Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-21-2017, 01:04 PM
martinaston martinaston is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Chesterfield
Posts: 158
Default ReaRoute-PT/Mixbus

I have been dabbling with Harrison Mixbus like a lot of other PT users. It has an excellent mixing section and the logic being that if one could use PT editing then send audio to Mixbus mixer for final mixdown...[audio export is an option but very time-consuming and frankly a big pain in the you-know-whats].


So first there is JACK which doesn't work in Windows 10 at least (I am on PC using WIN 10, PT 12.7.1 & Mixbus 32C v4).

So then a guy on the Mixbus forum told me about Reaper's ReaRoute ASIO 64 bit driver. So I installed it with a Reaper demo and sure enough ReaRoute becomes available in PT. And Mixbus.

Hey presto! Not.

Doesn't seem to communicate as audio is passed out of PT, Mixbus isn't receiving the audio stream. Lost in cyberspace, so to speak. Anyone any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-24-2017, 07:06 PM
Mr609's Avatar
Mr609 Mr609 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 48
Default Re: ReaRoute-PT/Mixbus

Does this touting technique work from PT to Reaper?? Just curious. Cuz if not, it's prolly an Avid limitation....I mean feature.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 06-25-2017, 02:37 AM
lesbrunn lesbrunn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Accra, Ghana
Posts: 576
Default Re: ReaRoute-PT/Mixbus

Quote:
Originally Posted by martinaston View Post
I have been dabbling with Harrison Mixbus like a lot of other PT users. It has an excellent mixing section and the logic being that if one could use PT editing then send audio to Mixbus mixer for final mixdown...[audio export is an option but very time-consuming and frankly a big pain in the you-know-whats].


So first there is JACK which doesn't work in Windows 10 at least (I am on PC using WIN 10, PT 12.7.1 & Mixbus 32C v4).

So then a guy on the Mixbus forum told me about Reaper's ReaRoute ASIO 64 bit driver. So I installed it with a Reaper demo and sure enough ReaRoute becomes available in PT. And Mixbus.

Hey presto! Not.

Doesn't seem to communicate as audio is passed out of PT, Mixbus isn't receiving the audio stream. Lost in cyberspace, so to speak. Anyone any ideas?
Reaper's routing can get a little tricky, but I'm pretty sure shan will know about this. Maybe you could PM him and find out?
__________________
X99 | i7 5820 | 64GB GSkill DDR4 | Nvidia GTX 950 | Samsung 950 Pro 256GB | Kingston 120GB SSD | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung MZ7PD256HAFV-000H7 SSD 256GB | WD Black 1TB x2 | G-Drive 4TB | Audient ID14 | PT12.8.1 | Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #4  
Old 06-25-2017, 04:22 AM
martinaston martinaston is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Chesterfield
Posts: 158
Default Re: ReaRoute-PT/Mixbus

After extensive experimentation a friend of mine in Denmark and I have ascertained that ReaRoute only works with Reaper therefore PT cannot use ReaRoute to communicate with Mixbus or any other DAW apart from Reaper.

I don't know if PT can act as "Master" with Reaper.

JACK is back though and we have managed to pipe audio from PT12.7.1 into Harrison Mixbus 32C V4, although it is a tricky process and rather unreliable at this stage.

I'll post here with further developments.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-25-2017, 09:34 AM
lesbrunn lesbrunn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Accra, Ghana
Posts: 576
Default Re: ReaRoute-PT/Mixbus

PT can act as master. It all depends on whether or not ReaRoute is available in slave mode.
__________________
X99 | i7 5820 | 64GB GSkill DDR4 | Nvidia GTX 950 | Samsung 950 Pro 256GB | Kingston 120GB SSD | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung MZ7PD256HAFV-000H7 SSD 256GB | WD Black 1TB x2 | G-Drive 4TB | Audient ID14 | PT12.8.1 | Windows 10 Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S6L mixbus into mixbus routing workaround Hitsoundtech VENUE Live Sound Systems 1 12-06-2016 11:01 AM
PTLE gain staging/mixbus questions... outoftune 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-20-2007 12:47 PM
Matching MixBus level with track channel during calibration. ODC Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-26-2002 10:51 AM
ProTools LE Mixbus - how does it compare to TDM-systems? steins 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-19-2002 12:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com