Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-09-2015, 02:35 AM
Azureless Azureless is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Denmark
Posts: 3
Default Command 8 - Compatible

So just a quick question i can't seem to find any information about.

Im close to getting my self a Digidesign Command 8. But im not 100% sure it works with Pro Tools 12.

Any help would be appreciated and of course any recommendations too.

Thanks in advance
Reply With Quote
  #2  
Old 10-09-2015, 02:39 AM
peterle peterle is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Berlin , Germany
Posts: 440
Default Re: Command 8 - Compatible

it will work only until PT10.
not in 11 or 12
__________________
foley artist , soundeditor
Reply With Quote
  #3  
Old 10-09-2015, 02:50 AM
Azureless Azureless is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Denmark
Posts: 3
Default Re: Command 8 - Compatible

Quote:
Originally Posted by peterle View Post
it will work only until PT10.
not in 11 or 12
Any other recommendations for what i could get instead - around the same price?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-09-2015, 03:42 AM
SOUNDDECISION SOUNDDECISION is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 295
Default Re: Command 8 - Compatible

I plugged a command 8 into a PT12 rig and it worked....

Is it actually not supposed to work ...or just not "officially supported" ?

As far as I can tell its working fine.... or is there some specific functionality that is broken in 12 that isn't immediately obvious...?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-09-2015, 04:01 AM
groundcontrol's Avatar
groundcontrol groundcontrol is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Montreal, Canada
Posts: 961
Default Re: Command 8 - Compatible

AFAIK it is unsupported but does fully work.
__________________
Can you please send yourself over fiber to go spam some other forum?

Darryl Ramm
Reply With Quote
  #6  
Old 10-09-2015, 05:24 AM
Carl Kolchak Carl Kolchak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: U.K.
Posts: 2,198
Default Re: Command 8 - Compatible

Mine works perfectly* in PT11 (and it seems PT12 is basically PT11).

It's in the "no longer supported, but not prevented from working" (not the "absolutely will not work" category).

Whilst they're no longer sold, they aren't due for End of Service by Avid, until 2017 I think (search some of my old posts on the subject, I put some links up).



* The only thing that doesn't work is bypassing sends, and that didn't work in PT10 either, so I'm not sure when that got screwed up.

There is also a quirk with how mutes (if I remember correctly) work using the "BOOM" drum machine plug-in.

Other than that, it's solid.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-09-2015, 07:10 AM
Gemylon's Avatar
Gemylon Gemylon is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Norway
Posts: 791
Default Re: Command 8 - Compatible

Thanks for the clarification guys !



Reply With Quote
  #8  
Old 10-09-2015, 08:02 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,601
Default Re: Command 8 - Compatible

Mackie Control....
http://mackie.com/products/mcu-pro-and-xt-pro
OR if you just need basic transport control and you have an I-pad, the AVID Pro Tools Control app works quite well, and it's free!
Reply With Quote
  #9  
Old 03-31-2016, 02:16 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,694
Default Re: Command 8 - Compatible

i know this is an older thread but what do you think the chances are the Command 8 is going to work much longer ???
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #10  
Old 03-31-2016, 03:02 PM
Neale Neale is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Canada
Posts: 336
Default Re: Command 8 - Compatible

Mine died with a power surge, but I'm thinking of returning my Artist Control and paying less than half the dough to get it fixed. At least it worked - FLAWLESSLY. Not sure what the "bypassing sends" issue was, I don't remember ever having an issue with it at all. Ever. I think I was running it until 12.2 or 12.3, but with 12 for sure.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
D-Command Firmware update backwards compatible? inky macOS 4 09-18-2014 01:48 PM
Command Keyboard Focus mode ' E ' command bug ? vudoo Pro Tools TDM Systems (Win) 2 09-10-2009 05:49 AM
Leopard / PT 7.4-PR / Command|8 not compatible? eric22rr ProControl, Control|24, Command|8 2 06-10-2008 11:38 AM
Total Loss of Command 8 Command/Modifiers John Pisciotta ProControl, Control|24, Command|8 1 05-13-2005 10:30 AM
Command 8 ANd 001 compatible? eddierojas ICON & C|24 0 04-05-2004 07:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com