Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > System 5

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-27-2019, 10:30 PM
MarcOFB MarcOFB is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Denmark
Posts: 55
Default Setup talkback with Digital Monitoring

Hi!

Does anyone know how to set up talkback when using digital monitoring?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #2  
Old 05-27-2019, 11:00 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,033
Default Re: Setup talkback with Digital Monitoring

Route a mic through an aux track in Pro Tools and use a talkback plugin like this one.
https://www.soundradix.com/products/muteomatic/
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Sierra 10.12.6.

Pro Tools HD 2018.12, Focusrite Red 8Pre, Mbox 3 (Mac)
Pro Tools 11.3.2, Mbox2 (Win 7)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #3  
Old 05-27-2019, 11:01 PM
MarcOFB MarcOFB is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Denmark
Posts: 55
Default Re: Setup talkback with Digital Monitoring

So no chance of using the s5 TB button?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #4  
Old 05-27-2019, 11:13 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,033
Default Re: Setup talkback with Digital Monitoring

Not sure. I've not worked on the S5. I did work for years on a D-Control and what I did there was to take the talkback mic out from the Xmon and split it to an amp driving a squawkbox on the wall in the big room, and to channel 16 on an Aviom personal monitoring system. Turn the amp on and we could talk in the big room or leave it off and we only go out via the Aviom.
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Sierra 10.12.6.

Pro Tools HD 2018.12, Focusrite Red 8Pre, Mbox 3 (Mac)
Pro Tools 11.3.2, Mbox2 (Win 7)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #5  
Old 05-28-2019, 06:34 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angles
Posts: 388
Default Re: Setup talkback with Digital Monitoring

The talkback mic for the S6 is converted from analog to MADI. There’s no need for additional software from third parties.

Here’s the manual.
https://www.manualslib.com/manual/51...ack&selected=5
Reply With Quote
  #6  
Old 05-28-2019, 06:38 AM
MarcOFB MarcOFB is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Denmark
Posts: 55
Default Re: Setup talkback with Digital Monitoring

Quote:
Originally Posted by its2loud View Post
The talkback mic for the S6 is converted from analog to MADI. There’s no need for additional software from third parties.



Here’s the manual.

https://www.manualslib.com/manual/51...ack&selected=5


Thank you so much. I take from this that i put my TB mic into channel 24 on my ml530 and then patch input 24 of the analog madi converter where the TB Mic is plugged in to mon D (my cue out)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Talkback Monitoring Question Siegfried Meier General Discussion 2 01-26-2009 05:14 PM
Does anyone know a way to setup a talkback mic... Allbaldo Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 05-03-2006 03:23 PM
Control|24 talkback into 002R monitoring? stainless 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-08-2005 05:33 AM
Help with talkback mic setup . . . Superclock 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-31-2003 12:08 AM
Talkback Mic Setup SOwens 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 08-11-2001 07:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com