Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-03-2018, 03:43 PM
hixonjames hixonjames is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Columbus, OH
Posts: 27
Default Master Module Won't Boot

I have a support ticket in, but haven't heard from anybody yet. I figured I'd try this as well...

My Master Module is not booting. After pressing the power button (or connecting power) the cooling fan comes on and stays on, and nothing appears on the touchscreen. All other modules have the purple "Waiting for Network" lights.

This has happened a few times before, but I've always been able to get back up and running eventually. Several weeks ago, it began a behavior where, if I had to shut down and restart for some reason, it would not boot immediately after shutting down. However, after some time with the power off (sometimes an hour; often overnight), it would boot just fine. This time, I can't get it to boot at all, even after an overnight rest.

I have tried to do a system restore, but holding F2 (PC Keyboard, not Mac) on power-up does nothing. Ctrl+Alt+Del also does nothing.

I'm out of ideas.
__________________
James Hixon

Pro Tools | HDX 2019.5
S6 M40 19.5
Mac Pro (Late 2013) - Mojave 10.14.5
3 GHz 8-Core Intel Xeon E5
64 GB RAM
Reply With Quote
  #2  
Old 02-03-2018, 04:33 PM
hixonjames hixonjames is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Columbus, OH
Posts: 27
Default Re: Master Module Won't Boot

After disconnecting the Master Module completely (and removing it from the console frame) for 20 minutes, I reconnected it, powered it up, and it booted.

I don't know if this procedure will continue to work, but I will now attempt a system restore in hopes that it will fix my issues.
__________________
James Hixon

Pro Tools | HDX 2019.5
S6 M40 19.5
Mac Pro (Late 2013) - Mojave 10.14.5
3 GHz 8-Core Intel Xeon E5
64 GB RAM
Reply With Quote
  #3  
Old 02-03-2018, 05:31 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,122
Default Re: Master Module Won't Boot

Other than a hardware fault with the motherboard, it could be a bad power connection (taking it out of the chassis may have helped)
Did you get a support ticket number ?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-04-2018, 05:02 AM
hixonjames hixonjames is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Columbus, OH
Posts: 27
Default Re: Master Module Won't Boot

Case# 03394817

I wondered about a bad power connection. I tried using a different lead from the power supply to the module, but nothing changed. The other modules plugged into that power supply (Transport and lower part of the Master) seem to be operating properly. Also, would the fan still come on if the power connection was faulty?

After the one time I got it to boot last night, I copied my user preferences and soft key appset to a flash drive. I haven't been able to get it to boot since. I left it out of the chassis overnight - still nothing.
__________________
James Hixon

Pro Tools | HDX 2019.5
S6 M40 19.5
Mac Pro (Late 2013) - Mojave 10.14.5
3 GHz 8-Core Intel Xeon E5
64 GB RAM
Reply With Quote
  #5  
Old 02-05-2018, 01:06 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,122
Default Re: Master Module Won't Boot

I spoke with CS about this and hopefully they have sorted you ?
Reply With Quote
  #6  
Old 02-07-2018, 09:52 AM
hixonjames hixonjames is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Columbus, OH
Posts: 27
Default Re: Master Module Won't Boot

They have. Louis has sent me a replacement that should arrive today.

Thanks for looking out for me, Eddie.
__________________
James Hixon

Pro Tools | HDX 2019.5
S6 M40 19.5
Mac Pro (Late 2013) - Mojave 10.14.5
3 GHz 8-Core Intel Xeon E5
64 GB RAM
Reply With Quote
  #7  
Old 02-09-2018, 12:01 PM
hixonjames hixonjames is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Columbus, OH
Posts: 27
Default Re: Master Module Won't Boot

Correction: A replacement was not shipped as they are out of stock. Logistics is looking for one to send me for delivery hopefully tomorrow.
__________________
James Hixon

Pro Tools | HDX 2019.5
S6 M40 19.5
Mac Pro (Late 2013) - Mojave 10.14.5
3 GHz 8-Core Intel Xeon E5
64 GB RAM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best way to wire footswitch to Master Module for talkback ? WildHoney Pro Tools | S6 3 09-18-2017 07:23 PM
S6 not recognizing any modules, including master module polyh3dron Pro Tools | S6 4 06-30-2016 06:14 PM
Master Module FAN NOISE rcutz Pro Tools | S6 11 07-29-2015 06:39 AM
GUID or Master Boot Record? JoyMODE101 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 07-05-2011 06:29 AM
Apple Partition, Master Boot, GUID?????? whitelabellt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 10-01-2009 12:34 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com