Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > Pro Tools Express on Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-13-2013, 10:05 AM
Parisstudio Parisstudio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 322
Default Pro Tools Express wont see iLok

Ok, Im helping out a friend that just purchased this new with the mini. I have HD and never had an issue with ilok befoe.

You can see the license in the ilok and its activated but pro tools don't see it.

Help please, I am to busy to be wasting my time with this.
I live in Florida and he lives in NY so I use Teamviewer to get in his computer.

Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-13-2013, 10:16 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,420
Default Re: Pro Tools Express wont see Ilok

Quote:
Originally Posted by Parisstudio View Post
Ok, Im helping out a friend that just purchased this new with the mini. I have HD and never had an issue with ilok befoe.

You can see the license in the ilok and its activated but pro tools don't see it.

Help please, I am to busy to be wasting my time with this.
I live in Florida and he lives in NY so I use Teamviewer to get in his computer.

Thanks in advance.
Not much info to go on there.

What exact OS? What exact version of Express? The current 10.3.4 version? Is that combination even a supported configuration?

How do you know it does not "see the iLok" vs. have some other issue? What exactly is happening? What exact error message?

And the device drivers are installed for the interface, and the interface is connected and powered on (Express *needs* that interface to work)?

Current iLok software is installed?

What have you done to debug this? System info needed etc. Start at the "Help us Help You - READ THIS Before Posting!" link above on this page. If no progress then a SiSoft Sandra report often helps.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-13-2013, 02:11 PM
Parisstudio Parisstudio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 322
Default Re: Pro Tools Express wont see iLok

I tried everything in the book but I just remembered that he has win8.\

Pro Tools Express 10.3
Win8
Current Ilok manager is installed.

Mbox is plugged in and drivers are installed.

You can see the license active on his Ilok within the manager.

When opening PT it says "Error missing Ilok"
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2013, 02:13 PM
Parisstudio Parisstudio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 322
Default Re: Pro Tools Express wont see iLok

Also the help link is down.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-13-2013, 02:35 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,420
Default Re: Pro Tools Express wont see iLok

Quote:
Originally Posted by Parisstudio View Post
Also the help link is down.
What link exactly? the "Help us help you.." one on this page? That works for me.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-13-2013, 02:41 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,420
Default Re: Pro Tools Express wont see iLok

Quote:
Originally Posted by Parisstudio View Post
I tried everything in the book but I just remembered that he has win8.\

Pro Tools Express 10.3
Win8
Current Ilok manager is installed.

Mbox is plugged in and drivers are installed.

You can see the license active on his Ilok within the manager.

When opening PT it says "Error missing Ilok"
Well of course Pro Tools Express (or otherwise) is not currently officially supported on Windows 8.x. Folks do have it running OK. Still I would gave picked Windows 7 Pro for a newbie user.

If you want help here you'll likely need to be much more precise/detailed in your replies.

We cannot guess what book you are lookign at. It would help if you listed exactly what you tried.

What drivers are isntalled? Device driver versions?

What exact Pro Tools Express version? Are you trying to use 10.3.4? If not unisntall it and start again (if that links I gave is not working, or Google for it/or search Avid's home page for the download).
Reply With Quote
  #7  
Old 11-13-2013, 06:29 PM
Parisstudio Parisstudio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 322
Default Re: Pro Tools Express wont see iLok

Found the problem, he screwed up the ilok process. Thanks for the help.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-13-2013, 06:38 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,420
Default Re: Pro Tools Express wont see iLok

Quote:
Originally Posted by Parisstudio View Post
Found the problem, he screwed up the ilok process. Thanks for the help.
Hey great. Can you say what he did wrong? There is a few folks who have mentioned similar problems (fixed by reinstalling everything) and maybe its the same cause?
Reply With Quote
  #9  
Old 11-14-2013, 03:20 PM
Parisstudio Parisstudio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 322
Default Re: Pro Tools Express wont see iLok

Well, it was more like human error. Instead of putting in his ilok ID on the avid website he put the ilok id number from his ilok. LOL
Reply With Quote
  #10  
Old 12-10-2013, 01:04 PM
kppoykko kppoykko is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 27
Default Re: Pro Tools Express wont see iLok

Hi Parisstudio,

I think I have the same problem. Perhaps. How did You do it?
__________________
Mbox (3gen) PT Express, Intel Core i7 4770K 3.5 GHz LGA1150, Gigabyte GA-Z87N-WIFI, Seagate Barracuda 1 TB, 8G Memory, Windows 7 SP1
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT Express virtual instruments wont install joebejeckel Pro Tools Express on Windows 3 01-08-2014 02:19 PM
Pro Tools 10 Express wont open phamtheninja macOS 0 01-22-2013 03:56 PM
iLok and Pro Tools Express won't download livingwater7070 Pro Tools Express on Windows 1 01-05-2013 04:31 PM
Pro Tools Express doesn't recognize license on iLok xmenesesx Pro Tools Express on Windows 0 07-23-2012 10:56 AM
ATTO EXpress on G4 wont work Help Ptrigs Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 04-20-2000 11:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:22 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com