Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 10-19-2019, 12:05 PM
TakenGrace TakenGrace is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Canada
Posts: 8
Default Pro Tools + ASIO4ALL = Lag so bad I can't record

I have recently switched my Protools 11 from Imac to my PC. I have had no issues installing protools, transferring licenses etc.

Now Protools is open, I am using the Mackie Profx12 Mixer which is not usable in Protools with an ASIO Driver. Everything in Protools works perfectly, Except recording.

As soon as I record enable a track, the levels lag so hard that when I talk into the mic it takes 5 or 6 secs for it to show levels on my input. When I hit "3" to start recording it will say "record pause" for 8 seconds, then start recording hyper slow. It's hard to explain but if you're looking at the counter, it will take around 12 secs in real time to hit 5ms. Next, when I try to stop the record I get a dialog box that says unable to stop the recording.

I'm not sure what to do Here. My mixer works perfectly in every other aspect on my PC. I'm thinking its a buffer issue between ASIO and Protools?
Attached Images
File Type: jpg Untitled.jpg (38.5 KB, 0 views)
File Type: jpg Untitled1.jpg (36.9 KB, 0 views)
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asio4All Pro Tools 12 in Win 10 thru onboard speakers 810 Getting Started 0 08-28-2016 04:13 AM
Asio4All and pro tools not collaborating ZuniJupiter Windows 7 06-15-2014 12:21 PM
Pro Tools 10 asio4all no audio malmalibu Windows 3 08-29-2013 07:19 PM
Help needed using USB mic with Pro Tools and ASIO4all rockguitarist1255 Pro Tools 10 6 06-30-2013 03:09 PM
ASIO4ALL and Pro Tools? Diesel1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 05-12-2005 09:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com