Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-17-2011, 04:17 AM
Pinball Wizard Pinball Wizard is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Silver Spring, Maryland USA
Posts: 181
Default

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
One of the required Windows system tweaks is to turn OFF the power management feature on all USB ports
Yes, that & all other windows optimizations were done before these problems & tests.

I believe that is exactly what happened to Augster. I'm guessing that for some crazy reason, his power management got turned back on. When he uninstalled & reinstalled drivers, he probably did the optimization and turned it off (it would have defaulted on).

The lesson here is that if you are experiencing this problem, check the power management EVEN IF YOU AT ONE TIME TURNED IT OFF!
__________________
Main Workstation: Pro Tools 2018, Windows 10, HP Z440 Xeon 6 core Broadwell 3.6GHz, 32 GB DDR4, Omni, Sync HD, UAD 2 PCIe card

Edit Room: Pro Tools 8LE 8.0.5, Windows 10, HP Z400 Xeon 6 core 12 GB DDR3, Eleven R, UAD 2 PCIe card

Both systems old & previously Avid qualified
Reply With Quote
  #12  
Old 11-20-2011, 02:44 PM
augster augster is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Ohio
Posts: 7
Default Re: MBox 3 Lights flashing

Pinball,

I can also confirm the same results you got.

I hadn't used the laptop and MBox in an entire week. When I set it all up again, the MBox failed to initialize yet again. I was able to get it going with the steps I outlined in one of my earlier posts but it was now obvious that doing so was only a temporary solution.

As you, I also decided to get an external powered USB hub and I can report that it definitely fixed my particular issue.
Reply With Quote
  #13  
Old 11-20-2011, 02:51 PM
augster augster is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Ohio
Posts: 7
Default Re: MBox 3 Lights flashing

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
One of the required Windows system tweaks is to turn OFF the power management feature on all USB ports
Yes, that's basic Windows troubleshooting and I made sure it was off.
Reply With Quote
  #14  
Old 12-04-2011, 12:03 AM
carolpengmusic carolpengmusic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Taiwan
Posts: 5
Default Re: MBox 3 Lights flashing

I think that you can try to delete the history of USB!!
Reply With Quote
  #15  
Old 12-05-2011, 08:19 PM
AyanSanyal AyanSanyal is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Boston
Posts: 7
Default Re: MBox 3 Lights flashing

Hey.
I am having the same problem on my imac.

iMac 2.5Ghz Intel Core i5
OS 10.6.6
Mbox 3
Protools 8.0.4

Help?!
I realize this is a USB power issue. I had my external harddrive connected via usb, but now my ports are still working but the Mbox is giving me this light show (cycling through all the lights) and its still not being recognized with nothing else plugged in. Don't use USB external harddrives!!! lesson learned..but how can i get my mbox to work now?
Reply With Quote
  #16  
Old 12-06-2011, 10:49 AM
RTFM RTFM is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: SF Bay Area
Posts: 147
Default Re: MBox 3 Lights flashing

Quote:
Originally Posted by AyanSanyal View Post
Hey.
I am having the same problem on my imac.

iMac 2.5Ghz Intel Core i5
OS 10.6.6
Mbox 3
Protools 8.0.4

Help?!
I realize this is a USB power issue. I had my external harddrive connected via usb, but now my ports are still working but the Mbox is giving me this light show (cycling through all the lights) and its still not being recognized with nothing else plugged in. Don't use USB external harddrives!!! lesson learned..but how can i get my mbox to work now?
In your case getting a powered (MUST be powered!) USB hub and connecting your USB drive to that should help.
Reply With Quote
  #17  
Old 12-07-2011, 12:24 AM
Deehoya Deehoya is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 23
Default Re: MBox 3 Lights flashing

Avid repalace my MBox TRE not being seen with my Comp. Call them for repalacemant plenty MBOX 3 similar porbulem
Reply With Quote
  #18  
Old 12-07-2011, 08:06 PM
Pinball Wizard Pinball Wizard is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Silver Spring, Maryland USA
Posts: 181
Default Re: MBox 3 Lights flashing

Deehoya: I am not clear on your post. Have you solved your problem with a new mbox or do you still need help?
__________________
Main Workstation: Pro Tools 2018, Windows 10, HP Z440 Xeon 6 core Broadwell 3.6GHz, 32 GB DDR4, Omni, Sync HD, UAD 2 PCIe card

Edit Room: Pro Tools 8LE 8.0.5, Windows 10, HP Z400 Xeon 6 core 12 GB DDR3, Eleven R, UAD 2 PCIe card

Both systems old & previously Avid qualified
Reply With Quote
  #19  
Old 12-08-2011, 11:59 AM
AyanSanyal AyanSanyal is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Boston
Posts: 7
Default Re: MBox 3 Lights flashing

Hi all,

I somehow solved this problem for my mac

I want to share my knowledge on this board for anyone's future reference and what I've learned.
This is what I did:
I called Avid support and they were very helpful but did not solve my problem.
Or maybe they did, but I left that phone call with no solution.
My problem seemed unique, my mbox was working fine with another computer, but not the imac, and other things were working on the usb ports, so it was hard to isolate the problem.

Here's what they did:

They optimized my computer for Protools (which you all should def do first and foremost, the directions are on this board)
They installed the most recent drivers - still to no avail.
They tried a different usb cable, different usb ports - still nothing
Then they told me to try my mbox on another computer - and i downloaded the drivers successfully there, that proved the mbox was being recognized by another computer.

So then the AVID support guy told me to try a powered external usb hub..like everyone in this post and I was like -__-

Then I thought:My mac's power cord was hooked up via a surge protector...maybe I should try to plug into the wall directly.
I have NO idea if that's what did it, but after I plugged the mac into the wall directly and tried a second USB hub, the mbox was recognized and i successfully loaded pro tools.

however, I guess I learned the hard way - the reason why this problem happened in the first place for me was that I had a usb external harddrive and a mbox and a midi keyboard plugged into my (direct) usb hubs on my mac. That led to a power overload and these problems...

So don't use a usb external hard drive and try a bunch of different things!

Best of luck to everyone, let me know if i wasn't clear about anything!

Ayan
Reply With Quote
  #20  
Old 12-09-2011, 09:16 AM
Pinball Wizard Pinball Wizard is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Silver Spring, Maryland USA
Posts: 181
Default Re: MBox 3 Lights flashing

Ayan: Thanks. Could you do us a favor and try using your computer directly & with the power filter a few times so that we can either list that as a problem or eliminate it? I highly doubt that it was the problem----but what do I know, anything is possible. Thanks again.
__________________
Main Workstation: Pro Tools 2018, Windows 10, HP Z440 Xeon 6 core Broadwell 3.6GHz, 32 GB DDR4, Omni, Sync HD, UAD 2 PCIe card

Edit Room: Pro Tools 8LE 8.0.5, Windows 10, HP Z400 Xeon 6 core 12 GB DDR3, Eleven R, UAD 2 PCIe card

Both systems old & previously Avid qualified
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox 3 Flashing lights drumzalicious FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 3 06-01-2014 02:23 AM
Mbox Pro - Loss of connection and flashing lights Marcio FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 2 05-03-2013 10:37 AM
Mbox 3g Flashing lights sequence osx 10.7.5 beatsamillion FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 3 04-25-2013 05:52 AM
Flashing lights Mbox Sid0 FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 11 04-23-2013 03:58 PM
Mbox 3 Flashing Lights. Sid0 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-17-2011 08:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com