Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-10-2019, 04:25 AM
Tomey Tomey is offline
Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Paris
Posts: 10
Default Protools 11 A later version of 'Avid Pro Tools' is already installed on this machine

Hello everyone,

Here's my situation.
I'm a Protools 10/11 owner. I wanted to reinstall Protools because, at some point, my software decided to crash EVERYTIME i had more than 2-3 plugins inserted and/or when i switched settings for my audio board).
I uninstalled my software and everything that went along with it (Plugins like Waves / Arturia collection / Izotope / and other drivers / Ilok manager and such etc...)

I downloaded the installers (Protools 10/11) on the Avid website. Protools 10 got installed flawlessly.

I did the same with protools 11 but it didn't work... WHen i click on the setup.exe file and hit "Install Protools", i get one pop up message saying : "This setup will perform an upgrade of 'Avid Protools'. Do you want to continue?"

I hit "Yes"

Then, i get "A later version of 'Avid Pro Tools' is already installed on this machine. The setup cannot continue".

I tried to use PT uninstaller but whenever i did, it kept on scrolling. When i click on the window it states : "Do you want to delete the REG key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\App Patchs\ProtoolsLE.exe (Yes/no) ?

I start typing Yes or anything, it doesnt matter, it keeps on scrolling and display the same message over and over.

There is definitely a file or multiple files has hasn't been erased from last installation but i don't know how to get rid of it without having to reinstall windows.

Any help would be GREATLY appreciated.

Thank you in advance
__________________
Windows 10 PC Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz 2.81GHz
RAM 16,0Go
Processor 64 bits

Graphic card Geforce GTX1050

Audio interface : Mbox2mini / Asio4All
Pro Tools 10 / 11
Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2019, 09:58 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,917
Default Re: Protools 11 A later version of 'Avid Pro Tools' is already installed on this mach

Have you run a registry cleanup such as the one in CCleaner?
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 03-10-2019, 10:03 AM
Tomey Tomey is offline
Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Paris
Posts: 10
Default Re: Protools 11 A later version of 'Avid Pro Tools' is already installed on this mach

Hello,

First of all, thank you for taking the time to help me.

I did indeed, on Ccleaner and Glary utilities. But, i get the same message...

EDIT : I just solved it !! I deleted the registry keys in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\App Patchs\Protools and ProtoolsHD.

Thank you for your help.


Kind regards,
__________________
Windows 10 PC Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz 2.81GHz
RAM 16,0Go
Processor 64 bits

Graphic card Geforce GTX1050

Audio interface : Mbox2mini / Asio4All
Pro Tools 10 / 11

Last edited by Tomey; 03-10-2019 at 10:22 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-10-2019, 04:14 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,134
Default Re: Protools 11 A later version of 'Avid Pro Tools' is already installed on this mach

Check to be sure you uninstall the HD driver as well as Pro Tools itself any time you need to uninstall PT.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #5  
Old 03-11-2019, 02:04 AM
Tomey Tomey is offline
Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Paris
Posts: 10
Default Re: Protools 11 A later version of 'Avid Pro Tools' is already installed on this mach

Quote:
Originally Posted by The Weed View Post
Check to be sure you uninstall the HD driver as well as Pro Tools itself any time you need to uninstall PT.

Yes i did,

Thanks for the reply !
__________________
Windows 10 PC Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz 2.81GHz
RAM 16,0Go
Processor 64 bits

Graphic card Geforce GTX1050

Audio interface : Mbox2mini / Asio4All
Pro Tools 10 / 11
Reply With Quote
  #6  
Old 03-11-2019, 02:48 AM
Brian Hudson Brian Hudson is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: South Africa
Posts: 57
Default Re: Protools 11 A later version of 'Avid Pro Tools' is already installed on this mach

Can I install the latest Mac OS for Protools 12


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Brian Hudson
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where is the Avid CoreAudio Manager Installed on Mac? (Pro Tools HD 12.4) Electronic1982 Pro Tools 12 12 03-19-2016 08:15 PM
Pro Tools Update Not recognizing early version installed... RuDeMuZiK 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 02-16-2012 11:06 AM
Cant Get Pro Tools Version 8.0.3 installed on my Windows 7 64Bit ShineHard 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-18-2011 10:42 PM
my old mac died do i need my old version of pro tools le installed to upgrade to 8? darkaardvark 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-14-2010 03:19 PM
ProTools Version 4 to AVID NT 9.1 Ryan Bickel Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 01-17-2000 10:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com