Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Digidesign Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-13-2000, 10:23 AM
recwall recwall is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Mohegan Lake
Posts: 1
Default signal Delay while trying to record

I know this must be a monitoring thing but I can't seem to find the thing to click on to lose the delay I hear when trying to monitor what I'm recording. Any ideas?
__________________
Cheers All...
Reply With Quote
  #2  
Old 11-13-2000, 05:27 PM
BCBud BCBud is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Canada
Posts: 164
Default Re: signal Delay while trying to record

I think the only way to reduce the Latency in Protools free is reducing the buffer size. Protools LE w/001 has a low latency monitoring option. But , of course they couldn't put it in PTfree cause you have to use 3rd party hardware.
To reduce buffer size go to Preferences>hardware and click and hold on buffersize till it gives the pop up window.
Or, if you have a console you can just monitor through that.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-14-2000, 12:06 AM
chriswebb chriswebb is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Bear, DE USA
Posts: 72
Default Re: signal Delay while trying to record

What sound card are you using?

Chris
Reply With Quote
  #4  
Old 11-14-2000, 12:29 AM
QuikDraw QuikDraw is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Yucaipa, California, USA
Posts: 2,102
Default Re: signal Delay while trying to record

Just mute the track that you have rec enabled. You'll still be able to hear yourself through your sound card (at least I am able to). That will eliminate the latency your hearing. Reducing the buffer will not work with many sound cards.

Mike
__________________
-- Mike
- MacBook Pro 15.4" (9,1) - 2.3 GHz i7 16GB RAM
- OS X 10.14.1 Mojave / Windows 10 (Bootcamp) - PT running on Windows partition
- PreSonus Quantum 2
- PreSonus Studio 24c
- MBox 3 Mini
- Mackie Onyx 1640i
- Behringer X32 Producer
- PT 2018.12 (vanilla)
- Various USB2/3 and Firewire hard drives
Reply With Quote
  #5  
Old 04-06-2002, 08:09 PM
N. Pinto N. Pinto is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Muddy Waters (a.k.a: Winnipeg), CANADA
Posts: 16
Default Re: signal Delay while trying to record

quote:
Originally posted by QuikDraw:
Just mute the track that you have rec enabled. You'll still be able to hear yourself through your sound card (at least I am able to).


What if you're playing along to tracks you've already recorded? Are the playback tracks in sync with what you're playing in real-time? Or are they in sync with the delayed signal thru the monitors?

Thanks.
__________________
°

____________________
www.PintoMusic.com
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Reply With Quote
  #6  
Old 04-07-2002, 03:17 PM
Bastiaan Bastiaan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nederland
Posts: 6,914
Default Re: signal Delay while trying to record

That you will see if you play it back after you recorded it. If it is not in sync anymore, just nudge the track into place....
__________________
What's that?
- That's the machine that goes "pling".


Bastiaan
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No signal can't record theorganist macOS 1 12-02-2012 03:02 AM
press record.... delay... delay...now it records phanatik 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-20-2007 03:20 PM
delay when pressing record or stopping record mrufino1 Pro Tools M-Powered (Win) 6 03-06-2006 09:29 PM
Not getting signal to record wagonburner 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-20-2004 01:26 PM
Guitar signal delay Electrohermit 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 11-11-2003 09:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com