Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-04-2012, 05:32 PM
wrd2255 wrd2255 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: plantation, fl
Posts: 3
Default suddenly, unable to locate digidesign hardware PT 8.0.4 003+

PT 8.0.4 with 003+ has worked mostly OK for months, now suddenly get this message 'unable to locate digidesign hardware' every time I launch PT. Link light is solid on back or rack, Host light is flashing about once a second. 1394 driver is legacy, as recommended. Tried different FW cable, many reboots, other suggestions seen here, same results. Help! Here's the Sandra report.

SiSoftware Sandra

ID
Host Name : Wayne-HP
Workgroup : WORKGROUP

Computer
Model : HP Pavilion NP189AA-ABA s5160f 103C_53316J
Serial Number : MXU92*****
Chassis : HP Desktop
Mainboard : Pegatron Eureka3
Serial Number : MS1C95R********
BIOS : AMI (OEM) 5.03 04/28/2009
Total Memory : 8GB DIMM DDR2 DDR3

Processors
Processor : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz (4C 2.33GHz, 2x 2MB L2)
Socket/Slot : FC LGA (Socket T)

Chipset
Memory Controller : HP P45/P43/G45/G43 DRAM Controller 4x 333MHz (1.33GHz), 2x 4GB DIMM DDR2 DDR3 1GHz 128-bit

Memory Module(s)
Memory Module : Micron 16JTF25664AY-1G4D1 2GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module : Crucial CT25664BA1067M16F 2GB DIMM DDR3 PC3-8500U DDR3-1066 (7-7-7-20 4-27-8-4)
Memory Module : Micron 16JTF25664AY-1G4D1 2GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module : Crucial CT25664BA1067M16F 2GB DIMM DDR3 PC3-8500U DDR3-1066 (7-7-7-20 4-27-8-4)

Video System
Monitor/Panel : ACR H213H
(1920x1080, 30.2")
Video Adapter : NVIDIA GeForce G210 (16 SM4.1 1.4GHz, 512MB DDR2 998MHz 128-bit, PCIe 2.00 x16)

Graphics Processor
OpenCL GP Processor : NVIDIA GeForce G210 (16SP 2C 1.4GHz, 512MB DDR2 998MHz 128-bit)
Compute Shader Processor : NVIDIA GeForce G210 (16SP 1.4GHz, 512MB DDR2 998MHz 128-bit)

Storage Devices
Seagate ST3750528AS (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm) : 699GB (C:) (D:)
Multi Flash Reader (USB2) : N/A (G:)
HL-DT-ST BDDVDRW CH10L (SATA150, BD-R, DVD+-RW, CD-RW, 4MB Cache) : N/A (E:)

Logical Storage Devices
HP (C:) : 685GB (NTFS) @ Seagate ST3750528AS (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm)
FACTORY_IMG (D:) : 14GB (NTFS) @ Seagate ST3750528AS (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm)
Removable Drive (G:) : N/A @ Multi Flash Reader (USB2)
Optical Drive (E:) : N/A @ HL-DT-ST BDDVDRW CH10L (SATA150, BD-R, DVD+-RW, CD-RW, 4MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : HP LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1 : Asus F8000
Audio Device : HP HD Audio Controller
Audio Codec : Realtek Semi 888 High Definition Audio
Audio Device : 6922 High Definition Audio Controller
Disk Controller : HP 4 port SATA IDE Controller
USB Controller 1 : HP USB UHCI Controller #4
USB Controller 2 : HP USB UHCI Controller #5
USB Controller 3 : HP USB UHCI Controller #6
USB Controller 4 : HP USB EHCI Controller #2
USB Controller 5 : HP USB UHCI Controller #1
USB Controller 6 : HP USB UHCI Controller #2
USB Controller 7 : HP USB UHCI Controller #3
USB Controller 8 : HP USB EHCI Controller #1
FireWire/1394 Controller 1 : Avlab Technology XIO2200(A) IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)
SMBus/i2c Controller 1 : Intel ICH SMBus

Printers and Faxes
Printer : PDF995 Printer Driver (4000x4000, Colour)
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Printer : HP LaserJet P1006 (600x600, USB)
Printer : HP DeskJet 1220C (1200x1200, USB, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)
Printer : Samsung ML-2510 Series (600x600, USB, Colour)

Peripherals

Network Services
Network Adapter : Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E GBE NIC (Ethernet, 100Mbps)

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Home 6.01.7601 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x64

Windows Experience Index
Current System : 4.8
Reply With Quote
  #2  
Old 10-04-2012, 08:57 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,814
Default Re: suddenly, unable to locate digidesign hardware PT 8.0.4 003+

I only see 1 hard drive. That's not the issue, but you do need to record to an approved drive(once you get it working). First thing I suggest is to try the TI Compliant firewire driver. The Legacy driver(recommended as you said) does not work for me on 2 similar but different machines. You also should install the 8.0.5 updater(big timing issue on 8.0.4). Is there another 003 user anywhere near you? One thing worth doing is to try the interface on another machine to verify it works. Reason I say that is because, last year my 003 controller quit working(I had a spare interface at the time) and it turned out that I fried the FW circuit in the unit($327 repair at AllPro Electronics in Nashville). Meanwhile, go to Device Manager>Hardware and see if the 003 is listed, and if it has a yellow exclamation mark indicating a driver problem. If its there(with the mark) then I would uninstall/re-install Pro Tools.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 10-05-2012, 04:05 AM
wrd2255 wrd2255 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: plantation, fl
Posts: 3
Default Re: suddenly, unable to locate digidesign hardware PT 8.0.4 003+

Thx for your reply, so sounds like the firewire port itself is OK (I was prepared to buy a new card) and I just need to impose the TI driver over the one Windows finds, I'll research and try that. BTW I had run W7 with "all devices removed" as a test and forgot to reenable my Fantom external HD, it's normally connected via eSata and works like a charm. It supports FW but I quickly found out that and 003 on the same FW port is a no-go so I stopped that practice quickly. I ran w/o the Fantom for months and finally added it, but this issue I report occurs with or without the Fantom connected. Revised Sandra is below.

SiSoftware Sandra

ID
Host Name : Wayne-HP
Workgroup : WORKGROUP

Computer
Model : HP Pavilion NP189AA-ABA s5160f 103C_53316J
Serial Number : MXU92*****
Chassis : HP Desktop
Mainboard : Pegatron Eureka3
Serial Number : MS1C95R********
BIOS : AMI (OEM) 5.03 04/28/2009
Total Memory : 8GB DIMM DDR2 DDR3

Processors
Processor : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz (4C 2.33GHz, 2x 2MB L2)
Socket/Slot : FC LGA (Socket T)

Chipset
Memory Controller : HP P45/P43/G45/G43 DRAM Controller 4x 333MHz (1.33GHz), 2x 4GB DIMM DDR2 DDR3 1GHz 128-bit

Memory Module(s)
Memory Module : Micron 16JTF25664AY-1G4D1 2GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module : Crucial CT25664BA1067M16F 2GB DIMM DDR3 PC3-8500U DDR3-1066 (7-7-7-20 4-27-8-4)
Memory Module : Micron 16JTF25664AY-1G4D1 2GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module : Crucial CT25664BA1067M16F 2GB DIMM DDR3 PC3-8500U DDR3-1066 (7-7-7-20 4-27-8-4)

Video System
Monitor/Panel : ACR H213H
(1920x1080, 30.2")
Video Adapter : NVIDIA GeForce G210 (16 SM4.1 1.4GHz, 512MB DDR2 998MHz 128-bit, PCIe 2.00 x16)

Graphics Processor
OpenCL GP Processor : NVIDIA GeForce G210 (16SP 2C 1.4GHz, 512MB DDR2 998MHz 128-bit)
Compute Shader Processor : NVIDIA GeForce G210 (16SP 1.4GHz, 512MB DDR2 998MHz 128-bit)

Storage Devices
eSATA-2 ExternalRAID (2TB, SATA300) : 2TB (F:)
Seagate ST3750528AS (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm) : 699GB (C:) (D:)
Multi Flash Reader (USB2) : N/A (G:)
HL-DT-ST BDDVDRW CH10L (SATA150, BD-R, DVD+-RW, CD-RW, 4MB Cache) : N/A (E:)

Logical Storage Devices
New Volume (F:) : 2TB (NTFS) @ eSATA-2 ExternalRAID (2TB, SATA300)
HP (C:) : 685GB (NTFS) @ Seagate ST3750528AS (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm)
FACTORY_IMG (D:) : 14GB (NTFS) @ Seagate ST3750528AS (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm)
Removable Drive (G:) : N/A @ Multi Flash Reader (USB2)
Optical Drive (E:) : N/A @ HL-DT-ST BDDVDRW CH10L (SATA150, BD-R, DVD+-RW, CD-RW, 4MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : HP LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1 : Asus F8000
Audio Device : HP HD Audio Controller
Audio Codec : Realtek Semi 888 High Definition Audio
Audio Device : 6922 High Definition Audio Controller
Disk Controller : HP 4 port SATA IDE Controller
USB Controller 1 : HP USB UHCI Controller #4
USB Controller 2 : HP USB UHCI Controller #5
USB Controller 3 : HP USB UHCI Controller #6
USB Controller 4 : HP USB EHCI Controller #2
USB Controller 5 : HP USB UHCI Controller #1
USB Controller 6 : HP USB UHCI Controller #2
USB Controller 7 : HP USB UHCI Controller #3
USB Controller 8 : HP USB EHCI Controller #1
FireWire/1394 Controller 1 : Avlab Technology XIO2200(A) IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)
SMBus/i2c Controller 1 : Intel ICH SMBus

Printers and Faxes
Printer : PDF995 Printer Driver (4000x4000, Colour)
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Printer : HP LaserJet P1006 (600x600, USB)
Printer : HP DeskJet 1220C (1200x1200, USB, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)
Printer : Samsung ML-2510 Series (600x600, USB, Colour)

Peripherals

Network Services
Network Adapter : Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E GBE NIC (Ethernet, 100Mbps)

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Home 6.01.7601 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x64

Windows Experience Index
Current System : 4.8
Reply With Quote
  #4  
Old 10-05-2012, 03:25 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,814
Default Re: suddenly, unable to locate digidesign hardware PT 8.0.4 003+

eSATA is fine. Firewire drives are not supported on Windows 7 anyway(but eSATA should be the best possible performance choice anyway).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 10-05-2012, 07:27 PM
wrd2255 wrd2255 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: plantation, fl
Posts: 3
Default Re: suddenly, unable to locate digidesign hardware PT 8.0.4 003+

TI Compliant firewire driver did the trick, thanks. The legacy driver had been working (sort of) for months then just stopped, but TI seems to work every time. I did have some issues when I tried to apply the 8.0.5 upgrade against 8.0, but I feel more comfortable with the product and with 8.0.4 so may give that a try again. Also not against upgrading to 9 or 10, but may wait a bit on that. Thx again.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to locate Digidesign hardware df08388 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 10-08-2011 10:59 AM
Unable to locate Digidesign hardware. Make sure hardware is connected and turned on. qillster 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 02-09-2011 06:49 PM
Unable to locate Digidesign hardware. Make sure hardware is connected and turned on.. qillster 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-31-2011 09:08 PM
Unable to locate digidesign hardware. Make sure your hardware is connected ... muso90 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-14-2010 01:57 AM
Unable to locate Digidesign Hardware...HELP!!! RCAinTN 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-08-2006 02:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:08 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com