Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-15-2018, 11:58 AM
TrentWilliams TrentWilliams is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Wellington, New Zealand
Posts: 790
Default 2018.12 Ultimate - VCA Bug

Hey all,

I don't quite know how to put this into words - the relative position of faders in the group is broken when VCA is at infinite position.

Here's a short capture of what's happening.

Is someone able to confirm this is also happening on their systems?

Thanks,

https://streamable.com/dgq0b
__________________
Pro Tools 2019.6|Ultimate, UAD Apollo 8, UAD Octo+Quad Satellite, UAD Apollo Twin Quad Core, Focusrite 8PreXiMac 27" Late 2013 - 3.5GHz i7 - macOS 10.14.4 • RAM 32GB DDR3, GPU NVidia GTX 780M 4GB
Reply With Quote
  #2  
Old 12-15-2018, 01:03 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,060
Default Re: 2018.12 Ultimate - VCA Bug

Seems right.

Fader travel isn't linear to level.

When you move a VCA to -infinity and then gain up to -60dBFs, you are affecting a gain of at least +40dB. When you moved those -infinity VCA members up to -30dBFs and then apply a +40dB gain from the VCA fader, you are going to gain up to at least +10dBFS. That would be expected.

I'd question why you are doing that in the first place. By adjusting a -infinity (off) VCA member you are re-writing it's relative level to the other VCA track members.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #3  
Old 12-15-2018, 01:12 PM
TrentWilliams TrentWilliams is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Wellington, New Zealand
Posts: 790
Default Re: 2018.12 Ultimate - VCA Bug

Good point, I had suspected as such.

I was just mucking around with the VCA group and it seemed a little extreme.
__________________
Pro Tools 2019.6|Ultimate, UAD Apollo 8, UAD Octo+Quad Satellite, UAD Apollo Twin Quad Core, Focusrite 8PreXiMac 27" Late 2013 - 3.5GHz i7 - macOS 10.14.4 • RAM 32GB DDR3, GPU NVidia GTX 780M 4GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protools Ultimate 2018.7 + Maschine day_tripper Pro Tools 2018 5 01-10-2019 07:47 PM
Trial Pro Tools 2018.10 Ultimate DarkOff Pro Tools 2018 0 12-07-2018 10:20 AM
Pro tools ultimate 2018 Jaymoney0079 Pro Tools 2018 3 11-28-2018 11:12 AM
PT 2018.4 Ultimate bugs ? Glazik Pro Tools 2018 26 07-10-2018 11:56 PM
S6 M10 v3.5 works with PT ultimate 2018.4 ? vudoo Pro Tools | S6 3 05-30-2018 03:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com