1-2" whereas YOUR hardware uses "MAIN" as your output, etc. It should import all buses you've used, just the hardware routing you need to fix.

Only playing a couple seconds and stopping. Was a piece of audio selected when it was saved and its simply playing only this selection? Press RETURN to move the playhead to the top of the session.
__________________
WombatStudio.Org • Digital Recording, Mixing and Mastering in Gibbsboro, NJ • USA
"It's not the gear ... it's the ear"
Reply With Quote
  #4  
Old 09-12-2014, 07:48 AM
JRG123 JRG123 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Australia
Posts: 2
Default Re: PT10 won't play after using a session on another computer

Thank you so much guys, I had already fixed the IO settings prior to posting this but what I needed to do was hold down N and change H/W buffer size to 256 samples instead of 512 samples which what it's usually on
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Session share issue, PT10 Mac to PT10 express PC Big Mother macOS 0 04-16-2013 08:03 AM
Cannot edit in play in PT10, like in PT7 and PT9. Why? lynx lynx Pro Tools 10 3 03-27-2013 04:04 AM
PT10 HD system can't cope with session created in PT10 (LE) LizS Pro Tools 10 19 07-27-2012 04:46 PM
Pause/play bug in PT10 DanDeurloo Pro Tools 10 10 11-11-2011 02:06 PM
play flashes then stops. session wont play. hellbert Windows 21 03-31-2011 11:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:07 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com