Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-26-2017, 02:03 PM
asimmd asimmd is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Lancashire UK
Posts: 112
Default Compatibility Question

My computer is Intel i5 3200 8Gig Ram Windows 7 Home Premium 64bit and lots of HDD space.

Question is I am running Pro Tools First so is it safe to say if I can run that it should run the full version?

Also is it necessary to install Pro Tools to the C drive or can I use a different one.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 06-26-2017, 07:45 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,864
Default Re: Compatibility Question

Run? Probably. How well? Tough to say. The full version has a lot more going on that can chew up a lot more horsepower(its sort of up to you to find out how this translates) and traditionally, i5 cpu's are a borderline processor on PC(they fare a bit better on Macs). If you are finding PT First lacking, then by all means, make the move(assuming you really like PT). Other DAW programs often seem to do better on lesser computers, so if you are not sold on Pro Tools, there are several other options you might consider
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compatibility question Vitor_vdp Pro Tools SE and Essential (Win) 2 12-16-2011 11:09 PM
Compatibility Question me beginner 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-01-2010 12:08 PM
A compatibility question... blackblackred Pro Tools TDM Systems (Win) 1 10-29-2009 07:39 AM
Compatibility question for 001 asch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 15 11-24-2006 01:03 AM
Compatibility Question StukOnBlu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-14-2005 04:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com