Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-31-2015, 04:27 AM
David Revill David Revill is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Baltimore, MD
Posts: 11
Default S6 "MTMApp encountered a problem" message

Has anyone encountered this message on their S6?

« MTMApp has encountered a problem and needs to close »

When this message is cleared, the TFT screen goes black, so I haven’t been able to go further - I can try retrieving the Crash Report, but if anyone has seen this and knows of anything I can do myself to get the S6 running again ASAP, that would be great.

I wasn’t the guy at the console when this happened, so I don’t know precisely what happened before the crash, but it happened during an upgrade from S6 1.2 to 1.3 so I’m guessing, but not assuming, it’s connected.

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-31-2015, 07:32 AM
Bill Denton Bill Denton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pittsburgh PA
Posts: 2,645
Default Re: S6 "MTMApp encountered a problem" message

Quote:
Originally Posted by David Revill View Post
Has anyone encountered this message on their S6?

« MTMApp has encountered a problem and needs to close »

When this message is cleared, the TFT screen goes black, so I haven’t been able to go further - I can try retrieving the Crash Report, but if anyone has seen this and knows of anything I can do myself to get the S6 running again ASAP, that would be great.

I wasn’t the guy at the console when this happened, so I don’t know precisely what happened before the crash, but it happened during an upgrade from S6 1.2 to 1.3 so I’m guessing, but not assuming, it’s connected.

Thanks!
This sounds like a problem occurred during the S6's system software update.

I would strongly advise doing nothing until you talk to Avid's technical support or your dealer.

But, you may try following the procedure outlined here:

http://avid.force.com/pkb/articles/h...System-Restore

(My own opinion entirely, but given the date of this notice, I'd guess a bad update or installer may have made it "into the wild"...it happens...not the end of the world)

You should also take a look at the information under Troubleshooting / How-To in this document:

http://avid.force.com/pkb/articles/e...vid-S6-Support

You might also consider "bookmarking" both of these articles in your web browser for future reference.

Good luck...
__________________
X
Note that all opinions, observations, whatever, in this post are mine, unless I'm being mean or am wrong, in which case it's somebody else's fault. I do not work for Avid (their loss)...my only relationship with Avid is that of a customer (when I'm not too poor to buy stuff, like now)...and that hot administrative assistant...that's more of a "thing" than a "relationship" (that should keep them guessing for a while...)

Just rockin'...what more is there?

Bill in Pittsburgh
Reply With Quote
  #3  
Old 01-31-2015, 08:07 AM
tamasdragon tamasdragon is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hungary
Posts: 2,193
Default Re: S6 "MTMApp encountered a problem" message

Oh, truly sorry about this. You might try the restore pen drive packaged with the S6 and then try the update. Talking to an Avid guy seems the best idea to me. Good luck.
__________________
my blog:Tamas Dragon
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2015, 04:29 AM
David Revill David Revill is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Baltimore, MD
Posts: 11
Default Re: S6 "MTMApp encountered a problem" message

Hi Bill, hit Tamas,

Thanks for the suggestions. Yes, that's the kind of thing I was thinking was going to be necessary ...always hoping for a miracle though!

Very much appreciate your responses!
David
Reply With Quote
  #5  
Old 02-03-2015, 01:57 PM
quadraphonics quadraphonics is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Denver, CO
Posts: 332
Default Re: S6 "MTMApp encountered a problem" message

I had this happen a few days ago when opening a plug in (I believe). I rebooted the console and everything was fine.
__________________
Randall Smith
Audio Editor/Mixer
Starz Entertainment Group
Denver, CO
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i have a problem with "Pencil Tool". Why it's always in "square mode" ? ak11_lin Pro Tools Software (Mac) 6 08-25-2013 05:38 AM
"Could not complete the import audio command because DAE error 35 was encountered..." Sean_tiburon Pro Tools Software (Mac) 1 02-29-2012 07:03 AM
Midi import problem, "bad header type encountered" RTASW 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-04-2012 12:54 AM
"could not complete your request because end of stream encountered" PT8 promblem nikokarpaasi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-22-2009 12:49 AM
"bad data encountered while translating midi chunk list" diigi wizards help!! jkriske 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-02-2002 12:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com