Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-06-2018, 05:27 PM
pqlior@mac.com pqlior@mac.com is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 493
Default Bug report: Print track NOT in input will play input

I've seen this for a while now, but hard to replicate... Seems random.
I keep my 'print track' at the top of the session in input and in record, so that way I could listen to my mix and 'pop in' to the ref track sometimes to check progress. For a while now, in 2018.7 I noticed that sometimes when I should be hearing the printed track, it keeps playing the 'input' mix. Stopping playback and resuming usually gets it back on track...
__________________
Lior

HD Native * PT 2018.12 * OS X 10.13.6 * MacPro 12 Core * 2.4GHz 24GB Ram * 2XUAD2 Octo * Waves Platinum * Lexicon PCM Native Bundle * Sound Toys Bundle* AutoTune8 * NI Komplete11 * BFD3 * Synthogy Ivory II* Vienna Ensemble Pro * Spectrasonics * Slate trigger2 *xFer records * Softube * Vienna Ensemble * DMG Expurgate * Massey DRT2 *
iPad Air/Avid control * EuCon 18.3.0.217 *
Reply With Quote
  #2  
Old 12-07-2018, 09:15 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,813
Default Re: Bug report: Print track NOT in input will play input

Trashing Prefs and Database files is step #1 for any "odd" behavior(and this sounds odd to me)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2018, 02:22 PM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,271
Default Re: Bug report: Print track NOT in input will play input

F
Quote:
Originally Posted by pqlior@mac.com View Post
I've seen this for a while now, but hard to replicate... Seems random.
I keep my 'print track' at the top of the session in input and in record, so that way I could listen to my mix and 'pop in' to the ref track sometimes to check progress. For a while now, in 2018.7 I noticed that sometimes when I should be hearing the printed track, it keeps playing the 'input' mix. Stopping playback and resuming usually gets it back on track...
Yep. I get the same. One of those intermittent things as you say. Trashing prefs makes no difference. Seems to be a certain combination of things that I can’t quite pin down. FWIW I have seen this behaviour on other versions too.

Off-topic, another one that bugs the hell out of me is when you insert a plug-in, or do something random like re-name a few clips, which then causes (for some inexplicable reason) all the MIDI stuff to stop playing, but then come and crashing back in 3 or 4 bars later. Horrible. Well this has got even worse recently as it seems to crash back in completely out of sync. Just terrible to work with. The things we put up with eh.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CPU spike when 'print track' put into input pqlior@mac.com Pro Tools 12 15 11-05-2017 02:09 AM
x32 mixing out of the box with PT - no input when pressing play dwx1958 macOS 2 07-01-2017 02:57 PM
M-Audio Fast Track Ultra fisical input 1 appears in VST input 2 blackpauldays FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 0 07-19-2016 08:43 AM
audio input tracks sent to one aux track - how do i monitor JUST the aux input track? awhile 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-17-2010 07:50 AM
Cant hear input in play mode Greg555 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 08-17-2009 05:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com