Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-15-2012, 06:45 PM
11R Newbie 11R Newbie is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Atlanta
Posts: 19
Default Triggering drum machine with Pro Tools/11R - having problems

I cannot get Pro Tools to start and stop my drum machine. My interface is the 11R. The drum machine is connected to the 11R via the line inputs. I can hear the drum machine in Pro Tools and I can record on the "drum" audio track I created in Pro Tools. I have a MIDI cable going from the 11R MIDI out into the drum machine MIDI in. I messed around with all kinds of options in the MIDI setup window in Pro Tools (Mac) but can't get it to work.

Any suggestions? My drum machine is a Boss DR-3. The only thing I am concerned about is having Pro Tools control the start and stop of the drum machine.

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-15-2012, 08:34 PM
11R Newbie 11R Newbie is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Atlanta
Posts: 19
Default Re: Triggering drum machine with Pro Tools/11R - having problems

Well, now I have PT triggering the drum machine but I don't have any audio coming into the drum audio track. I have the record enable button lit up. It will record the drum track but if I hit the space bar to play all of the tracks at once (not recording the drum track) in order to try to hear if I like the drum track with all of the other tracks, I have no audio coming into the drum track. This is so frustrating.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-17-2012, 01:31 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,697
Default Re: Triggering drum machine with Pro Tools/11R - having problems

Quote:
Originally Posted by 11R Newbie View Post
Well, now I have PT triggering the drum machine but I don't have any audio coming into the drum audio track. I have the record enable button lit up. It will record the drum track but if I hit the space bar to play all of the tracks at once (not recording the drum track) in order to try to hear if I like the drum track with all of the other tracks, I have no audio coming into the drum track. This is so frustrating.
Try to switch the Input mode.

Either, TRACK>Auto Input/Input Only

or use the keyboard shortcut to toggle Alt+K (Option+K)
Reply With Quote
  #4  
Old 05-17-2012, 04:29 PM
11R Newbie 11R Newbie is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Atlanta
Posts: 19
Default Re: Triggering drum machine with Pro Tools/11R - having problems

I was able to figure it out last night. Thanks for the reply.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boss DR-880 (Drum Machine) and Pro Tools New Perspective! Tips & Tricks 6 06-28-2012 08:50 PM
Pro tools le and Boss dr 670(drum machine) zory 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-05-2010 11:52 PM
Syncing Drum Machine to Pro Tools cletus MIDI 2 01-04-2006 07:52 AM
ProTools synching to a drum machine problems markus44uk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 12-26-2005 02:50 PM
Drum machine for Pro Tools ?? maybenot Pro Tools M-Powered (Mac) 2 07-21-2005 12:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com